ΨΑΓΜΕΝΟΣ

Αναλύοντας την μέχρι στιγμής παρουσία τους

Η δεύτερη διακοπή του πρωταθλήματος βρήκε την ομάδα μας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και παράλληλα να έχει επιτυχημένη πορεία στην Ευρώπη.

Μέσα από αυτό το άρθρο θα επιχειρήσουμε να δούμε σε πρώτη φάση την απόδοση των ποδοσφαιριστών μας, σε αυτές τις 10 πρώτες επίσημες εμφανίσεις της ομάδας μας σε Ευρώπη και Κύπρο.

Μπρούνο Βάλε: Ο περσινός ήρωας του τελικού φάνηκε να ξεκινά από εκεί που σταμάτησε πέρσι. Στους αγώνες με την Νις κατέβασε τα ρολά και βοήθησε στα μέγιστα έτσι ώστε η ομάδα να προκριθεί. Στην συνέχεια μια δυο άσχημες στιγμές, αλλά όπως είναι γνωστό τα λάθη του τερματοφύλακα φαίνονται πιο συχνά. Στον τελευταίο αγώνα με την Δόξα είχε σωτήριες επεμβάσεις που δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να προηγηθεί και έδειξε πως και φέτος η απόδοση του θα είναι σταθερή.

Ίσλι Χίντι: Αγωνίστηκε στον αγώνα με την Λέγκια και κυριολεκτικά κατέβασε τα ρολά, δείχνοντας πως ο Απόλλωνας διαθέτει δύο βασικούς τερματοφύλακες, κάνοντας δύσκολο το έργο του προπονητή για την φανέλλα βασικού στην θέση του τερματοφύλακα και συνάμα ευχάριστη!

Οβιντίου Ντανανάε: Ο Ρουμάνος στα φιλικά ήταν μια του ύψους και μια του βάθους, πράγμα φυσιολογικό αφού έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια της προετοιμασίας. Όταν οι ρυθμοί των προπονήσεων έπεσαν έδειξε τον καλό του εαυτό και βοήθησε στους διπλούς αγώνες με την Νις. Στην τελευταία του εμφάνιση φάνηκε άτυχος αφού τραυματίστηκε και ταυτόχρονα υπέπεσε και σε λάθος που στοίχισε στην ομάδα μας ένα γκολ-πέναλτι. Δυνατότητες έδειξε ότι έχει και σε συνδυασμό με την εξαιρετική απόδοση του νεαρούΣτυλιανού αλλά και τα καλά σημάδια που έδειξε ο Νταβιτ Ρόχας με κάνουν να πιστεύω πως ο Ρουμάνος θα ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του για να ξανακερδίσει φανέλλα βασικού.

Μάριος Στυλιανού: Ο μικρός κατέγραψε άριστο βαθμό σε όλα τα παιχνίδια που αγωνίστηκε εκτός από το παιχνίδι με την Αλκή. Κέρδισε τον προπονητή του αλλά και τον κόσμο. Είναι στα πόδια του να συνεχίσει να έχει την φανέλλα βασικού για πολλά χρόνια στον Απόλλωνα και να αποτελέσει σημαντικό κεφάλαιο για την ομάδα. Έχει την τύχη στα πρώτα του βήματα να δουλεύει με τον Χριστάκη Χριστοφόρου που εκτός από εξαιρετικός προπονητής, είναι και εξαιρετικός δάσκαλος για τους ποδοσφαιριστές σε αυτή την ηλικία, αν το εκμεταλλευτεί αυτό και συνάμα παραμείνει προσγειωμένος τότε θα μιλούμε για τον επόμενο βασικό δεξιό οπισθοφύλακα όχι μόνο του Απόλλωνα αλλά και της Εθνικής.

Νταβιτ Ρόχας: Ο Κολομβιανός στο μοναδικό παιχνίδι που αγωνίστηκε έδειξε καλά στοιχεία. Παρόλο που ο αγώνας ήταν μεγάλης δυσκολίας ανταποκρίθηκε και έδειξε πως θα αποτελέσει άλλο ένα αμυντικό όπλο για την ομάδα.

