ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Ανταπεξήλθαμε των περιστάσεων»

Αφιέρωμα στον Χριστάκη Χριστοφόρου φιλοξενεί η ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ. Μάλιστα, το αφιέρωμα… συνοδεύεται και από δηλώσεις του Κύπριου τεχνικού της ομάδας μας.

 

Αναλυτικά:

“Έχοντας προηγουμένως… οδηγήσει τον Απόλλωνα στο Γυναικείο Τσάμπιονς Λιγκ, ο προπονητής Χριστάκης Χριστοφόρου επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αυτή τη φορά με την ανδρική ομάδα του συλλόγου.

Ότι κι αν συμβεί στη συνέχεια για τον Απόλλωνα, ο προπονητής του έχει ήδη κάνει ένα ασυνήθιστο νταμπλ.

Ο Χριστοφόρου έχει οδηγήσει την Κυπριακή ομάδα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ παλαιότερα είχε πράξει κάτι ανάλογο και τη γυναικεία ομάδα (στο Τσάμπιονς Λιγκ). Ο πρώην μέσος της ΑΕΛ και του ΑΠΟΕΛ ανέλαβε τις τύχες της ανδρικής ομάδας το Μάρτιο και την… οδήγησε στην κατάκτηση του κυπέλλου. Προηγουμένως κι ως προπονητής της γυναικείας ομάδας είχε κατακτήσει πέντε σερί νταμπλ, ενώ την… οδήγησε τέσσερις φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τώρα επέστρεψε στην Ευρώπη με την ανδρική ομάδα και ήδη ο Απόλλωνας έκανε μεγάλο αντίκτυπο με την πρόκρισή του επί της Γαλλικής Νις στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Ο ίδιος, ωστόσο, προτιμά να μιλά για τον αντίκτυπο που είχε αυτή η επιτυχία για το σύλλογο και όχι για τον ίδιο προσωπικά.

“Είμαι χαρούμενος για όλους όσοι βοήθησαν τον Απόλλωνα και όχι τόσο για μένα”, είπε στο UEFA.com και πρόσθεσε:

“Έτσι είναι η φύση του χαρακτήρα μου. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα κοούτσαρα τη γυναικεία ομάδα, αλλά μου άρεσε η δουλειά που γινόταν εκεί και ήταν μία περήφανη στιγμή για μένα να δω την πρόοδο που παρατηρήθηκε στις Αpollon Ladies. Όταν μου έγινε η πρόταση από την ανδρική ομάδα, δεν μπορούσα να την αρνηθώ και ήταν πολύ σημαντικό που αντεπεξήλθαμε των περιστάσεων, γιατί υπήρχαν προβλήματα όταν έφτασα και το ηθικό ήταν σχετικά χαμηλό”.

Ο 49χρονος Χριστοφόρου είναι μία φιγούρα που άπαντες στους προπονητικούς κύκλους της χώρας σέβονται δεόντως. Είναι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Κύπρου, ενώ υπήρξε προπονητής στις Ακαδημίες του Απόλλωνα και του ΑΠΟΕΛ, όπως επίσης στην Εθνική Ομάδα των Παίδων κάτω των 17 ετών. Τώρα, όμως, βρίσκεται ενώπιον της μεγαλύτερης πρόκλησης της καριέρας του. Ο Απόλλωνας ξεκίνησε την πορεία του στο 10ο Όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ με εντός έδρας ήττα 2-1 από την Τραπεζούντα και αν ηττηθεί και από τη Λέγκια στη Βαρσοβία, τότε θα δυσκολέψουν τα πράγματα.

“Είναι μία σπουδαία ομάδα, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες του Ομίλου”, είπε ο Χριστοφόρου, του οποίου η ομάδα θα αντιμετωπίσει και τη Λάτσιο:

“Οι αντίπαλοί μας παίζουν σ’ ένα άλλο επίπεδο, αλλά θα προσπαθήσουμε να τους ανταγωνιστούμε, όπως κάνουμε άλλωστε σε όλα μας τα παιχνίδια”.

Υπό τις οδηγίες του Χριστοφόρου ο Απόλλωνας κέρδισε με 2-1 την Αλκή το σαββατοκύριακο -ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας, ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΛ- και ο Κύπριος προπονητής εστιάζει την προσοχή του σε μία μεγαλύτερη εικόνα:

“Γνωρίζουμε τα όρια μας και δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις γι’ αυτή τη διοργάνωση. Αυτή τη στιγμή, στόχος μας είναι να μειώσουμε το μπάτζετ, να εξασφαλίσουμε και πάλι την έξοδό μας στην Ευρώπη και να επενδύσουμε στους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Το Γιουρόπα Λιγκ μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε εμπειρία τόσο ως σύλλογος όσο και για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που έχουμε”.

To Top