FUGITIVUS

Για να πετύχεις, η νοοτροπία είναι εξίσου σημαντική με την ικανότητα!

Πάει πολύς καιρός από το τελευταίο μου άρθρο και αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθώ σ΄ένα πολύ σημαντικό συστατικό της επιτυχίας που δεν είναι άλλο από τη νοοτροπία!

Εξ΄ου άλλωστε και ο τίτλος μου, ο οποίος είναι παρμένος από τον γνωστό Σκωτσέζο συγγραφέα Sir Walter Scott , ο οποίος με τη ρήση αυτή θεμελιώνει ακριβώς την έννοια της επιτυχίας οποία είναι συνυφασμένη και αλληλοεξαρτόμενη από τη σωστή νοοτροπία!

Είναι πασιφανές φίλοι μου ότι στο οικοδόμημα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ η λέξη νοοτροπία μοιάζει να κάνει παλινδρομήσεις από το μακρινό παρελθόν μέχρι και σήμερα, χωρίς ακόμη να έχουμε οικοδομήσει αυτή την ταυτότητα ως ομάδα στο σύνολο μας, που να μας οδηγήσει στην ολοκληρωτική καθιέρωση ως πρωταγωνιστές! Αυτό δυστυχώς αποδεικνύει η παρουσία μας στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, τα τελευταία 60 χρόνια, αφού μετράμε μόλις τρία πρωταθλήματα και επτά κύπελα, παρόλο που πιστεύω ακράδαντα και άλλωστε το έχω αναφέρει ξανά ότι δηλαδή ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ είναι η πλέον ιστορική ομάδα του νησιού, αν αναλογιστούμε ότι έχει συνδέσει το όνομα του με τη μεγαλύτερη σύγχρονη εποποιία του Κυπριακού Ελληνισμού, τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1955-59!

Συμπληρωματικά, θα έλεγα ότι ο ποδοσφαιρικός Απόλλωνας δε στερήθηκε ποτέ ούτε προσωπικοτήτων, ούτε ανθρώπων επιχειρηματιών, οι οποίοι διαχρονικά έβαζαν τα χρήματα τους, ούτε σοβαρών αιμοδοτών όπως π.χ. η Columbia , η οποία για τόσα χρόνια ήταν ο κύριος οικονομικός πνεύμονας της ομάδας μας και τηρουμένων των αναλογιών αγαπητοί μου φίλοι θα έπρεπε τουλάχιστον να έχουμε στην τροπαιοθήκη μας τους διπλάσιους τίτλους, κάτι το οποίο ποτέ μας δεν πετύχαμε για τον απλούστατο λόγο ότι μετά από κάθε επιτυχία ακολουθούσε το απόλυτο χάος και η καταστροφή! Τα τελευταία δυο χρόνια ομολογουμένως με τις δυο συναπτές προκρίσεις στους ομίλους του Europa League, έχουμε κάνει βήματα προόδου, αλλά χρειαζόμαστε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε, ούτως ώστε να καταστούμε μια διαχρονική δύναμη στο χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου και όχι μόνο!

Κατ΄ επέκταση θεωρώ ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα στο κομμάτι του marketting και του εκσυγχρονισμού των γραφείων μας, αλλά θεωρώ ότι ακόμη υπολειπόμαστε σημαντικών βημάτων για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο, όπως άλλωστε αρμόζει στο εκτόπισμα μας.! Αυτό το συστατικό που δεν έχουμε ακόμη αποκτήσει αγαπητοί μου φίλοι είναι να μου επιτρέψετε, η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ, και μιλώ τόσο από πλευράς των εκάστοτε διοικούντων, όσο και από πλευράς του κόσμου της ομάδας μας! ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ να κάνουμε το δικό μας απολογισμό και όταν λέω ΟΛΟΙ ΕΝΝΟΩ από τον πρώτο οπαδό του ΑΠΟΛΛΩΝΑ που είναι ο Πρέδρος και το Διοικητικό του Συμβούλιο μέχρι και τον τελευταίο οπαδό αυτής της ομάδας.! Δεν είναι δυνατόν να πετυχαίνουμε φέτος μεγάλες νίκες και προκρίσεις επί μεγάλων αντιπάλων στην Ευρώπη και την ίδια ώρα να δεχόμαστε ταπεινωτικές ήττες στο πρωτάθλημα με τα χέρια κατεβασμένα!

Αυτό το στοιχείο της νοοτροπίας του νικητή πρέπει να το εμβολιάσουμε όλοι με τη στάση μας και τη συμπεριφορά μας πάνω στο έμβλημα του Απόλλωνα και όσοι ποδοσφαιριστές φορούν αυτή τη φανέλα να γνωρίζουν εκ προοιμίου ότι θα αγωνίζονται πάντα για την πρωτιά και δε θα συμβιβάζονται ποτέ με τίποτα άλλο!

Καταληκτικά θα ήθελα να επισημάνω και να τονίσω εμφαντικά ότι τίποτα δε χάθηκε στην κούρσα του πρωταθλήματος και είμαι βέβαιος ότι και η Διοίκηση της ομάδας μας σε συνεργασία με την τεχνική ηγεσία θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να αλλάξουν αυτή την εικόνα και με τον κατάλληλο εμβολιασμό του Ιανουαρίου να διεκδικήσουμε μέχρι τελικής πτώσεως το Πρωτάθλημα γιατί ακριβώς δε συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο. Δε χρειάζονται όμως φίλοι μου αφορισμοί γιατί χάσαμε μια μάχη και επειδή μπορεί και ο προπονητής μας να ήταν σε μια πολύ άσχημη βραδιά! ΥΠΟΜΟΝΗ και μην ξεχνάτε ότι για να πετύχεις, η νοοτροπία είναι εξίσου σημαντική με την ικανότητα!!!

{loadposition belowcontent}

To Top