ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΑΝΙΑ

The first killer!(video)

Ήταν καλοκαίρι του 1990 και η ομάδα με τον Ντιτλ Φέρνερ στο πάγκο θα προσπαθούσε να πετύχει κάτι που για τόσα χρόνια έμοιαζε με όνειρο απατηλό!

 

Ο Γερμανός τεχνικός βλέποντας το ρόστερ θα επισήμανε στους τότε ιθύνοντες μας ότι η ομάδα χρειαζόταν ένα επιθετικό σκόρερ για να μπορέσει να κάνει την υπέρβαση! Παίρνοντας το πράσινο φως από την διοίκηση θα διαμηνύσει στο ατζέντη Πασχάλη Παπαδόπουλο να ξεκινήσει το ψάξιμο για το επιθετικό που θα έκανε τη μεγάλη διαφορά.

Ο Ελλαδίτης τεχνικός θα προτείνει ένα ψιλόλιγνο Σλοβένο επιθετικό που αγωνιζόταν στην Ριέκα ονόματι Σουάτ Πεσίροβιτς. Ο Φέρνερ θα μάθει αρκετά καλά πράγματα για τον Σουάτ και έτσι θα δώσει την συγκατάθεση του για να προστεθεί στο ρόστερ.

Η δεινότητά του να μετουσιώνει ακόμη και την παραμικρή υποψία προϋπόθεσης σε τέρμα έδρασε σαν καταλύτης για την έκβαση της χρονιάς 1990-91, που δεν ήταν άλλη από τη μετάβαση στη «Γη της Επαγγελίας» – το πρώτο πρωτάθλημα του συλλόγου. Ο Απόλλωνας μετά από 37 χρόνια λαμπρόχρονης ιστορίας θα κατακτήσει επιτελούς το τίτλο του πρωταθλήματος με τη συνδρομή του Σουάτ να είναι τεραστία. Με 19 τέρματα στο ενεργητικό του θα αναδειχθεί μαζί με τον Πανίκο Ξιούρουππα κορυφαίοι σκόρερ του ποδοσφαιρικού μαραθωνίου χάνοντας μάλιστα την ευκαιρία να αναδειχθεί μόνος πρώτος σκόρερ αφού είχε αστοχήσει σε πέναλτι στο τελευταίο παιχνίδι της περιόδου με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα!

Και την αμέσως επομένη χρονιά ήταν ο παραγωγικότερος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας κατακτώντας στις 10 του Ιούνη 1992, και το βαρύτιμο τρόπαιο του Κυπέλλου, νικώντας την Ομόνοια Λευκωσίας με 1-0.

Ο Σλοβένος με την Απολλωνάρα πανηγύρισε την πρώτη πρόκριση στην Ευρώπη επί της Κραϊόβα Ρουμανίας για τον θεσμό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Σημείωσε τα δύο από τα τρία τέρματα, ανατρέποντας το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα που είχε λήξει 2-0. Ο Σουάτ Πεσίροβιτς αποχαιρέτισε τον Θρύλο λίγο πριν την έναρξη της περιόδου 1992-1993 ελέω προβλημάτων με την τότε διοίκηση ωστόσο αναμφίβολα θεωρείται, από την πλατιά μάζα των φίλων της ομάδας, ως ένα από τα καλύτερα «ενιάρια» που τίμησαν την φανέλα του Θρύλου.

{youtube}XgATI3LoD9s{/youtube}

*Τα βιντεογραφήματα είναι επεξεργασμένα από τον φίλο, συνεργάτη και αγνό υποστηρικτή της ομάδας μας, Κώστα Κωνσταντινίδη και τον ευχαριστούμε θερμά, που μας παρέχει το αρχείο του.

*Θα ακολουθήσει και δεύτερο βιντεογράφημα

*Περισσότερα για τον ποδοσφαιρικό βίο του «Σούγιο» μπορείτε να διαβάσετε στο αφιέρωμα Των εξήντα «μικροί» ΘΡΥΛΟΙ… (Μέρος Δ’) https://apollon365.news/stiles/etsi-meiname-paidia/2765-ton-exinta-mikroi-thriloi-part-four όπως επίσης και στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας τον Σεπτέμβριο του 2013 https://apollon365.news/retro/interviews/660-thrile-mou-thrile-mou

 

{loadposition belowcontent}

To Top