Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Τα αυτογκόλ και η «παρθενική» νίκη!

Δεν θα περάσουν παρά μόνο δύο χρόνια και η ομάδα μας θα βρεθεί εκ νέου στα Ευρωπαϊκά σαλόνια αυτή τη φορά στο Κύπελλο Κυπελλούχων κατακτώντας το Κύπελλο Κύπρου της περιόδου 1985-86 κερδίζοντας το τελικό τον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ με 2-0.

Αντίπαλος των «κυανόλευκων» ποδοσφαιριστών, η Σουηδική Μάλμοε η οποία παρά το γεγονός πως προκρίθηκε σε βάρος της ομάδας έδωσε την ευκαιρία στους απανταχού υποστηρικτές μας να χαρούν στον επαναληπτικό την πρώτη νίκη της Απολλωνάρας στην Ευρώπη.

malmoe11

mamloe3

malmoe

Μάλμοε- Απόλλωνας 6-0 17/9/1986

Απίστευτο και όμως αληθινό! Οι Σουηδοί εκμεταλλευμένοι την «χάρτινη» άμυνα μας, η οποία κατάφερε να σημειώσει τρία παρακαλώ αυτογκόλ πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου πήραν μια άνετη νίκη με 6-0 και ουσιαστικά «κλείδωσαν» από τον πρώτο αγώνα το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση του θεσμού. Οι ποδοσφαιριστές της Μαλμοε ήταν όντως ανώτεροι όμως τα τραγικά λάθη της «κυανόλευκης» άμυνας, τους έδωσε τη ευκαιρία να καθαρίσουν το παιγνίδι απ’ το πρώτο ημίχρονο. Δύο αυτογκόλ ο Τάκης Δανός ένα ο Ήλιας Χρυσοστόμου και δυο γκολ ο σπουδαίος Σουηδός επιθετικός Λάρσεν και το σκορ στη ανάπαυλα ήταν 5-0! Στην επανάληψη οι μηχανές των γηπεδούχων έσβησαν ωστόσο και πάλι ήταν αυτοί, που είχαν τη πρωτοβουλία των κινήσεων χάνοντας και άλλες ευκαιρίες γι να διερευνούν το σκορ. Ο Λάρσεν πέτυχε ακόμη ένα γκολ και το τελικό 6-0 έφερε μεγάλη απογοήτευση στους κόλπους της ομάδας, που αν δεν είχαν και τον τερματοφύλακα Κονιώτη σε καλή μέρα δεν γλίτωναν με τίποτα τον εξευτελισμό!

Η σύνθεση της ομάδας μας: Κονιώτης, Δανός ( 32′ Εφραίμ) Χρυσόστομου, Πιερής Πίττας, Αντρελλής, Σωκράτους, Κενυ, Ιωάννου, Μπαρζώφ, Αγιομαμίτης.

Απόλλωνας –Μάλμοε 2-1 1/10/1986

Πεισμωμένοι όσο ποτέ άλλοτε οι ποδοσφαιριστές του Έγκον Πιχάτσεκ ήθελαν να πάρουν εκδίκηση από το διασυρμό, που υπέστηκαν στη Σουηδία και έτσι στον επαναληπτικό της Λεμεσού κατάφεραν να κάνουν τους χιλιάδες οπαδούς μας περήφανους αφού κέρδισαν την μεγάλη τους αντίπαλο με 2-1. Στο βροχερό Τσίρειο στάδιο η ομαδα μας παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1 απ’ τα αρχικά στάδια του αγώνα έκανε την ολική επαναφορά και με «σημαιοφόρο» τον μεγάλο Άντρο Χριστοδούλου πέτυχε μια σπουδαία νίκη η οποία πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους τέσσερις και πλέον χιλιάδες οπαδούς που παρά το βροχερό καιρό δήλωσαν παρόν για να συμπαρασταθούν στους «κυανόλευκους» ποδοσφαιριστές. Έτσι λοιπόν μετά το γκολ που πέτυχαν οι Σουηδοί ο «Θρύλος» αφυπνίστηκε και κατάφερε μετά από σωρεία χαμένων ευκαιριών να φέρει το παιγνίδι στα ίσα τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον Χριστοδούλου. Ακριβώς με την εκπνοή ο ίδιος ποδοσφαιριστής και πάλι, έπειτα από μια εκπληκτική ατομική ενέργεια κέρδισε για δεύτερη φορά τον «γίγαντα» Μούλλερ γράφοντας το τελικό 2-1, αφού παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων στη επανάληψη, το σκορ έμεινε αναλλοίωτο χαρίζοντας έτσι μια σπουδαία από κάθε άποψη νίκη για την ομάδα μας.

mamloe4

Η σύνθεση της ομάδας μας: Κονιώτης, Χρυσοστόμου (46’Πιερής), Πίττας, Αντρελλής, Αγιομαμίτης, Γιαγκουδάκης, Χριστοδούλου (46′ Σωκράτους) Κένυ, Μπαρζώφ, Ιωάννου Τσολάκης.

 

mamloe6

malmoe10

malmoe9

To Top