ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

«Ουσίες Ποτό και Ντουμάνι…»

Είναι η παίχτρια που αναδείχθηκε MVP της περσινής σεζόν, όταν ο Prestige Απόλλων σάρωσε τους τίτλους, Σούπερ Καπ, Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Η Βερόνικα Χουντίμα έδωσε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας και είπε αρκετά ενδιαφέροντα τόσο για τον εαυτό της, όσο για την ομάδα και για το μέλλον της σε αυτή. Η Veronica είναι η ψυχή της ομάδας, νιώθει έντονα τον κάθε πόντο στο γήπεδο και είναι το άτομο που ξεσηκώνει όλες τις υπόλοιπες παίχτριες και να είναι συνεχώς σε εγρήγορση δίχως το παραμικρό ίχνος χαλάρωσης. Η Veronica Hudima είναι ένα από τα σημαντικότερα γρανάζια της ΥΠΕΡ-ΜΗΧΑΝΗΣ που ονομάζεται PRESTIGE ΑΠΟΛΛΩΝ και μιλάει για τον εαυτό της, την ομάδα και για το μέλλον της.

Η Βερόνικα Χουντίμα κατάγεται από την Ουκρανία, γεννημένη στο Kharkiv στις 8 Ιουλίου 1988 και ξεκίνησε την καριέρα της στη Γαλλία στην ομάδα των Καννών όπου και κατέκτησε 3 διαδοχικά Double, (2006-07, 2007-08, 2008-09) και στη συνέχεια πήρε μεταγγραφή στην Stella ES Calais με μοναδικό στόχο να αγωνίζεται μιας και στην ομάδα των Καννών και λόγω του νεαρού της ηλικίας της δεν είχε πολλές ευκαιρίες να αγωνιστεί. Τον αμέσως επόμενο χρόνο η Veronica θα φύγει από τη Γαλλία και θα δοκιμάσει τις τύχες της στις Πολωνικές ομάδες Rumia, Pila και Chemik Police μέχρι που πήρε την απόφαση να κατέβει στο νησί μας και να αγωνιστεί με τα χρώματα του Απόλλωνα μας.

Φιλική, διασκεδαστική, χαμογελαστή και με χιούμορ ήταν ενθουσιασμένη για τη μέχρι τώρα παραμονή της στην Κύπρο.

Βερόνικα, διανύεις τον δεύτερο σου χρόνο στην Κύπρο. Πες μας τις εντυπώσεις σου και πως αισθάνεσαι..

Είμαι πολύ ευτυχισμένη στην ομάδα, απολαμβάνω κάθε στιγμή στον Απόλλωνα, αγαπώ την ομάδα μου και θεωρώ πως όλα είναι τέλεια και κυλούν ομαλά.

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η ομάδα οδεύει προς το 2ο συνεχόμενο Treble. Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

Για την ώρα είμαι επικεντρωμένη σε αυτό το στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση όλων των τίτλων και να το αφιερώσουμε στον κόσμο της ομάδας μας που γνωρίζω ότι είναι μεγάλος και εκδηλωτικός. Περιμένουμε τη στιγμή να το πετύχουμε και να το απολαύσει με τον καλύτερο τρόπο όλη η ομάδα. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και το αξίζει αυτό. Δεν σκέφτομαι κάτι άλλο πέραν αυτού.

Πως είναι η ζωή στην Κύπρο και στη Λεμεσό;

Είναι πολύ όμορφα εδώ, όμορφος και φιλικός κόσμος, η ζωή μου κυλάει όμορφα. Έχω κάνει αρκετούς φίλους και μ αρέσει πολύ.

Ποια η γνώμη σου για μια ενδεχόμενη Ευρωπαική Πορεία της ομάδας;

Το να αγωνιστεί μια ομάδα στην Ευρώπη είναι ένας μακρινός δρόμος για να μπορέσει να πετύχει το στόχο της και να διακριθεί, όλες οι παίχτριες αποκτούν πολλές εμπειρίες που θα βοηθήσουν στο μέλλον τόσο της ίδιες όσο και την ομάδα τους και είμαστε έτοιμες για αυτό το βήμα και να αγωνιστούμε στην Ευρώπη γιατί έχουμε μια πολύ καλή ομάδα που μπορεί να πετύχει πολλά, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ευρώπη.

