ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Κάποτε ο Νεαγκόε!(video)

Το www.apollon365.news γυρίζει το ρολόι του χρόνου 24 πίσω και συγκεκριμένα στις 2 Οκτωβρίου, 1991 όταν η ομάδα μας αντιμετώπισε την Κραϊόβα Ρουμανίας στο πλαίσιο του α’ γύρου του επαναληπτικού αγώνα του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης.

Ο πρώτος αγώνας είχε ολοκληρωθεί με 2-0 υπέρ των Ρουμάνων γεγονός που καθιστούσε την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας για την πρόκριση δύσκολη έως αδύνατη. Κι όμως ο Ντίτελμ Φέρνερ και η αρμάδα του με πίστη στους δυνατότητες τους, μετά από έξοχη εμφάνιση και με την παρότρυνση 10,000 πιστών οπαδών κατάφερε να κερδίσει με 3-0 και να προκριθεί στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης γράφοντας μια από τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία μας.

Στο 75′ όμως, κι ενώ η ομάδα μας ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 με γκολ των Πτακ και Πεσίρεβιτς έγινε μια φάση που λίγο έλειψε να «παγώσει» το Τσίρειο και να αλλάξει άρδην τα δεδομένα. Κάτοχος της μπάλας ήταν ο ποδοσφαιριστής της Κραϊόβα, Εουγκέν Νεαγκόε, (νυν προπονητής του Άρη Λεμεσού), ο οποίος αφού πήρε την μπάλα, λίγο πίσω από το κέντρο από πάσα του τερματοφύλακα Προυνέα, απέφυγε έντεχνα το Δημήτρη Ιωάννου, «άδειασε» τον αρχηγό Γιαγκουδάκη ευτυχώς όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά άουτ προς ανακούφιση των χιλιάδων οπαδών μας που καρδιοχτύπησαν.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο «Σούγιο» παραβίασε για τρίτη και «φαρμακερή» φορά την εστία του Προυνέα ολοκληρώνοντας το θρίαμβο της ομάδας μας.

{youtube}LnIYiR6NaJs{/youtube}

{loadposition belowcontent}

 

To Top