ΨΑΓΜΕΝΟΣ

Τα «γρανάζια» της ελβετικής μηχανής

Η πρώτη μας αντίπαλος στην δεύτερη μας παρουσία σε ευρωπαϊκό όμιλο είναι η ελβετική Ζυρίχη.
 
Eίναι μια επιθετική ομάδα που αγωνίζεται με σύστημα 3-4-2-1, ένα περίεργο σύστημα που έχει δύο δεκάρια που μπορούν και εύκολα να βγουν στην γραμμή και να γίνουν εξτρέμ.Ας δούμε όμως τρεις από τους αρκετούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει η ελβετική ομάδα και πιστεύουμε πως μπορούν να κάνουν την διαφορά.
 
Gillew Donald Yapi Yapo: Ο 32χρονος συμπατριώτης του δικού μας Γκίε είναι ο στυλοβάτης της μεσοαμυντικής γραμμής της ομάδας, που όμως ξέρει και να οργανώνει αφού στα πρώτα χρόνια της καριέρας του αγωνιζόταν στην θέση του επιτελικού μέσου και με τα χρόνια μεταφέρθηκε στον μεσοαμυντικό χώρο. Γυρολόγος των γηπέδων ξεκίνησε την καριέρα του στην ASEC MIMOSAS και το 2001 μεταπήδησε στην βελγική Μπέβερεν ξεκινώντας έτσι το ταξίδι του στην ποδοσφαιρική Ευρώπη. Το 2004 πήγε στην γαλλική Ναντ όπου έπαιζε περισσότερο σαν δεκάρι όπου έμεινε μέχρι το 2006. Από εκεί μετακόμισε στην Ελβετία που έγινε η Ιθάκη του. Τέσσερα χρόνια στην Young Boys και το 2010 το άλμα στην Βασιλεία όπου έμεινε μέχρι το 2013 και αγωνίστηκε και στον ημιτελικό του Ουέφα απέναντι στην Τσέλσι. Μετά από 7 χρόνια αποφάσισε να φύγει για το Ντουμπάι, αλλά δεν κατάφερε να προσαρμοστεί και έτσι επέστρεψε στην αγαπημένη του Ελβετία για λογαριασμό της Ζυρίχης αυτή την φορά. Διεθνής με την Ακτή Ελεφαντοστού έγραψε 46 συμμετοχές και αγωνίστηκε και στο παγκόσμιο του 2006. Το 2010 ήταν στην προεπιλογή αλλά κόπηκε και έκτοτε δεν πήγε ξανά αφού δήλωσε πως θα αποσυρθεί από την Εθνική.
 
 
Davide Chiumiento: O 29χρονος Ιταλοελβετός ξεκίνησε την καριέρα του με μια μεγάλη μεταγραφή αφού έφυγε από την Ελβετία σε ηλικία 15 χρονών για την Ιταλία και την Γιουβέντους.Έπαιξε ελάχιστα όμως παιχνίδια και σε ένα από αυτά αγωνίστηκε μαζί με τον Ντελ Πιέρο δηλώνοντας στο τέλος πως εκπλήρωσε ένα από τα ποδοσφαιρικά του όνειρα. Δεν στέριωσε όμως στην μεγάλη κυρία του ιταλικού πρωταθλήματος και από εκεί έφυγε δανεικός για 3 χρονιές σε Σιένα, Λε Μαν και Young Boys. Στην Ελβετία έμεινα για ακόμα 3 χρόνια αλλά φορώντας την φανέλα της FC Luzern. To 2010-2012 έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για τον μακρινό Καναδά και πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο Βανγκούβερ, επιστρέφοντας το 2012 και πάλι στην Ελβετία και στην σημερινή του ομάδα. Έπαιξε στις μικρές εθνικές Ιταλίας και Ελβετίας και κατέγραψε μια συμμετοχή. Στα νιάτα του ονομάστηκε από τους δημοσιογράφους ως ο Ελβετός Ροναλντίνιο και ίνδαλμά του ο γνωστός σε όλους Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.Ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται κυρίως ως δεκάρι αλλά μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί και στα πλάγια της επίθεσης. Όπλο του η οργάνωση του παιχνιδιού και η ντρίπλα του. Αν αγωνιστεί θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα!
 
 
Amine Chermiti: O Τυνήσιος είναι ο βασικός επιθετικός της Ζυρίχης.Μόλις 26 χρονών κατάφερε να ξεχωρίσει στο αφρικάνικο Τσάμπιονς Λίγκ και από εκεί άνοιξε ο δρόμος για την Ευρώπη και την γερμανική Χέρτα. Έμεινε 2 χρόνια έχοντας ελάχιστες συμμετοχές και έτσι έφυγε για την Ittihad FC της Σαουδικής Αραβίας όπου σε 14 αγώνες έβαλε 7 γκολ και επέστρεψε αμέσως το 2010 στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ζυρίχη όπου και στέριωσε. Είναι ενεργό μέλος της εθνικής Τυνησίας με 30 συμμετοχές και ακόμα έχει όλο το μέλλον μπροστά του.
 
 
Εμείς ξεχωρίσαμε αυτούς τους ποδοσφαιριστές αλλά το ρόστερ της Ζυρίχης έχει αρκετούς ακόμα ποιοτικούς όπως ο Αλβανός επιθετικός Armando Sadiku ή ο Τυνήσιος μεσοεπιθετικός Yassine Chikhaoui. Φυσικά έχουμε και εμείς την δική μας ποιότητα και τα πάντα θα κριθούν στο γήπεδο.
 
 
 
 
{loadposition belowcontent}
 
To Top