Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Κατώτεροι των περιστάσεων!(video)

Η σπουδαία πρόκριση σε βάρος της Φιλανδικής ΜΙΠΑ στο πρώτο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, άνοιξε την όρεξη των ποδοσφαιριστών μας, βάζοντας σαν στόχο να ξεπεράσουν και τον εμπόδιο της Εξέλσιορ Μουσκρόν, που βρέθηκε αντιμέτωπη μας στα πλαίσια του δεύτερου προκριματικού γύρου.
 
Όμως οι Βέλγοι αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι και εκμεταλλευόμενοι την έδρας τους στο επαναληπτικό κατάφεραν να θέσουν εκτός διοργάνωσης τον Θρύλο. 
 
Απόλλων-Εξέλσιορ Μουσκρόν  0-0  12/8/1997 
 
Δεν μπόρεσε να βάλει τα θεμέλια για πρόκριση η ομάδα μας  στο πρώτο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο Τσίρειο στάδιο. Οι ποδοσφαιριστές του Μότσα Βούκοτιτς, προσπάθησαν, έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες, ειδικά στην επανάληψη με κύριο εκφραστή Νεμπόισα Μλαντένοβιτς όμως το τέρμα δεν ήρθε ποτέ  εν αντιθέσει με τους Βέλγους, που παίζοντας συντηρητικά  και με σωστή τακτική, διαφύλαξαν καλά τα νώτα τους, αποσπώντας την ισοπαλία χωρίς τέρματα κάτι που τους έχριζε πλέον φαβορί για τον επαναληπτικό. Αξιοσημείωτο ήταν πάντως το γεγονός πως τον αγώνα παρακολούθησαν περισσότεροι από οκτώ χιλιάδες κόσμο, που έστω και μέσα στο κατακαλόκαιρο κατέκλυσαν τη δυτική κερκίδα του Τσιρείου σταδίου για να συμπαρασταθούν στη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Μαυροβούνιου τεχνικού φεύγοντας όμως απογοητευμένοι μετά και το ισόπαλο αποτέλεσμα.     
 
Η σύνθεση της ομάδα μας: Αλέξανδρος Μιχαήλ, Χρυσόστομος Χριστοφή «Τζούρας», Χαράλαμπος Πίττας, Ρούντι Βάτα, (60’ Άγγελος Τσολάκης) Μάριος Χαραλάμπους, Μάριος Κυριάκου Φίλιππος Φιλίππου, (65’ Αντρέας Σοφοκλέους) Νικόδημος «Νίκκι» Παπαβασιλείου, Γιόβο Μίσιελιτς  Νεμπόισα Μλαντένοβιτς Μιλέγκο Σπόλιαριτς (75’ Γιώργος Ιωσηφίδης)
 
 
Εξέλσιορ Μουσκρόν-Απόλλων 3-0  26/8/1997
 
Με στόχο το τέρμα, που θα του άνοιγε διάπλατα τη πόρτα της πρόκρισης για τον επόμενο γύρο ταξιδέψε στη Γαλλία ο Απόλλωνας για να αντιμετωπίσει την Μουσκρόν. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στη γειτονική χώρα λόγω κάποιων προβλημάτων που αντιμετώπιζε το Βέλγιο με την Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία όσο αφορά τις γηπεδικές εγκαταστάσεις.
 
Οι ποδοσφαιριστές της βελγικής ομάδας έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους και με την συμπαράσταση περισσοτέρων από ένδεκα χιλιάδων φιλών τους κατάφεραν να κλείσουν τον Θρύλο στα καρέ του χάνοντας σωρεία ευκαιριών στα αρχικά στάδια του αγώνα  για να ανοίξουν το σκορ. Η άμυνα μας  άντεξε μέχρι το 30′ αφού ο Πιέρ εκμεταλλευόμενος μια αδράνεια των ποδοσφαιριστών μας μέσα στη περιοχή με κοντινό πλάσε έβαλε σε θέση οδηγού του Βέλγους.
 
Το γκολ των γηπεδούχων δεν αφύπνισε καθόλου το συγκρότημα του Μότσα Βούκοτιτς το οποίο στη επανάληψη παραδόθηκε αμάχητη στις ορέξεις των γηπεδούχων. Ο Βίντοβιτς στο 54′ διπλασίασε τα τέρματα τους ενώ ο Πιέρ δέκα λεπτά αργότερα σφράγισε την πρόκριση για την Μουσκρόν. 
 
Είναι πάντως κοινά παραδεκτό πως η παρουσία του Απόλλωνα στο γήπεδο «Βιλνέβ Ντα Ασκ» του Λιλ ήταν από τις χειρότερες που πραγματοποίησε στη ιστορία του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. 
 
Η σύνθεση της ομάδα μας: Αλέξανδρος Μιχαήλ, Χρυσόστομος Χριστοφή «Τζούρας», Χαράλαμπος Πίττας, Μάριος Χαραλάμπους, Μάριος Κυριάκου, Φίλιππος Φιλίππου, (58 Γιώργος Ιωσηφίδης), Αντρέας Σοφοκλέους, Νικόδημος «Νίκκι» Παπαβασιλείου, Γιόβο Μίσιελιτς  (58’ Άγγελος Τσολάκης) Νεμπόισα Μλαντένοβιτς Μιλέγκο Σπόλιαριτς (65’ Σταυρός Γεωργίου)
 
{youtube}B_peTBHTJfs{/youtube}
 
* Τα βιντεογραφήματα είναι επεξεργασμένα από τον φίλο, συνεργάτη και αγνό υποστηρικτή της ομάδας μας, Κώστα Κωνσταντινίδη και τον ευχαριστούμε θερμά, που μας παρέχει το αρχείο του.
 
{loadposition belowcontent}
 
To Top