ΨΑΓΜΕΝΟΣ

Ανάποδη τριάδα..!

Έχουμε ακούσει και διαβάσει πολλά όλη την χρονιά για την ομάδα και το πόσο σπουδαίο ρόστερ έχει αλλά και για τις ελλείψεις που παρουσιάστηκαν, για τον προπονητή και την σπουδαία δουλειά που έκανε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο αλλά και για κάποια λάθη (θεωρητικά) όσο αφορά την αντιμετώπιση κάποιων αγώνων, για την απειρία του τεχνικού επιτελείου αλλά και την άριστη διαχείριση των πολλών αγώνων, για το πόσο επαγγελματικά λειτουργεί η διοίκηση, αλλά και την αδυναμία της στα παρασκήνια και τόσα πολλά μπράβο για όλη την ομάδα και ελάχιστα γιατί, για κάποιες…. Αδυναμίες θα τις ονόμαζα.

 

Όλα αυτά τα γράφω γιατί η ομάδα μας δίνει σε διάστημα 10 ημερών 4 σημαντικά παιχνίδια. Μια δυάδα για το κύπελλο και δύο για το πρωτάθλημα. Κατά αρχή θέλω να ξεκαθαρίσω πως ο γραφών θεωρεί πετυχημένη την χρονιά ακόμη και αν έρθουν 4 ήττες, και αν σε κάποια από τα αλλά της πρώτης παραγράφου συμφωνώ, είναι γιατί πιστεύω σε αυτό που γίνετε και θεωρώ πως με την επισήμανση αυτών των αδυναμιών η ομάδα θα βελτιώνεται.

Δυστυχώς για την ομάδα μας αυτή η σειρά των αγώνων θα μας ερχόταν καλύτερα αν ήταν ανάποδη. Και εξηγούμε…

Αν πάρουμε σφαιρικά την φετινή χρονιά ο Απόλλωνας θεωρητικά έχει πετύχει τους στόχους του που ήταν η έξοδος στην Ευρώπη, η δημιουργία κορμού για μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί χρόνια σε συνδυασμό και με παρουσία Κύπριων ποδοσφαιριστών αλλά και η καλή οικονομική διαχείριση του όλου οικοδομήματος. Άρα με βάση τις εξαγγελίες της διοίκησης στην αρχή της χρονιάς, είμαστε μέσα 100%.

Τώρα όμως ο Απόλλωνας έχει επιλογές και για τον τρόπο που θα βγει Ευρώπη και καλείτε να βάλει τις βάσεις για την επόμενη χρονιά, μέσα από αυτή την σειρά των αγώνων. Βλέποντας λοιπόν μακριά αν ο Απόλλωνας κατακτήσει το πρωτάθλημα ή έρθει δεύτερος θα αγωνιστεί στον τρίτο προκριματικό CHAMPIONS LEAGUE, ενώ αν έρθει τρίτος θα εξαρτηθεί από τον κυπελλούχο, που αν είναι η ομάδα μας ή ο ΑΠΟΕΛ τότε θα αγωνιστούμε κατευθείαν στα play off του EUROPA.

Άρα για να αγωνιστεί ο Απόλλωνας με όλα του τα όπλα στα play off πρέπει να έρθει τουλάχιστον δεύτερος, αφού αν αποκλειστεί από τον τρίτο προκριματικό του CH. LEAGUE, τότε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής για τους αγώνες εισόδου στην μικρότερη τη τάξη διοργάνωση και ο Σανγκόι.

Βλέποντας λοιπόν την σειρά των αγώνων πιστεύω πως ο πιο σημαντικός αγώνας του Απόλλωνα από αυτή την τετράδα αγώνων είναι αυτός με την ΑΕΛ αφού ανεξαρτήτως αποτελέσματος με τον ΑΠΟΕΛ, μια ενδεχόμενη νίκη με την ΑΕΛ θα φέρνει στην χειρότερη περίπτωση και τους 2 σε απόσταση 5 βαθμών από εμάς, αλλά θα υπολείπονται δύο αναμετρήσεις μεταξύ τους και επίσης θα πρέπει να αγωνιστούν μαζί μας στο Τσίρειο και οι δύο,κάτι που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια τον καθορισμό της πρώτης δυάδας ,αλλά και του πρωταθλητή στην ίδια σειρά αγώνων που έχουμε τώρα, με την διαφορά πως θα έχουμε και τους δύο στο Τσίρειο.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν σαν κριτήρια ο Απόλλωνίστας πρέπει να πάει στο γήπεδο και να γνωρίζει πως ανεξαρτήτως αποτελέσματος, τίποτα δεν θα τελειώσει, αντιθέτως οι πιθανότητες θα υπάρχουν περίπου στα ίδια ποσοστά με σήμερα. Στόχος είναι η κορυφή να απέχει μετά από αυτούς τους δύο αγώνες στους 5 βαθμούς και να βρίσκεται η ομάδα μας στον τελικό. Αυτή είναι η άποψη μου φυσικά για αυτή την σειρά αγώνων και επαναλαμβάνω πως αυτές τις προσδοκίες και τις ευκαιρίες τις δημιούργησε η ομάδα μας και ανεξαρτήτως κατάληξης, η χρονιά είναι άκρως επιτυχημένη.

Υ.Γ: η ομάδα έδειξε πως μπορεί να κερδίσει όλες τις ομάδες, απλά γράφω αυτό το άρθρο γιατί πιστεύω πως σε μία ενδεχόμενη αποτυχία αύριο πολλοί θα τρέξουν να πουν πως τελείωσε για μας το πρωτάθλημα. Εμείς όμως πιστεύω θα είμαστε εκεί… και αύριο και σε μια εβδομάδα.. ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ..ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ!!!

{loadposition belowcontent}

 

To Top