Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Με τον αέρα…του πρωταθλητή

Μετά από ένα συναρπαστικό ποδοσφαιρικό μαραθώνιο η ομάδα μας θα καταφέρει ακριβώς στο παρά πέντε να στεφθεί πρωταθλήτρια αφού στο τελευταίο παιχνίδι της περιόδου 1993-1994 θα κερδίσει την Ομόνοια με 2-1 μέσα στο Τσίρειο στάδιο σε ένα παιχνίδι που όσα χρόνια και αν περάσουν παραμένει αξέχαστο στους απανταχού Απολλωνίστες.

Όμως λόγω της άσχημης βαθμολογικής συγκομιδής των προηγούμενων χρόνων η Κύπρος δεν θα συμμετείχε ούτε καν στους προκριματικούς αγώνες τους Champions League και έτσι οι «κυανόλευκοι» ποδοσφαιριστές περιοριστήκαν στο Κύπελλο UEFA. Πρώτος αντίπαλος η Αλβανική Τέουτα που δεν αποτελείωσε καθόλου φόβητρο για εκείνη την υπερομάδα που είχε φτιάξει ο Ντιτλ Φέρνερ.

Τέουτα Τούρες –Απόλλων 1-4 9/8/1994

Παρά το γεγονός πως οι Αλβανοί κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς στο σκορ αφού μόλις στο 7ο λεπτό Ζάλα βρήκε το δρόμο προς τα δίκτυα εντούτοις οι ποδοσφαιριστές του Γερμανού τεχνικού με υπομονή και σωστή ανάπτυξη κατάφεραν να πάρουν μια μεγαλειώδη νίκη που τους εξασφάλιζε τη πρόκριση απ’ το πρώτο κιόλας παιχνίδι. Η ισοφάριση ήρθε στις αρχές του δευτέρου ημίχρονο (47′) από τον Σπόλιαριτς ένα γκολ που έλυσε για τα καλά τα πόδια των ποδοσφαιριστών μας οι όποιοι ανέλαβαν πλήρως τη πρωτοβουλία των κινήσεων καταφέρνοντας στο 73′ να προηγηθούν με τον Κρισμάρεβιτς.

Τρία λεπτά αργότερα ο Τσέποβιτς αύξησε το δείκτη του σκορ σε 1-3 ενώ το κερασάκι στη τούρτα έβαλε και πάλι ο Κρισμάρεβιτς στο 83′. Ήταν μια νίκη που πανηγυρίστηκε έξαλλα απ’ τους χιλιάδες φίλους της ομάδας που εκείνο το απόγευμα τα αυτιά τους δεν ξεκόλλησαν απ’ τα ερτζιανά που μετέδιδαν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Η σύνθεση της ομάδας μας: Μ Χριστοφή, Τζούρας, Πίττας, Μ Χαραλαμπους, Γιαγκουδάκης, Ιωάννου (80′ Χ”Κωνσταντή) Τσέποβιτς, Σπόλιαριτς, Γ Ιωσηφίδης, Κρισμάρεβιτς, Χ Χριστοφή

Απόλλων –Τέουτα Τούρες 4-2 23/8/1994

Με το αέρα της πρόκρισης να την συνοδεύει απ’ την Αλβανία η ομάδα μας δεν δυσκολεύτηκε να φιλοδωρήσει και στον επαναληπτικό του Τσιρείου με άλλα τέσσερα τέρματα την Τέουτα.Το χορό το τερμάτων άνοιξε ο Τσέποβιτς στο 23′ για να τα διπλασιάσει ο ίδιος ποδοσφαιριστής έξι λεπτά αργότερα (29′) ενώ σκορ που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτο ημιχρόνου. Στη επανάληψη και παρότι οι ποδοσφαιριστές του Ντινλ Φέρνερ κάπου χαλάρωσαν δίνοντας τη ευκαιρία στους Αλβανούς να φτιάξουν ευκαιρίες εντούτοις ήταν και πάλι αυτοί που κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίκτυα με δράστη τον Πανίκο Χ”Λοϊζου στο 60′.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν προσωρινά σε 3-2 με γκολ των Κότσα στο 71′ και τον Μπούσι στο 80′ όμως τη τελευταία πινελιά του αγώνα την έβαλε ο Πίττας στο 88′ λεπτό ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ακόμη ένα ευρωπαϊκό θρίαμβο για την ομάδα μας.

Η σύνθεση της ομάδα μας: Μ Χριστοφή, Πίττας, Μ Χαραλαμπους, Γιαγκουδάκης, Ιωάννου, Τσέποβιτς, Σπόλιαριτς, Γ Ιωσηφίδης, Χ”Λοϊζου, Π Χριστοφή (81′ Σ Σοφοκλέους) Χ Χριστοφή (58′ Γερμανός)

{youtube}EQwU05Yb_3Q{/youtube}

*Τα βιντεογραφήματα είναι επεξεργασμένα από τον φίλο, συνεργάτη και αγνό υποστηρικτή της ομάδας μας, Κώστα Κωνσταντινίδη και τον ευχαριστούμε θερμά, που μας παρέχει το αρχείο του.

{loadposition belowcontent}

 

To Top