Γιώργος Βασιλείου: Τι να πρωτοπούμε για αυτόν τον ποδοσφαιριστή! Έδωσε τα πάντα στους αγώνες που έπαιξε και έδειξε πως δικαιούται όχι απλά μια θέση στο ρόστερ του Απόλλωνα, αλλά μια θέση βασικού. Αν συνεχίσει έτσι τότε θα γράψει ιστορία σαν μια από τις πιο πετυχημένες μεταγραφές Κύπριου ποδοσφαιριστή στον Απόλλωνα.

Χοσε Καταλά: Ο Ισπανός έδειξε καλά στοιχεία στα 2 παιχνίδια που αγωνίστηκε, ειδικά στα αμυντικά του καθήκοντα. Δεν έδειξε και πολλά στα επιθετικά καθήκοντα που πρέπει να έχει ένας πλάγιος οπισθοφύλακας αλλά μάλλον αυτό έχει να κάνει με τα λίγα αγωνιστικά λεπτά που έχει στα πόδια του και όχι με τις ικανότητες του.Στην συνέχεια πιστεύω θα δούμε πιο πολλά.

Γιώργος Μερκής: Αρχηγός με τα όλα του, παληκάρι από τα λίγα, κόβει την ανάσα σε όποιον αντίπαλο βρει μπροστά του. Από τους κορυφαίους του Απόλλωνα την φετινή σεζόν δεν είναι μόνο αρχηγός γιατί το λέει το περιβραχιόνιο αλλά και γιατί το λέει η καρδιά του, κάνοντας περήφανους τους οπαδούς, που στο πρόσωπο του βλέπουν ένα από αυτούς να τους αντιπροσωπεύει στο γήπεδο. Γιατί σίγουρα ο Γιώργος αν δεν ήταν στο γήπεδο, θα ήταν στην κερκίδα μαζί τους.

Χρήστος Καρυπίδης: Ο Χρήστος ήρθε και έδεσε μαζί με τον αρχηγό και έδωσε με την εμπειρία του αλλά και με το αρχοντικό του στυλ μια άλλη διάσταση στην αμυντική γραμμή της ομάδας μας. Από τώρα θεωρείται πετυχημένη μεταγραφή.

Αγγελής Χαραλάμπους: Πέρσι έδειξε τις ικανότητες του, φέτος αγωνίστηκε σε ελάχιστα παιχνίδια λόγω του δεσίματος του Καρυπίδη με τον Μερκή, αλλά κανένας στον Απόλλωνα δεν τον θεωρεί αναπληρωματικό. Από πέρσι είναι βασικός και θεωρείται και φέτος από τον προπονητή και από τον κόσμο που έχει τις ίδιες απαιτήσεις, όσες και από τους δύο προαναφερθέντες. Στα δύο παιχνίδια που αγωνίστηκε, αν εξαιρέσει τα αρχικά στάδια των αγώνων που αγωνίστηκε, στα υπόλοιπα έδειξε πως παραμένει βασικός. Η ομάδα μας είναι τυχερή που έχει στο ρόστερ της 3 βασικούς κεντρικούς αμυντικούς αυτής της ποιότητας.

Μάρκος Γκουλιον: Σπουδαίες εμφανίσεις από τον Ισπανό, που ήρθε και έδεσε με τον Ρασίντ Χαμντανί. Απότελεί βασικό γρανάζι τόσο στην αμυντική λειτουργία της ομάδας όσο και στον οργανωτικό τομέα. Έδειξε πως ξέρει και να καταστρέφει αλλά και να δημιουργεί. Κλειδί για την συνέχεια της πορείας που θα έχει η ομάδα μας.

