ΡΕΤΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Όταν ο Φίλιππος μάρκαρε τον Ζλάταν!

Σεπτέμβριος του 2001 και πιο συγκεκριμένα στις 27 εκείνου του μήνα στο ΓΣΠ και η ομάδα μας αντιμετωπίζει στον επαναληπτικό αγώνα για την β’ φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ τον μεγάλο Άγιαξ.

Στο πρώτο παιχνίδι ο «Αίαντας» θα μας κερδίσει με 2-0, ωστόσο και στον επαναληπτικό της Λευκωσίας θα κατέβει με όλα σχεδόν τα «αστέρια» του έτσι ώστε να μην πέσει θύμα έκπληξης! Οι Ολλανδοί θα επικρατήσουν και πάλι αυτή την φορά με 0-3 όμως για τους ποδοσφαιριστές ήταν άλλη μια ξεχωριστή εμπειρία κυρίως γι’ εκείνους που κλήθηκαν να μαρκάρουν ποδοσφαιριστές Παγκόσμιας εμβέλειας.

Ένας εξ αυτών και ο Φίλιππος Φιλίππου ο οποίος όπως και στον πρώτο αγώνα στο «Άμστερνταμ Αρίνα», έτσι και στον επαναληπτικό του ΓΣΠ, επιτηρούσε ένα νεαρό τότε επιθετικό, που στην πορεία του κατάφερε να κάνει ολόκληρο το Παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα να υποκλιθεί στην τεραστία κλάση του. Το όνομα αυτού…Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που σε ηλικία τότε 20 ετών, έδειχνε ότι επρόκειτο για τεραστία πάστα ποδοσφαιριστή και που ήταν θέμα χρόνου να εκτοξευτεί και να γίνει ένας από τους σπουδαιότερους «αστέρες» της σύγχρονης ιστορίας του ποδοσφαίρου!

{loadposition belowcontent}

To Top