ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΑΝΙΑ

Ένα πολωνικό «θωρηκτό»!(video)

Ο Πολωνός Κριστόφ Άνταμτσικ αποκτήθηκε από την Αυστριακή ΛΑΣΚ Λιντς αποτελώντας το διακαή πόθο του προπονητή μας Γιόρζι Έγκελ και αγωνίστηκε στο Θρύλο για δύο περιόδους (1988/89-1989/90) έχοντας 40 συμμετοχές και 6 γκολ.

Ακραίος επιθετικός, πάντοτε στο αριστερό «φτερό» της επίθεσης κάλπαζε με τρομερή ταχύτητα, σούταρε από απόσταση με το δυνατό ευθύβολο σουτ του ή έστελνε συστημένες σέντρες με το γλυκό αριστερό του πόδι. Ασταμάτητος σε αντοχές, τρεξίματα, δύναμη, διεισδυτικός και ανίκητος στο ένας εναντίον ενός, παραμένουν αξέχαστες οι τρελές κούρσες του από τ’ αριστερά που αναστάτωναν κάθε αμυντική γραμμή.

Την περίοδο 1988/89 με τον ανεπανάληπτο Πάμπο Πίττα να παίζει από πίσω του, συνέθεσαν ένα εκπληκτικό δίδυμο στα αριστερά με τον ίδιο να σκοράρει 5 γκολ και τον Πίττα 11, χρονιά που ο Απόλλωνας δίκαια θεωρήθηκε ως ο ηθικός πρωταθλητής.

Παρ’ όλα τα φοβερά και τρομερά του ποδοσφαιρικά του χαρίσματα υστερούσε όμως στην τελική προσπάθεια και ενδεικτικό είναι το γεγονός των 6 μόνο γκολ που πέτυχε σε δύο περιόδους με την κυανόλευκη φανέλα.

Την πρώτη περίοδο που αγωνίστηκε στον Απόλλωνα βοήθησε τα μέγιστα στην προσπάθεια για να στεφθούμε πρωταθλητές όμως στην επόμενη περίοδο χάθηκε στην συνολική μέτρια παρουσία της ομάδας μας που τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας και έτσι μετά και την αποδέσμευση του Έγκελ στα μέσα της περιόδου αποτέλεσε φυσιολογικά παρελθόν με την ομάδα μας να αποτελεί τον τελευταίο του ποδοσφαιρικό σταθμό στην ηλικία των 34 ετών

To Top