Με ποια συμπαίχτρια σου κάνεις παρέα και έχεις έρθει πιο κοντά;

Αυτό είναι ένα από τα πιο αξιοπρόσεκτα στην ομάδα μας το οποίο αποτελεί και ένα μεγάλο όπλο, αφού όλα τα κορίτσια έχουμε έρθει πολύ κοντά, είμαστε φίλες, βγαίνουμε έξω όλες και διασκεδάζουμε, αγαπάμε πολύ η μια την άλλη, αλλά η καλύτερη μου φίλη είναι η Έβελυν Στεφάνου.

Λίγα λόγια για τον προπονητή της ομάδας μας, Γιάννη Γιαπάνη

Είναι ο άνθρωπος που κάνει όλο αυτό που περιέγραψα προηγουμένως να δουλεύει σωστά και να είμαστε αυτή η σπουδαία ομάδα που είμαστε. Εκεί που χρειάζεται είναι φίλος μας και εκεί που χρειάζεται θα είναι αυστηρός για να έχει τον έλεγχο στην ομάδα. Εκτός από καλός προπονητής είναι και εξαιρετικός γυμναστής και έχει βελτιώσει πολύ τη φυσική και σωματική μας κατάσταση και είμαι χαρούμενη που δουλεύω στον Απόλλωνα με τον Γιάννη Γιαπάνη ως προπονητή.

Ήσουν η MVP του πρωταθλήματος την προηγούμενη χρονιά. Μήπως κυνηγάς αυτό τον τίτλο και φέτος;

Πραγματικά αυτό δεν το έχω επιδιώξει ποτέ. Έρχεται μέσα από τη σκληρή και ομαδική δουλειά. Χάρηκα πολύ για τον τίτλο την περσινή χρονιά και απολαμβάνω ακόμη περισσότερο τη φετινή και θα σαφώς θα χαρώ αν ξαναπάρω αυτό τον τίτλο, όμως επαναλαμβάνω δεν είναι κάτι που επιδιώκω.

Είσαι η παίχτρια που απολαμβάνει και νιώθει περισσότερο τον κάθε πόντο στο παιγνίδι, χοροπηδάς και κινείσαι ρυθμικά σε κάθε πόντο της ομάδας. Τι έχεις να πεις γι αυτό;

(Γέλια) Είμαι λίγο σαν DURACEL! Πραγματικά δεν το ελέγχω και δεν σχεδιάζω τι θα κάνω μετά από κάθε πόντο, αλλά έρχεται από μόνο του και εκφράζομαι με αυτό τον τρόπο να δείχνω τα συναισθήματα μου και τα εξωτερικεύω με τις κινήσεις μου. Το ξέρω ότι κάνω τα πιο τρελλά πράγματα μέσα στο γήπεδο σε κάθε πόντο ή κάθε κερδισμένο σετ και ελπίζω να μην προσβάλλω κανένα με αυτά, η ομάδα μου και συμπαίχτριες μου το λατρεύουν αυτό όπως και ο κόσμος πιστεύω.

Είναι η δεύτερη σου χρονιά στην ομάδα. Πιστεύεις ότι φέτος ο Απόλλωνας είναι καλύτερη ομάδα από πέρσι;

Θεωρώ ότι κρατήσαμε ένα πολύ καλό επίπεδο όσο αφορά την ποιότητα του ρόστερ, υπάρχει καλύτερη οργάνωση από πλευράς διοίκησης και αυτό το νιώθουμε στην ομάδα. Αυτό που γίνεται στην ομάδα και έτσι πρέπει να γίνεται ούτως ή άλλως είναι ότι ο καθένας από μας κάθε χρόνο πρέπει να γίνεται όλο και καλύτερος, να μαθαίνει και να βελτιώνεται, τόσο οι παίχτριες, όσο και οι προπονητές, το προσωπικό και η διοίκηση. Αυτό είναι πιστεύω το μυστικό για να είσαι κάθε χρόνο καλύτερος και δεν υπάρχει λόγος να μην γίνεται από τον Απόλλωνα, μια τόσο καλά οργανωμένη ομάδα.