Ρασιντ Χαμντανί: Όταν πας να παρακολουθήσεις μια ταινία στον κινηματογράφο με τον Ντένζελ Ουάσινκτον ξέρεις πως ακόμα και μέτριο σενάριο να έχει, αυτός ο ηθοποιός θα την κάνει υποφερτή και πως αν έχει καλό σενάριο και σκηνοθεσία θα την απογειώσει, οδηγώντας την ακόμα και στα βραβεία Όσκαρ. Αυτό έκανε τις προηγούμενες χρονιές ο δικός μας Ντένζελ Ουάσινκτον που η ομάδα μας ήταν μέτρια, αυτό κάνει και φέτος που η ομάδα μας είναι πάρα πολύ καλή. Την οδηγεί στην κατάκτηση του… ΌΣΚΑΡ!!!

Χαμπος Κυριάκου:Ο μικρός ξεκίνησε στους βασικούς και κέρδισε πολλούς πόντους με την παρουσία του στα ευρωπαικά παιχνίδια, όσο και στους πρώτους αγώνες. Η απουσία του στοιχίζει στην ομάδα αφού θα έδινε πολλές ανάσες στους υπόλοιπους μέσους της ομάδας. Αναμένετε με αγωνία από τον προπονητή του.

Καμίλ Μεριέμ: Ήρθε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου και αποτελεί ίσως τον ποιοτικότερο ποδοσφαιριστή της ομάδας. Έδειξε από την αρχή τις ηγετικές του ικανότητες και την βοήθεια που θα δώσει και με τις εμπειρίες που κουβαλά. Μπορεί να οδηγήσει ένα αγώνα με όποια ταχύτητα θέλει ο προπονητής και αυτό κάνει σε κάθε αγώνα.

Μπερντράντ Ρομπέρ: Παίκτης που θέλουν να έχουν όλοι οι προπονητές ο Γάλλος, ακολουθεί τέλεια το τακτικό κομμάτι και έδειξε πως έχει και υψηλή τεχνική. Βοήθησε και θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο όταν επιστρέψει από τον μικροτραυματισμό που είχε.

Άλεξ Κωνσταντίνου: Άλλος ένας νεαρός που έδειξε να εμπιστεύεται ο προπονητής. Τον δικαίωσε με την παρουσία του τις περισσότερες φορές και αυτός με την απόδοση του. Κάποιες φορές χρειάζεται να γίνει πιο ουσιαστικός αλλά και να κάνει σωστή κατανομή των δυνάμεων του έτσι ώστε να αντέχει σε ολόκληρο το 90 λεπτο και να μην γίνεται μόνιμη αλλαγή από τον προπονητή, όχι λόγω απόδοσης αλλά κυρίως λόγω κούρασης.

Ντανιελ Χάμπερ: ο Καναδός έδειξε πως μυρίζεται το γκόλ, αλλά και πως ξέρει πολλά καντάρια μπάλα. Θα βοηθήσει αρκετά στο μέλλον και ίσως αποτελέσει την μεταγραφή έκπληξη για την ομάδα και να γίνει ακόμη ένα όπλο στην φαρέτρα του προπονητή. Στα παιχνίδια που αγωνίστηκε απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο.Όταν ήρθε τον ονόμασα «φοιτητή» λόγω της θητείας του σε πανεπιστημιακή ομάδα. Με τις εμφανίσεις του και με την συχνότητα που σκοράρει σε σύγκριση με τα λεπτά που αγωνίζεται ίσως θα ήταν καλύτερο να τον μετονομάσω σε Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ του Απόλλωνα.. Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο..

Φώτης Παπουλής: Ο Έλληνας άσος φαίνεται να είναι στην πιο ώριμη φάση της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Τα τελευταία παιχνίδια είναι από τους καλύτερους και δίνει τα πάντα στο γήπεδο για την ομάδα. Ακολουθεί τις τακτικές οδηγίες του προπονητή και μαρκάρει μέχρι τα δικά μας τετράγωνα και ταυτόχρονα εκδηλώνει αρκετές από τις επιθέσεις της ομάδας. Είναι φορμαρισμένος σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν και σε αρκετά από αυτά ήταν ο κορυφαίος. Αν ο εκλέκτορας της Εθνικής Ελλάδος δεν έχει προαποφασίσει ποιους θα καλέσει στο Μουντιάλ σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής, καλό θα ήταν να ρίξει και μια ματιά στην ομάδα μας.

