ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έτσι θα γίνει το νεο πρωτάθλημα!

Με σημαντικές διαφοροποιήσεις θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας Α’ κατηγορίας.
 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας στην προχθεσινή συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΚ, συζητήθηκε το θέμα του τρόπου διεξαγωγής του νέου, καθώς και οι εισηγήσεις που έκαναν γραπτώς πέντε σωματεία και συγκεκριμένα ο Κεραυνός, το ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλωνας, η ΑΕΚ και η ΕΘΑ.
 
Όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα μας πρόθεση της ΚΟΚ είναι όπως διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα με οκτώ ομάδες που αρχικά θα δώσουν μεταξύ τους αγώνες σε δύο γύρους και στη συνέχεια θα χωριστούν σε δύο γκρουπ των τεσσάρων ομάδων όπου θα αγωνιστούν σε άλλους δύο γύρους, η πρώτη τετράδα μεταξύ τους για την τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου και η δεύτερη τετράδα για την αποφυγή του υποβιβασμού. Θα ακολουθήσουν για την πρώτη τετράδα οι αγώνες των πλέι οφ με τα ζευγάρια να διασταυρώνονται στις θέσεις 1-4 και 2-3 για να προκύψει το ζευγάρι του τελικού που θα διεκδικήσει τον τίτλο.
 
ΜΕ ΕΞΙ ΞΕΝΟΥΣ: Στην προχθεσινή συνεδρία πέρασε η εισήγηση που έγινε από τις πέντε ομάδες για να υπάρχουν έξι ξένοι καλαθοσφαιριστές, 4 Αμερικανοί και δύο κοινοτικοί σε κάθε ομάδα. Ωστόσο η ΚΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει κίνητρα στις ομάδες που θα έχουν λιγότερους ξένους και κοινοτικούς και θα χρησιμοποιούν περισσότερους Κύπριους καλαθοσφαιριστές.
 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Πρόθεση της ΚΟΚ είναι να διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα με οκτώ ομάδες. Μέχρι τώρα δήλωσαν συμμετοχή ο Κεραυνός, ο Απόλλωνας και η ΑΕΚ, εκκρεμούν οι αποφάσεις του ΑΠΟΕΛ και της ΕΘΑ που τονίζουν ότι λόγω της προσφυγής που υπάρχει στην ΑΔΕΑ δεν μπορούν να πάρουν την τελική τους απόφαση, ενώ ενδιαφέρον για να αγωνιστούν στην Α’ κατηγορία έδειξαν η Ομόνοια, η ΕΝΠ, η Αναγέννηση Γερμασόγειας και ο ΑΠΟΠ Πάφου, καθώς και η ΑΕΛ που βρίσκει όπως φαίνεται τον τρόπο και ξεπερνά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που την ταλαιπώρησαν τα προηγούμενα χρόνια. Δόθηκε παράταση για τη δήλωση συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα μέχρι τις 20 Αυγούστου και σε αυτή την ημερομηνία θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό.
 
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ: Το θέμα του διορισμού επιτροπών πήρε παράταση για λίγες μέρες και ενδεχομένως να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρία του δ. σ. Θα πρέπει η ΚΟΚ να διορίσει νέα Δικαστική Επιτροπή, ενώ και για τις άλλες επιτροπές φαίνεται να υπάρχουν διαβουλεύσεις για τα άτομα που θα της απαρτίσουν. Σε κάποιες επιτροπές δεν θα προκύψουν αλλαγές, όμως σε κάποιες άλλες είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει εντελώς νέο προφίλ από τα άτομα που θα τις απαρτίζουν.
 
ΠΗΓΗ: www.sport-fm.com.cy 
To Top