ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η ζωή του δύο γάντια!(video)

Πορτιέρο φοβερός, με εκπληκτικά αντανακλαστικά και μοναδικό στυλ, παιδαγωγός αλλά και εκπαιδευτικός ανεπανάληπτος , προπονητής τερματοφυλάκων αλλά και γυμναστής πρωτοπόρος!

Το όνομα αυτού Θράσος Κονιώτης ένας άνθρωπος που έγραψε τη δική του ιστορία στον Θρύλος τόσο ως τερματοφύλακας όσο και ως βοηθός του Ντίντλ Φέρνερ σε εκείνη την επική πενταετία! Το www.apollon365.news εντόπισε τον σπουδαίο παλαίμαχο πορτίερο και μαζί του είχε μια ενδιαφέρουσα «κυανόλευκη» συνομιλία!

Που γεννηθήκατε και μεγαλώσατε;

«Βέρος Λεμεσιανός γέννημα θρέμα Αγίου Νικολάου…»

Πως ξεκινήσατε στον Απόλλωνα;

«Ξεκίνησα από την ΑΕΛ στις Ακαδημίες με είδε ο Πανικός Παπαδόπουλος αφού ήταν στην γειτονιά μου και με πήρε στα τσικό της ομάδας! Μετά έφυγα για σπουδές στην Ελλάδα (Γυμναστική Ακαδημία) και με την επιστροφή μου πήρα το δρόμο για τον Απόλλωνα με ενδιάμεσο σταθμό το Κέντρο Νεότητος Μαρωνιτών στις αρχές της δεκαετίας του 80’».

Ποιο ήταν το πρώτο παιχνίδι που αγωνιστήκατε στην «κυανόλευκη» ομάδα;

«Δεν θυμάμαι το πρώτο μου (γέλια) αλλά θυμάμαι το δεύτερο όπου παίξαμε με την ΑΕΛ και χάσαμε 1-0 με γκολ του Ιάπωνα…».

Σε ποια θέση αγωνιζόσασταν όταν ξεκινήσατε το ποδόσφαιρο;

«Ξεκίνησα τερματοφύλακας και για μια ποδοσφαιρική ζωή τερματοφύλακας ήμουν».

Ποια ήταν η καλύτερη απόκρουση στην καριέρα σας;

«Στον ημιτελικό του 1986 με την Ομόνοια (1-1) στην Λευκωσία στα τελευταία λεπτά ο Μαυρής της Ομονοίας έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Σαββίδης έκανε κεφάλια «ψαράκι» ωστόσο πραγματοποίησα μια μεγάλη απόκρουση στέλλοντας την ομάδα στον τελικό».

Ποιο ματς θα σας μείνει αξέχαστο;

«Σίγουρα ο τελικός το 1986 όπου και εκεί θυμάμαι έκανα μια εξαιρετική απόκρουση σε καρφωτή κεφαλιά του Γιάννου Ιωάννου».

Ποιο θεωρείτε ότι ήταν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα σας και το μεγαλύτερο μειονέκτημα που είχατε όταν αγωνιζόσασταν;

«Πλεονέκτημα καλά αντανακλαστικά και μειονέκτημα τα σωματικά μου προσόντα…».

Υπήρξε στιγμή που να μετανιώσατε που απασχοληθήκατε με το ποδόσφαιρο;

«Πρέπει να πω ότι στο ποδόσφαιρο έχει πολλές πικρές και στενοχώριες όμως οι χάρες είναι τόσο έντονες που επισκιάζουν τις κακές στιγμές! Εάν είχα την ευκαιρία να ξαναζούσα αυτές τις στιγμές θα το έκανα».

Παρακολουθείτε τον Απόλλωνα;

«Οπωσδήποτε αφού ο Απόλλωνας είναι στην καρδιά μου…»

Πως σας αντιμετωπίζει ο κόσμος που σας συναντά στον δρόμο;

«Οι πιο μεγάλοι που με θυμούνται καταλαβαίνουν νοιώθουν μια εκτίμηση προς το άτομο αφού στο τέλος της ημέρας αυτό που κερδίσαμε από το ποδόσφαιρο είναι η εκτίμηση του κόσμου».

