ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μεγάλε Σοφρώνη Αυγουστή!(video)

Απόρροια της δόνησης και του παλμού που συνιστά την ψυχή του επί σειρά ετών εμβληματικού αρχηγού, είναι η αδυναμία που του τρέφει ο κόσμος του Απόλλωνα.
 
Γιατί η Δυτική ναι μεν απαρτίζεται από απαιτητικούς οπαδούς που δεν συμβιβάζονται με λόγια, αλλά άμα υπηρετείς τον ΘΡΥΛΟ αμερόληπτα ωσάν κυανόλευκος στρατιώτης, η λατρεία αναδεικνύεται στις πράξεις. Ο «Κάττος» σφράγισε αιώνια μια θέση στην καρδιά κάθε αγνού Απολλωνίστα!
 
Πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα του θεού πραγματοποιείται την ποδοσφαιρική χρόνια 1998 – 1999 και θα ακολουθήσουν άλλες 135 εμφανίσεις σε 12 αγωνιστικές περιόδους. Αφιέρωσε όλη του την καριέρα στον Απόλλωνα με εξαίρεση μερικά έτη όπου αγωνίστηκε σε ΑΕΚ, Άρη και ΑΠΟΕΛ. Σήμερα διατελεί χρέη προπονητή των Κ-21(κατακτώντας το πρωτάθλημα 2013-14) και βοηθός του Χριστάκη Χριστοφόρου στην ανδρική ομάδα.  Πανηγύρισε με την ομάδα μας όλους τους εγχώριους τίτλους: Πρωτάθλημα (2006), 2 Κύπελλα (2001, 2013) και μία Ασπίδα (2006). Μάλιστα στην κατάκτηση του δεύτερου τη τάξει θεσμού το 2001, αποτέλεσε από τους βασικότερους συντελεστές μιας και στον ημιτελικό κόντρα στην Ομόνοια Λευκωσίας έπειτα από την ημίωρη παράταση, απέκρουσε τρία πέναλτι οδηγώντας τον Απόλλωνα στον μεγάλο τελικό.
 
Μικρός στο ανάστημα, αλλά, προφανώς αντιστρόφως ανάλογη η συνεισφορά της προσωπικότητας του σπουδαίου τερματοφύλακα και στα σαλόνια της Γηραιάς Ηπείρου. Στον διθύραμβο που έγραψε ο Απόλλωνας στον θεσμό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης το 1998, έβαλε κι αυτός  αν μη τι άλλο τις καθοριστικότερες νότες. Συγκεκριμένα την 1/10 στον επαναληπτικό αγώνα με την κυπελλούχο Τσεχίας Γιάπλονετς, το «κυανόλευκο» τσουνάμι καλείται να υπερασπιστεί το μικρό προβάδισμα που αποκόμισε στην έδρα του. Δυστυχώς η Τσεχική ομάδα ισοφαρίζει το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού κι οδηγεί την πρόκριση στην ημίωρη παράταση κι εν τέλει στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι.
 
Η «Σημαία» αναλαμβάνει να στείλει το καμάρι της Λεμεσού στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης με τρεις εντυπωσιακές αποκρούσεις. Ο «ανεπανάληπτος», «υπέροχος» νεαρός τερματοφύλακας όπως τον χαρακτήριζαν οι εκφωνητές που περιέγραφαν ζωντανά τον θρίαμβο της ποδοσφαιρικής Κύπρου, άφησε βαριά παρακαταθήκη στη δοξασμένη ιστορία του ΘΡΥΛΟΥ: «Ο Απόλλωνας γράφει ιστορία! Ο Απόλλωνας πετυχαίνει έναν άθλο! Οι «κυανόλευκοι» στους 16 της Ευρώπης!»
 
{youtube}qZ9CnDMPkq4{/youtube}

 

{youtube}PcwuF2-jC-o{/youtube}

 

*Τα βιντεογραφήματα είναι επεξεργασμένα από τον φίλο, συνεργάτη και αγνό υποστηρικτή της ομάδας μας, Κώστα Κωνσταντινίδη και τον ευχαριστούμε θερμά, που μας παρέχει το αρχείο του.

 
{loadposition belowcontent}
To Top