Αμπραχάμ Γκουιέ: Από τους καλύτερους στα δύσκολα παιχνίδια που αγωνίστηκε με Τραμπζονσπόρ και Ομόνοια, άτυχος με την Αλκή που μπήκε ως αλλαγή και τραυματίστηκε.Θα βοηθήσει πάρα πολύ στο μέλλον την ομάδα αφού θα προσφέρει ένα διαφορετικό στυλ στην επίθεση της ομάδας από ότι ο Γκαρσία, βοηθώντας έτσι τον προπονητή να έχει εναλλακτικά σχέδια επίθεσης, αναλόγως αντιπάλων.Βαθμός θετικός και για αυτόν.

Ρομπέρτο Γκαρσία: Συγκλονιστικός στο πρώτο παιχνίδι με την Νις, καλός στα άλλα παιχνίδια που αγωνίστηκε, μέτριος όταν επανήλθε στον αγώνα με την Αλκή και αφού κάθησε στον πάγκο για λόγους τακτικής σε δύο παιχνίδια. Στα τελευταία παιχνίδια με Λέγκια και Δόξα ήταν ο παλιός καλός Γκαρσία που συνηθίσαμε. Ασίστ στο γκολ αλλά και στο πέναλτι στην Πολωνία και εκπληκτική ενέργεια στο δεύτερο γκολ με Δόξα. Ο Γκαρσία των τελευταίων δύο αγώνων μπορεί
να χρίσει εύκολα σκόρερ όλους όσους αγωνίζονται μαζί του στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας. Και φέτος πολλά γκολ δημιουργήθηκαν από τα πόδια του και θα δημιουργηθούν και πολλά άλλα αν συνεχίσει σε τέτοιο ρυθμο.Παράσημο στις φετινές εμφανίσεις του τα λόγια του προπονητή της Λέγκια.

Γκαστόν Σανγκόι: Από τις πρώτες του εμφανίσεις πολλοί λένε πως έβγαλε τα λεφτά του με τα γκολ που πέτυχε στην Ευρώπη. Αρκετός ντόρος γίνεται και για την θέση την οποία θα αγωνίζεται.Πίσω από τον επιθετικό, μόνος φουνταριστός και άλλοτε στο πλάι. Όταν ο ποδοσφαιριστής αυτός που πέτυχε τόσα με αυτή την ομάδα, ακόμα και σε αγώνες όπως με την Δόξα ή την Αλκή επιστρέφει στο δικό μας τετράγωνο για να μαρκάρει ή να ακολουθήσει το πλάγιο οπισθοφύλακα του αντιπάλου, αυτό και μόνο αυτό δίνει μεγάλο κέρδος στην δική μας ομάδα σε βάθος χρόνου παρά ένα χατ τρικ που θα πετύχει στον ίδιο αγώνα. Επειδή τα γραπτά μένουν, αν ανατρέξετε σε παλιό άρθρο που έχω γράψει η άποψη που είχα και προετοιμάστηκα για αυτό είναι πως ο Σανγκόι που δώσαμε στην Σπόρτινγ Χιχόν είναι ένας άλλος Σανγκόι από αυτόν που πήραμε. Τα κέρδη από τον τρόπο παιχνιδιού του Σανγκόι αυτά τα 10 πρώτα επίσημα παιχνίδια είναι πολύ περισσότερα για την ομάδα από τα κέρδη που είχε με τα γκολ που σκόραρε και αυτό θα φανεί σε βάθος χρόνου, δικαιώνοντας τον πρόεδρο για την υπέρβαση που έκανε.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές δεν πήραν αρκετό χρόνο για να έχουμε αντιπροσωπευτικό δείγμα, έτσι ώστε να κρίνουμε την παρουσία τους αυτά τα πρώτα δέκα παιχνίδια.

To Top