ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑ

Όταν το ροτέϊσον γίνεται πράξη…

Κατά καιρούς ακούμε διαφόρους προπονητές να διαλαλούν ότι έχουν στο ρόστερ τους 25 ή 27 ισάξιους ποδοσφαιριστές. Προχωρούν μάλιστα λίγο πιο πέρα τονίζοντας πως όλοι τους θα πάρουν τις ευκαιρίες που τους αναλογούν και πως η ομάδα δεν βασίζεται μονό σε μια ενδεκάδα.

 

Δυστυχώς όμως στην πορεία όλα αυτά τα όμορφα λόγια ξεχνιούνται αφού το ποδοσφαιρικό κόμπλεξ και η ατολμία πολλών δεν τους επιτρέπει να το πράξουν. Αυτό το ζήσαμε και το βιώσαμε και στην ομάδα μας μένοντας μάλιστα με την απορία για την αξία κάποιων ποδοσφαιριστών αφού δεν τους δινόταν με τίποτα η ευκαιρία να αγωνιστούν και να αποδείξουν αν μπορούν να προσφέρουν (βλέπε Μρτάκοβιτς στον πρώτο χρόνο παρουσίας του και τόσοι άλλοι).

Όλα αυτά μέχρι που ο κόουτς Χριστοφόρου άλλαξε άρδην τα δεδομένα και μας δίνει συνεχώς την ευκαιρία να μάθουμε το πως πρέπει να παίζεται το σωστό σύγχρονο ποδόσφαιρο. Από την περσινή περίοδο άρχισε να δείχνει ότι μια ομάδα δεν βασίζεται μόνο σε κάποιους ποδοσφαιριστές δίνοντας ευκαιρίες σε όλους όσο διάθετε το ρόστερ. Στην φετινή σεζόν και με περισσότερες ποιοτικές επιλογές στη διάθεση του, κάνει ακριβώς το ίδιο επιλέγοντας κάθε φορά αυτούς που είναι στην καλύτερη αγωνιστική αλλά και ψυχολογική κατάσταση αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο. Με σλόγκαν «Όχι μόνο λόγια αλλά πράξεις…» οδηγεί και πάλι την ομάδα μας με σταθερά βήματα προς τη γη της ποδοσφαιρικής επαγγελίας. Καλό μαθητή αλλά και καλό δάσκαλο τον χαρακτήρισε ο φίλος Νίκος Ανδρονίκου πριν από λίγο καιρό, μια φράση που αντικατοπτρίζει το ποιος είναι πραγματικά ο ποδοσφαιρικός Χριστάκης Χριστοφόρου.. Άνθρωπος δεκτικός, ακούει και αναλύει, διαβάζει και επιμορφώνεται αλλά το κυριότερο ξέρει να μεταδίδει σε μέγιστο βαθμό.

Καθήκον του κόσμου είναι να στηρίξει αυτή την προσπάθεια ακόμη και στα ανεπιτυχή αποτελέσματα μιας και ο κόουτς Χριστοφόρου με το εκλεκτό του επιτελείο μας απέδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν για να γίνει και πάλι ο Απόλλωνας διαχρονικός πρωταγωνιστής. Και μιας και αναφερθήκαμε στο επιτελείο του κόουτς πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας σε όλους όσους το απαρτίζουν. Στον κόουτς Ταραπουλούζη, που με την εργατικότητα του αλλά και την άψογη αντίληψη του αντικειμένου δίνει υπερπολύτιμες βοήθειες στον προπονητή του, στον προπονητή τερματοφυλάκων Γιώργο Νικολάου με την εργατικότητα και την εμπειρία του, τον γυμναστή Ευθύμιο Κυπριανού με την μεθοδικότητα του αλλά και τον σκάουτερ Γιώργο Πίππιρο με την προσήλωση του.

Πάμε Απολλωνάρα, πάμε σαν άλλοτε όλοι μαζί ενωμένοι για το μεγαλείο ενός Θρύλου!

To Top