ΨΑΓΜΕΝΟΣ

Αναλύοντας το ρόστερ

Άλλη μια μεταγραφική περίοδος φτάνει στο τέλος της και η ομάδα μας ετοιμάζεται να μπει στον φετινό μαραθώνιο, που αναμένεται να είναι πιο δύσκολος από κάθε άλλη φορά, αφού οι αγώνες φέτος θα είναι 36 και όχι 32 και σίγουρα οι 10 τελευταίοι θα είναι και ντέρμπι.

Λίγο πριν την έναρξη των φετινών υποχρεώσεων της ομάδας μας, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια μικρή ανάλυση του ρόστερ μας και τι περιμένουμε να δούμε την φετινή χρονιά.

Στην θέση του τερματοφύλακα η ομάδα μας πήρε τον Χίντι και με την παρουσία του Βάλε, του Φανή είναι πλήρης. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Ντανανάε ήρθε να αντικαταστήσει τον επιτυχημένο Λόπες, ο οποίος πέρσι πλαισιωνόταν και από τον Παουλίνιο ο οποίος δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα και αποδεσμεύτηκε. Αντίθετα φέτος ο Ντανανάε θα έχει μαζί του τον ταλαντούχο νεαρό Στυλιανού. Ο Ρουμάνος, βγάζοντας τα περισσότερα παιγνίδια της προετοιμασίας με 90 λεπτή συμμετοχή, ίσως χρειάζεται μεγαλύτερο διάστημα για να μας δείξει αν μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον προκάτοχο του, άρα χρειάζεται και πιο πολλή υπομονή αλλά και στήριξη από τον κόσμο.

Στο αριστερό άκρο βρίσκουμε τον Καταλά. Ο Ισπανός, ήρθε αντί του Μιγκουελίτο και η θητεία του στην Βιγιαρεάλ, θεωρητικά ανεβάζει επίπεδο την ομάδα στην θέση αυτή. Θέση την οποία θα διεκδικήσει με τον Βασιλείου, ένα ποδοσφαιριστή που δίνει τα πάντα σε κάθε αγώνα και οποίος έχει το προτέρημα να αγωνίζεται και πιο μπροστά στην γραμμή. Εκεί υπάρχει και ο Φροξυλιάς, που θα προσπαθήσει να μπει σφήνα αφού η θέση αυτή είναι πρωτόγνωρη για αυτόν.

Στην θέση του κεντρικού αμυντικού η ομάδα μας ενισχύθηκε με τον Καρυπίδη, ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν χρειάζεται συστάσεις. Μαζί με τον αρχηγό Μερκή, με τον Χαραλάμπους και τον Μαρκόφσκι ίσως συνθέτουν την καλύτερη αμυντική τετράδα στο πρωτάθλημα. Οι σταθεροί και υγιείς Καρυπίδης και Μαρκόφσκι, ο παθιασμένος Μερκής και ο προσγειωμένος από την περσινή καταπληκτική χρονιά Χαραλάμπους διεκδικούν τις 2 θέσεις με ίσες πιθανότητες.

Στην μεσαία γραμμή βρίσκουμε τον νεοφερμένο Γκουλόν, το μηχανάκι Χαμντανί και ένα από τα καλύτερα ταλέντα του κυπριακού ποδοσφαίρου, τον Κυριάκου. Αυτοί οι τρεις καλούνται να τρέξουν τα περισσότερα χιλιόμετρα στον μαραθώνιο των 36 αγωνιστικών. Στην ραχοκοκαλιά της ομάδας, εντοπίζω κατά την προσωπική μου πάντοτε άποψη την ανάγκη ενίσχυσης με ακόμη ένα ποδοσφαιριστή που να έχει πιο επιθετικογενή χαρακτηριστικά. Η παρουσία των τριών σου δίνει περιορισμό στην εφαρμογή των συστημάτων με τρεις μέσους ή ακόμη και αν τα εφαρμόσεις σε αφήνουν γυμνό από εναλλακτικές λύσεις. Κρατώ ένα βήμα πίσω όμως γιατί εκεί υπάρχει και ο νεαρός Φράγκου ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε ένα νέο Κυριάκου και τα πιο πάνω γραφόμενα να πάνε περίπατο. Πέρσι η ομάδα ξεκίνησε με Χαμντανί, Παρλοφ, Σέττι, Σερρά, Θεοδωρίδη και Χάμπο. Φέτος ποσοτικά είμαστε στο μείον δύο αν και κάποιες λύσεις μπορεί να δώσει και ο Σανγκόι και ίσως ο Ρομπέρ ή κάποιος άλλος από τους μεσοεπιθετικούς.

Στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ποσοτικά υπάρχει μια πληρότητα με την παρουσία των Παπουλή, Ρομπέρ, Κωνσταντίνου, Σταύρου, Χάμπερ αλλά και με τις δευτερεύον λύσεις των Σανγκόι, Βασιλείου και Φροξυλιά!

Στο επιθετικό κομμάτι βρίσκουμε τον Γκαρσία που τα κάνει όλα αλλά δεν έχει το γκολ μάλλον λόγω ψυχολογίας και τον γνωστό σε όλους μας Σανγκόι. Έναν ποδοσφαιριστή, που αν τον αξιοποιήσουμε σωστά θα μας δώσει πιο πολλά από όσα περιμένουμε με την επάνοδο του στην ομάδα, φτάνει να συνειδητοποιήσουμε πως ο Σανγκόι που ήρθε από την Σπόρτινγκ Χιχόν είναι ένας άλλος ποδοσφαιριστής από αυτόν που δώσαμε στην Ισπανική ομάδα. Σε αυτή την θέση λοιπόν έχουμε δύο ποδοσφαιριστές που θα πλαισιώνονται από τον Χάμπερ και ίσως από ακόμη ένα ποδοσφαιριστή που θα έρθει.

Σε γενικές γραμμές η ομάδα μας ενισχύθηκε τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά και αναμένουμε να δούμε αυτή την ενίσχυση να αποδίδει καρπούς και στο γήπεδο. Τα ερωτήματα παραμένουν στο δεξί άκρο λόγω της πετυχημένης διαχρονικής παρουσίας του Λόπες και στην μεσαία γραμμή λόγω του μεγάλου αριθμού αγώνων που θα δώσει η ομάδα μας στον φετινό μαραθώνιο. Παράθυρο για ενίσχυση όμως, πάντα υπάρχει!

-Ο ΨΑΓΜΕΝΟΣ-
psagmenos1 @hotmail.com

To Top