ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η «γέννηση» ενός Θρύλου

Γύρω στα τέλη του 1953, μια ομάδα νεαρών έθεσαν σαν στόχο και σαν όνειρο την ίδρυση ενός συλλόγου με σκοπούς εθνικούς, αθλητικούς και ταυτόχρονα την ανύψωση του μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου των νέων, που θα γινόντουσαν μέλη.

Στις 14 Απριλίου του 1954 και έπειτα από γενική συνέλευση αρκετών μελών των Εθνικολαϊκών Συλλόγων και Νέων Συντεχνιών, με επικεφαλή τον κ. Χριστάκη Σαββίδη γίνεται εισήγηση για την ίδρυση αθλητικού σωματείου με την ονομασία Αθλητικός Μουσικός Όμιλος ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού. Η συνέλευση ενέκρινε την εισήγηση και έτσι από τις 14 εκείνου του μηνά εν έτη 1954 γεννήθηκε ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ.

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας μας αποτελείτο από τους : Χαράλαμπο Λυμπουριδή (Γραμματέας), Αντρέα Ψυλλίδη (Ταμία), Αντωνάκη Φουρλά (Σύμβουλο), Μελή Χαραλάμπους (Σύμβουλο), Αντρέα Θεοχάρους (Σύμβουλο) Αντρέα Αγγελόπουλο (Σύμβουλο) και Κώστα Παναγιώτου (Σύμβουλο).

14 Απριλίου1954. Μία ημερομηνία που θα είναι πάντα ξεχωριστή και ιστορική για τον Απόλλωνα. Η αρχή μιας ένδοξης ιστορίας, στα Εθνικά, αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα της Κύπρου.

Πηγή: Επίσημη Ιστοσελίδα Απόλλωνα

 

To Top