ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Όταν…

Όταν θα χρειαστεί να κρατηθεί ένα αποτέλεσμα με ποδοσφαιριστές «πεθαμένους», δεν θα υπάρχει κανείς για να τους σπρώξει, όπως με την Ζυρίχη. 
 
Όταν θα παίρνουν την μπάλα οι αντίπαλοι και θα σε πιέζουν ασφυκτικά στο δικό σου μισό με την κούραση να κτυπά κόκκινο, δεν θα υπάρχει κανείς για να γιουχαΐζει δημιουργώντας άγχος και πίεση, να τρυπά τα τύμπανά των αυτιών τους με τις σφυριές και να υπερασπίζεται ως δωδέκατος παίκτης το αποτέλεσμα. 
 
Όταν η ψυχολογία μας θα είναι πεσμένη μετά από μια αναπάντεχη ανατροπή, δεν θα υπάρχει κανείς να εξυψώσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών μας. 
 
Όταν το τελικό σφύριγμα θα μας βρίσκει χαμένους, γιατί κι αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι, γεμάτους απογοήτευση με τα κεφάλια κάτω, ποιος θα τους αναστήσει το ηθικό; Ποιος θα τους χειροκροτήσει για την προσπάθεια; Τέσσερα-πέντε χειροκροτήματα δεν την κάνουν την δουλειά. Εφτά χιλιάδες όμως την κάνουν. Με το παραπάνω. 
 
Και όταν οι ποδοσφαιριστές μας συνεχίζουν τις διακρίσεις και στην τοπική διοργάνωση, δεν θα υπάρχει κανείς για να τους αποθεώσει. Να το πάρουμε και λίγο ρομαντικά; 
 
Όταν θα σκοράρει ο Σανγκόι, ο Παπουλής, ο Λόπες, ο Γκίε, ο Τουράμ, ο Μερκής, που θα τρέχουν όλοι αυτοί να πανηγυρίζουν; Ο τόπος λατρείας τους δεν θα είναι εκεί, τα προσωπικά συνθήματα δεν θα ακουστούν, η «αγάπη» θα δηλώνει απών… 
 
Τίποτα απ’ όσα πετύχαμε ΜΑΖΙ δεν θα τα πετυχαίναμε αν δεν αγωνιζόμασταν ΜΑΖΙ. Πως γίνεται λοιπόν και πως μπορείτε να συνεχίζετε μονάχοι;
 
Φέρε στο μυαλό σου τα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα με την Ζυρίχη. Άκουσε τις ιαχές του κόσμου σου, ζωντάνεψε την εικόνα του πετάλου που σειόταν ρυθμικά, τους ολοκόκκινους από πίεση οπαδούς δεξιά και αριστερά του που σφύρισαν επί πέντε συνεχόμενα λεπτά και που σταματούσαν μόνο για να γεμίσουν με οξυγόνο τα πνευμόνια τους για το επόμενο παρατεταμένο σφύριγμα. 
 
Πήγαινε ρώτα τους ποδοσφαιριστές σου αν νομίζουν πως θα τα κατάφερναν χωρίς εμάς. Και μόλις ακούσεις το όχι, υποκλίσου στο μεγαλείο του κόσμου σου. Μετά δες τον στα μάτια και πες ευχαριστώ. Έπειτα φώναξε.
 
Φώναξε όσο πιο δυνατά μπορείς για την κάρτα οπαδού, που σου στερεί τέτοια δυναμική από το πλάι σου. Και σταμάτα να φωνάζεις μόνο για να γεμίσεις με οξυγόνο τα πνευμόνια σου…
 
{loadposition belowcontent}
 
To Top