FUGITIVUS

Scripta manent, Verba volant‏!

Πιστεύω ότι μετά την αρχική φουρτούνα που περάσαμε από το στραπάτσο της πρεμιέρας, τώρα βρισκόμαστε στους εφτά ουρανούς και οπλισμένοι  με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία καθότι η ομάδα μας πέτυχε ένα απίστευτο θρίαμβο μέσα στη Μόσχα απέναντι στη Λοκομοτίβ.
 
Ναι είναι αλήθεια για δεύτερη συνεχή χρονιά είμαστε στους ομίλους του  Γιουρόπα Λιγκ! Τις τελευταίες ημέρες γράφτηκαν αρκετά γύρω από την τεράστια επιτυχία και θα το θεωρήσω πλεονασμό μέσα απ΄ αυτό το κείμενο να ευλογήσουμε ξανά τα γένια μας! Θα ήθελα όμως να αναφερθώ σε κάποια  «κακώς κείμενα», που έλαβαν χώρα αρχής γενομένης από την πρεμιέρα απέναντι στην ΑΕΚ , τα οποία αποτέλεσαν και την αιτία να διασαλευτεί το κλίμα στην ομάδα μας.
 
Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα αγαπητοί μου φίλοι ότι η μόνη ομάδα που έμεινε «απροστάτευτη» από την ΚΟΠ για να παίξει εκείνο το αλησμόνητο παιχνίδι με την ΑΕΚ στις 24/08/2014, ήταν και πάλι ο Απόλλωνας. Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν τίθεται κανένα θέμα με την ΑΕΚ, αφού οι διοικούντες της ομάδας, μας ενημέρωσαν ότι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να διευκολύνουν τον Απόλλωνα, είτε μεταφέροντας το παιχνίδι μας σε άλλη ημερομηνία εκτός από τις 24/09/2014, είτε να μεταφερθεί ολόκληρη η αγωνιστική μια εβδομάδα μετά. Δυστυχώς τίποτα από τα δυο δεν έγινε με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε δυο μέρες μετά το 1-1 με την Λοκομοτιβ στο ΓΣΠ να παίξουμε ένα παιχνίδι που ομολογουμένως θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί, γιατί εκ του αποτελέσματος φάνηκε ξεκάθαρα ότι το μυαλό ΟΛΩΝ ήταν στη Μόσχα και όχι στην πρεμιέρα, κάτι που φάνηκε με το σφύριγμα της λήξης στο Lokomotiv Stadium!
 
Η ΚΟΠ όμως συνεχίζει το δικό της βιολί εφαρμόζοντας κατά το δικό της συμφέρον τα πάντα, αγνοώντας  για ακόμη μια φορά τον Ευρωπαίο Απόλλωνα,αφού ήταν η μοναδική ομάδα που δεν την προστάτεψε, όπως σωστά προστάτεψε την Ομόνοια και τον ΑΠΟΕΛ! Και επειδή σύμφωνα και με το τίτλο, scripta manent,verba volant ( τα γραπτά μένουν, τα λόγια φεύγουν ) ή όπως το παράφρασαν από τους Λατίνους οι Αρχαίοι και είπαν «έπεα πτερόεντα» (λόγια του αέρα) , εγώ αγανακτισμένος ων με την ΚΟΠ και με τον εκπρόσωπο μας εκεί τα τελευταία χρόνια, επιθυμώ να τα γράψω για να μείνουν ως γραπτά ντοκουμέντα!
 
Το ελάχιστο φίλοι μου που θα μπορούσε να είχε κάνει ο εκπρόσωπος μας μετά την πρεμιέρα θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας, αφού μόνο τον εαυτό του εκπροσωπεί στην ΚΟΠ και όχι τον Απόλλωνα! Δεν αισθανθήκαμε τα τελευταία χρόνια καμιά υποστήριξη ούτε σε θέματα διαιτησίας, ούτε σε μείζονα θέματα που αφορούν τα συμφέροντα της ομάδας μας από το γενικό γραμματέα της ΚΟΠ.
 
Αντιθέτως έχουμε βιώσει καλά στο πετσί μας ως Απολλωνίστες τις αδικίες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ειδικά στα θέματα διαιτησίας και αυτό φαίνεται ακόμα πιο έντονα αν αναλογιστεί κανείς πως μας συμπεριφέρονται οι διαιτητές στην Ευρώπη και συγκρίνοντας με τα κυπριακά δεδομένα! Εμείς επιθυμούμε να μας εκπροσωπεί στην ΚΟΠ ένας άνθρωπος που θα έχει ως γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον του Απόλλωνα και να μην επιτρέπει τις αδικίες! Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο! Εμείς δυστυχώς έχουμε ένα εκπρόσωπο και μάλιστα στο αξίωμα του Γενικού Γραμματέα που λάμπει δια της απουσίας του εκτός βέβαια και αν ο άνθρωπος δεν εκπροσωπεί τον Απόλλωνα και τότε να απολογηθούμε!
 
Φέτος ειδικά βάλαμε πολύ ψηλά τον πήχη και δεν επιτρέπονται άλλοι πειραματισμοί από τη διοίκηση μας στο κομμάτι της διαιτησίας! Κάποιοι παραμονεύουν για να μας βγάλουν εκτός στόχων! Τέλος μ’ αυτό το θέμα!!
 
Παράλληλα αισθάνομαι έντονα την ανάγκη να θίξω ακόμη ένα θέμα των τελευταίων ημερών και έχει να κάνει με το θέμα του προπονητή στον Απόλλωνα. Ο Χριστάκης Χριστοφόρου είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, έχει πλέον συνδέσει το όνομα του με τις πιο χρυσές σελίδες στην Ιστορία του Απόλλωνα και καλό θα ήταν πέραν από τον κόσμο της ομάδας που έκανε το δικό του mea culpa (βλέπε Δασάκι με συνθήματα όπως  «Μεγάλε Χριστάκη Χριστοφόρου) να κάνει το δικό της mea culpa και η διοίκηση και να στηρίξει έμπρακτα τον προπονητή μας! Ναι, ο Πρόεδρος της ομάδας μας ομολογουμένως έχει ενισχύσει την ομάδα μας με ποιοτικότατους ποδοσφαιριστές και το ρόστερ μας αυτή τη στιγμή φαντάζει πολύ δυνατό και γεμάτο..!
 
Ο Πρόεδρος μας συνάμα δουλεύει καθημερινά γι΄ αυτή την ομάδα και έχει ήδη προσφέρει πάρα πολλά στον Απόλλωνα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να δείξει γιγάντια ψυχραιμία,νηφαλιότητα και να ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ γύρω από τον κοινό στόχο της καταξίωσης αυτής της ομάδας. Και ο Πρόεδρος μας και το διοικητικό μας συμβούλιο, που αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από εμάς, ό,τι στραβό και να συνέβηκε με τον προπονητή, τώρα είναι η ώρα να ξεχαστούν όλα και να τον στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις για να μην νιώθει κάθε εβδομάδα ότι είναι υπό ατμόν! Θεωρώ ότι πρέπει να λήξει αυτό το θέμα σύντομα γιατί μόνο κακό κάνει στην ομάδα μας!
 
Κλείνοντας επαναλαμβάνω τον τίτλο scripta manent,verba volant και ο νοών νοείτω!
 
{loadposition belowcontent}
 
To Top