Θα θέλατε να συγκρίνετε το ποδόσφαιρο της εποχής σας με το σημερινό;

«Καμία σχέση σήμερα είναι πιο γρήγορο και πιο τεχνικό…»

Ποιος ήταν ο κορυφαίος ξένος και κύπριος ποδοσφαιριστής που ειδαν τα ματια σας;

«Ο κορυφαίος που πέρασε από την Κύπρο ξένος κατά την άποψη μου είναι ο Τσέποβιτς! Κύπριοι είναι πολλοί και δεν θέλω να αδικήσω κανένα της εποχής μου. Θαύμαζα όμως τους Γιαγκουδάκης,Χριστοδουλου,Βαλτερ, τον Γιώργος Σαββίδη της Ομονοίας είχα φοβερή εκτίμηση στον Αντρέα Κωνσταντίνου της ΑΕΛ που για μένα ήταν ο κορυφαίος τερματοφύλακας που αγωνίστηκε στα γήπεδα μας».

Πόσους τίτλους πανηγυρίσατε με τον Απόλλωνα;

«Το Κύπελλο το 1986 στον τελικό με τον ΑΠΟΕΛ».

Ποτέ σταματήσατε το ποδόσφαιρο και γιατί;

«Το 1990 γιατί προετοιμάζαμε την αντικατάσταση μου με τον Μιχάλη Χριστοφηή εκείνο τον καιρό η ομάδα δεν πήγαινε καλά και ήταν η ευκαιρία να προετοιμάσουμε το έδαφος για τον επόμενο, για αυτό στο μέσα της σαιζόν ανέλαβα προπονητής τερματοφυλάκων και γυμναστής κάτι επαναστατικό για την τότε εποχή και έμεινα στο συγκεκριμένο πόστο μέχρι το 1996».

Ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής για σας που πέρασε από την Κύπρο;

«Ο Ντίτιλμ Φέρνερ αφού έφερε την επανάσταση στον Απόλλωνα και έκανε την μεγάλη αλλαγή με την πειθαρχεία και νοοτροπία που είχε τοποθέτησε στην ομάδα μας».

Θα θέλαμε δύο λόγια για τον κύριο Μιτόσεβιτς αφού γνωρίζουμε ότι έχετε εξαιρετικές σχέσεις μαζί του;

Πιστεύω δεν έχει άλλο προπονητή στην Κύπρο που πήρε τόσους τίτλους συνεχόμενους όπως ο Ντούσαν… Πολύ κάλος φίλος, σπουδαίος και αυτός τεχνικός…».

Στον χαμένο τελικό του 1987 πως νοιώσατε όταν δεχτήκαμε το γκολ;

«Θυμάμαι ότι έκανα την προσπάθεια έπεσα σωστά στο σουτ του Παύλου ακούμπησα και την μπάλα αλλά το σουτ ήταν πολύ δυνατό! Σίγουρα ήταν μια πικρή στιγμή και πολύ έντονη που ευτυχώς ο τελικός του 2013 και η κατάκτηση του τροπαίου έχει αρχίσει να την επισκιάζει».

Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους οπαδούς του Απόλλωνα;

«Πρέπει να σταθούν όλοι κοντά στην ομάδα είτε παίζει καλά είτε όχι και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και τίποτα περισσότερο οπου τα συναισθήματα συνεχώς αλλάζουν».

 

{youtube}w5IuS8fKC7g{/youtube}

*Τα βιντεογραφήματα είναι επεξεργασμένα από τον φίλο, συνεργάτη και αγνό υποστηρικτή της ομάδας μας, Κώστα Κωνσταντινίδη και τον ευχαριστούμε θερμά, που μας παρέχει το αρχείο του

 

**Θερμότατες ευχαριστίες στον αγνό υποστηρικτή της ομάδας μας Πανίκο Κυριάκου για τον εντοπισμό του παλαιμάχου ποδοσφαιριστή, την βοήθεια του στην συνέντευξη, αλλά και την συλλογή σπάνιου φωτογραφικού υλικού.

 

{loadposition belowcontent}

 

 

To Top