ΘΡΥΛΟΣ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ

Εμείς και η Γιουβέντους!

Την ώρα που τα μεγαθήρια της Ευρώπης άφηναν διαδοχικά βαθμούς στα εγχώρια πρωταθλήματα μετά τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, η ομάδα μας έκανε το ακατόρθωτο κερδίζοντας κάθε παιχνίδι και κάνοντας τις Δευτέρες μέρες γιορτινές για κάθε Απολλωνίστα!

Μπορεί στα μάτια πολλών να φαντάζει εύκολο και απλό να παίρνεις τα τρίποντα το ένα μετά το άλλο μετά τα Ευρωπαϊκά σου παιχνίδια. Αναρωτήθηκε όμως κανείς τι έκαναν τα μεγαθήρια της Ευρώπης μετά τα Ευρωπαϊκά τους παιχνίδια σε Champions League και Europa League;

Αναζητήσαμε λοιπόν και βρήκαμε τα αποτελέσματα που είχαν στις εγχώριες αναμετρήσεις 10 μεγάλοι σύλλογοι της γηραιάς ηπείρου αμέσως μετά από τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια και το αποτέλεσμα μας κάνει ακόμα πιο περήφανους για τη φετινή πορεία του Θρύλου σε Κύπρο και Ευρώπη.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Αρχίζοντας από την Μπαρτσελόνα των Messi και Iniesta, αναφέρουμε ενδεικτικά ότι έχασε 1-0 από την Αθλέτικο Μπιλμπάο την 1η Δεκεμβρίου, πέντε μέρες μετά την αναμέτρησή της με τον Άγιαξ για τους ομίλους του Champions League.

Όσον αφορά το αντίπαλο δέος στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου, τη Ρεάλ Μαδρίτης του δαιμόνιου φέτος Cristiano Ronaldo, δεν κατόρθωσε να κερδίσει την Οσασούνα (2-2) στις 14 Δεκεμβρίου, μετά το ευρωπαϊκό της παιχνίδι με την Κοπεγχάγη για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων ενώ είχε χάσει και το el clasico μετά το παιχνίδι της με τη Μίλαν στις 22 Οκτωβρίου.

Οι παίχτες της Bilbao πανηγυρίζουν το γκολ που πέτυχαν στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα!

ΙΤΑΛΙΑ

Ερχόμενοι πιο Ανατολικά, πάμε στις μεγάλες ομάδες της Ιταλίας. Η Μίλαν των Kaka και Ballotelli στις 24 Αυγούστου έχασε 2-1 από τη Βερόνα μετά το παιχνίδι της με την Αϊντχόβεν, ένα μήνα μετά έχασε από τη Νάπολι, επίσης με 2-1, μετά την αναμέτρησή της με τη Σέλτικ, ενώ στις 6 Οκτωβρίου έχασε 3-2 από τη Γιουβέντους μετά το παιχνίδι της με τον Άγιαξ.

Επιπλέον, η εξαιρετική φέτος Νάπολι του Higuain, έχασε 3-0 (!) από τη Γιουβέντους στις 6 Νοεμβρίου, μετά από την αναμέτρησή της με την Marseille ενώ η πολύ γνωστή μας πλέον Lazio έχασε 2-0 από τη Ρόμα μετά την αναμέτρηση με τη Legia στην Ιταλία και 4-3 από τη Νάπολι, μετά την αναμέτρηση με τη Legia στην Βαρσοβία.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ακόμα και η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Bayern των Ribery, Robben και λοιπών αστέρων, στραβοπάτησε στην Bundesliga μετά από το παιχνίδι της με τη Manchester City για το Champions League. Στις 5 Οκτωβρίου εξήλθε ισόπαλη 1-1- με την Λεβερκούζεν, παρόλο που προηγήθηκε νωρίς στο σκορ.

Κάτι παρόμοιο «έπαθε» και η άλλη μεγάλη της Γερμανίας. Η Borussia Dortmund δεν μπόρεσε να κερδίσει τη Νυρεμβέργη στις 21 Σεπτεμβρίου μετά την αναμέτρηση με τη Νάπολι. Δυο βδομάδες αργότερα, η ομάδα του Jurgen Klopp έχασε και από την Borussia Monchengladbach με 2-0, τέσσερις μέρες μετά την αναμέτρησή της με τη Marseiile.

Οι ποδοσφαιριστές της Borussia Monchengladbach γιορτάζουν τη νίκη με 2-0 επί της Dortmund…

AΓΓΛΙΑ

Τέλος, ας δούμε και τι έκαναν οι ομάδες της Γηραιάς Αλβιόνας. Αρχής γενομένης από τα αποτελέσματα της Manchester United μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε πόσο δύσκολο είναι να το παίζεις σε «διπλό ταμπλό». Οι «μπέμπηδες» έχασε με 4-1 από τη συμπολίτισσα City πέντε μέρες μετά την αναμέτρηση της με την Bayern Leverkusen ενώ έμεινε στο 2-2 με την Tottenham και πάλι μετά το παιχνίδι με τους Γερμανούς.

Ακόμα και η Arsenal, που φέτος τα πηγαίνει περίφημα στην Premier League, στραβοπάτησε μετά από αγώνα του Champions League aαφού στις 6 Οκτωβρίου έμεινε στο 1-1 απέναντι στην West Bromwich μετά την ευρωπαϊκή αναμέτρηση με τη Νάπολι στο Λονδίνο. Οι «κανονιέρηδες» μάλιστα έχασαν πριν μερικές μέρες και 6-3 από τη United μετά την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Napoli. Τέλος, η Chelsea του Ζοζέ Μουρίνιο δεν μπόρεσε να κερδίσει την West Bromwich μετά την αναμέτρηση με τη Schalke ενώ στην αρχή της περιόδου έχασε από την Έβερτον μετά το παιχνίδι με την Bayern για το ευρωπαϊκό Super Cup.

West Brom – Arsenal 1-1: μετά από Ευρωπαϊκό παιχνίδι των «κανονιέρηδων»

Η Γιούβε των Pirlo, Tevez και Buffon είναι η μόνη από τις πολύ μεγάλες ομάδες της Ευρώπης που δεν έχασε ούτε ένα βαθμό μετά από ευρωπαϊκή αναμέτρηση. Μαζί της και η μεγάλη ομάδα που έχτισε φέτος ο Χριστάκης Χριστοφόρου. Η ομάδα μας δεν απώλεσε ούτε ένα βαθμό μετά από τις ευρωπαϊκές της αναμετρήσεις και αυτό δεν μπορούμε να το αγνοούμε. Σίγουρα θα είμαστε απαιτητικοί, σίγουρα θέλουμε και μπορούμε για τον τίτλο αλλά δεν θα πρέπει να έχουμε και μνήμη ψαριού, αρχίζοντας την άγονη κριτική και την εκνευριστική μουρμούρα με το πρώτο στραβοπάτημα. Η ομάδα έδειξε ασφαλώς σημάδια κούρασης τον τελευταίο μήνα αλλά σίγουρα θα βρει το δρόμο της, εστιάζοντας πλέον μόνο στις εγχώριες υποχρεώσεις.

Έρευνα – Συγγραφή

Ανδρέας Καυκαρής

 

To Top