Γενικά θα ήθελα να μας πεις για το Κυπριακό Πρωτάθλημα, ποια η άποψη σου και πως θα μπορούσε να γίνει πιο ανταγωνιστικό;

Δύσκολη ερώτηση αλλά αυτή την ερώτηση θα μπορούσαν να την απαντήσουν καλύτερα οι άνθρωποι και το προσωπικό της ομοσπονδίας εδώ. Είναι μικρή χώρα η Κύπρος και δεν νομίζω να μπορεί να κάνει κάτι πολύ ριζικό για να μπορέσει να αλλάξει δραστικά την κατάσταση, ειδικά εν καιρώ οικονομικής κρίσης. Δεν μπορείς να έχεις πολλά περιθώρια επιλογής παιχτριών, ειδικά ξένων που θα ανεβάσουν το επίπεδο. Όταν τα σωματεία δεν έχουν την οικονομική άνεση να φέρουν παίχτριες που θα παίζουν καλό βόλει που θα μπορούν να ανταγωνιστούν με τη δική μας ομάδα που γίνεται μια εξαιρετική δουλειά από όλους, τότε δεν μπορείς να έχεις μια ανταγωνιστική ομάδα ειδικά όταν έχεις και κακή φήμη ότι δεν πληρώνεις τις παίχτριες.

Δεύτερο η οργάνωση στις ομάδες δεν είναι τέτοια που να μπορεί να φτάσει τα επίπεδα της δικής μας ομάδας. Η κάθε παίχτρια πρέπει να έχει ακόμη και στην προπόνηση καλές “αντιπάλους” για να μπορεί να εξελίσσεται και να γίνεται καλύτερη. Σε κάθε ομάδα θα πρέπει να δίνεται έμφαση στη φυσική κατάσταση των παιχτριών που θα τις κρατά σε φόρμα και θα αποφεύγουν τους τραυματισμούς. Δεν είναι μόνο αυτό όμως, χρειάζεσαι πολλά πράγματα, κάποια μικρά, κάποια πιο σημαντικά, για να μπορέσεις να ανέβεις επίπεδο.

Ένα άλλο σημείο είναι η επιλογή παιχτριών, όπου με τα ίδια χρήματα που ξοδεύει μια ομάδα για το σχηματισμό του ρόστερ της να είναι πιο έξυπνη στην επιλογή είτε παιχτριών είτε προπονητών. Κανείς δεν είναι το ίδιο εμφυής να χτίσει μια καλή ομάδα με καλές παίχτριες και καλό προπονητή που να μπορέσουν όλοι μαζί να δέσουν και να γίνουν αυτό που λέμε ΟΜΑΔΑ, όπως έκανε ο Απόλλωνας τόσο πέρσι όσο και φέτος.

Ένα μήνυμα στον κόσμο του Απόλλωνα;

Αυτή είναι πάντα η αγαπημένη μου ερώτηση (γέλια). Απολαμβάνω πολύ και το διασκεδάζω όταν αγωνίζομαι μπροστά από τον κόσμο του Απόλλωνα. Είναι φοβερό συναίσθημα να νιώθεις ότι έχεις αυτή τη στήριξη από τον υπέροχο αυτό κόσμο. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον αθλητισμό να ξέρεις ότι αγωνίζεσαι για κάποιο που θα χαρεί για τα επιτεύγματα τα δικά σου αλλά και της ομάδας σου και να απολαμβάνει αυτό που βλέπει. Ελπίζω να έρχονται στο γήπεδο όπως έρχονται στους τελικούς ή στα παιγνίδι κατάκτησης του πρωταθλήματος, όμως να το κάνουν σε κάθε παιγνίδι αυτό. Το νιώθουμε πολύ περισσότερο όταν είναι στο πλάι μας και πρέπει να ξέρουν ότι με την παρουσία τους εδώ βοηθούν πολύ και παίζουμε καλύτερο βόλει.

Αυτή τη χρονιά ανυπομονώ μαζί με τους οπαδούς μας, τη διοίκηση, το προσωπικό και τις υπόλοιπες συμπαίχτριες μας, να πανηγυρίσουμε για άλλη μια χρονιά όλα τα τρόπαια και να τους κάνουμε χαρούμενους και περήφανους για το σύλλογο.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου σύνθημα από τους οπαδούς του Απόλλωνα;

(Γέλιο) Αυτό που μας μαθαίνει τώρα ο αντιπρόεδρος της ομάδας κ. Πετούσης. “Ουσίες Ποτό και Ντουμάνι, μ αυτά μεγάλωσα μες το Λιμάνι”. Ξέρω ότι υπάρχουν κάποες λέξεις μέσα που δεν είναι και τόσο καλές αλλά είναι τόσο ωραίος ο ρυθμός και το πάθος που το τραγουδάει ο κόσμος του Απόλλωνα που μ αρέσει πολύ και ανυπομονώ να το τραγουδίσουμε με τους οπαδούς μας μέσα στο κλειστό.

Απο: http://www.prestigeapollon.com

 

 

{loadposition belowcontent}

 

 

 

 

 

 

To Top