ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρουσίασε νέο τεχνικό και νέα φιλοσοφία

Την πρώτη δημοσιογραφική διάσκεψη πραγματοποίησε σήμερα (2/10) ο καλαθοσφαιρικός Απόλλωνας παρουσιάζοντας τον νέο προπονητή Λίονελ Γκάρετ και τη φιλοσοφία του για τη σεζόν.

Με αρκετά νέα πρόσωπα το φετινό διοικητικό σχήμα και με στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας στελεχωμένης από νέους Κύπριους καλαθοσφαιριστές και έμπειρων ξένων που θα μπορέσει να δημιουργήσει τις φάσεις για μια πρωταγωνιστική πορεία!

Από πλευράς διοίκησης μίλησαν οι Γιάννης Μακρυγιάννης και Άθως Αντωνιαδης.«Στόχος μας είναι να οργανωθεί καλύτερα η ομάδα. Να αναβαθμίσουμε το ρόλο των ακαδημιών και να δώσουμε έμφαση πάνω στα δικά μας παιδιά ούτως ώστε να βοηθήσουμε να ανέβει η καλαθόσφαιρα στην Κύπρο και μέσω αυτής και ο Απόλλωνας. Τώρα που μειώθηκαν οι ξένοι υπάρχουν οι συνθήκες για να προωθηθούν οι Κύπριοι παίκτες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μακρυγιάννης ενώ ο Άθως Αντωνιάδης τόνισε χαρακτηριστικά : «Θέλουμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Στην ομάδα ήρθαν οι Μάριος Γεωργίου, Γιώργος Στυλιανού, Λώρης Χατζηβασιλείου μαζί με τους δικούς μας νεαρούς Βιράρτι και Γρίβα. Το μπάτζετ είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με πέρσι και γι’ αυτό θέλουμε την στήριξη από τον κόσμο αλλά και από εταιρείες. Ένα από τα προβλήματα του μπάσκετ είναι η μικρή προσέλευση κόσμου».

Ο νέος προπονητής Λιονέλ Γκάρετ ανέφερε: «Ευχαριστώ τον Απόλλωνα που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Έχουμε ένα φανταστικό στάδιο. Ο στόχος μου είναι να κερδίζουμε και παράλληλα να εξελίσσουμε τους παίκτες μας. Θέλουμε να έχουμε μια ωραία σχέση με την κοινότητα μας στη Λεμεσό αλλά και να παίζουμε διασκεδαστικό μπάσκετ. Έχουμε ταλέντο και καλούς χαρακτήρες για να φτιάξουμε την ομάδα. Είμαι προπονητής για 30 χρόνια. Ως παίκτης έγινα ντραφτ με τους Κλίπερς αλλά τελικά έπαιξα στους Χάρλεμ. Μετά προπόνησα για 10 χρόνια στο κολλεγιακό και μετά στην ανάπτυξη παικτών. Έφτιαξα παίκτες στο ΝΒΑ και στην D-league. Η Κύπρος είναι η τρίτη χώρα στην οποία θα δουλέψω ως προπονητής».

{loadposition belowcontent}

To Top