ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Η αγάπη μου για το Βόλεϊ, μου δίνει δύναμη…»

Η ιστοσελίδα μας συνεχίζει τη γνωριμία της με τους αθλητές όλων των τμημάτων του Απόλλωνα. Στη σημερινή μας αρθρογραφία θα γνωρίσουμε μία από τις βασικές παίκτριες του Prestige Απόλλων αλλά και βασικό στέλεχος των εθνικών μας ομάδων, τόσο των νεανίδων όσο και των γυναικών.

Η δεκαεφτάχρονη Κατερίνα Ζακχαίου, αγωνίζεται ως κεντρική μπλοκέρ και έχει ύψος 1,90. Είναι ένα από τα κορυφαία ταλέντα της Κυπριακής Πετόσφαιρας και έχει όλο το μέλλον μπροστά της για να πάει πολύ ψηλά.

Γνωρίστε τη λοιπόν…

Κατερίνα, ποια ήταν η πρώτη σου εμπειρία με το άθλημα και πως ξεκίνησε να ασχολείσαι μ΄αυτό;

Ήμουν σε ηλικία 12 ετών όταν στην παραλία με βρήκε ο κ. Ηλίας Μιχαηλίδης, προπονητής πετόσφαιρας και με ρώτησε αν ήθελα να ασχοληθώ με το βόλεϊ. Πήγα τότε στις ακαδημίες του Απόλλωνα, δοκίμασα, μου άρεσε και έτσι ξεκίνησα. Από τότε ανήκω τόσο στην ομάδα Νεανίδων, όσο και στην πρώτη ομάδα του Απόλλωνα.

Πως καταφέρνεις να συνδυάσεις τις υποχρεώσεις του σχολείου και τις υποχρεώσεις τις ομάδας που είναι και πολλές;

Όντως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για μένα. Το σχολείο με τα μαθήματα και το καθημερινό διάβασμα αλλά και οι επίσης καθημερινές υποχρεώσεις με την ομάδα ( προπονήσεις, αγώνες). Προσπαθώ για το καλύτερο και για τα δύο παρόλο που είναι πολύ κουραστικό. Η αγάπη μου όμως για το Βόλεϊ μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω να παλεύω και να αγωνίζομαι.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι και αν αυτοί συνάδουν με τους στόχους της ομάδας του Απόλλωνα;

Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι με τη σκληρή δουλειά να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται. Όσον αφορά τους στόχους της ομάδας βέβαια και συμπίπτουν με τους δικούς μου γιατί κάθε χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω, περισσότερο στις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις γνωρίζοντας τις δυνατότητες μας και προσπαθώντας να ανέβουμε επίπεδο. Η πορεία της ομάδας μας μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί μέχρι τώρα.

Πρόσφατα ταξιδέψατε στη Ρουμανία αλά και στην Τουρκία για ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Θα ήθελες να μας πεις πως ένιωσες;

Οι εντυπώσεις και τα συναισθήματα είναι φοβερά σε κάθε αγώνα που δίνω στο εξωτερικό τόσο με τον Απόλλωνα όσο και με την Εθνική. Σε κάθε αγώνα αποκτώ καινούριες εμπειρίες που μου δίνουν ώθηση για την περαιτέρω πορεία μου στο χώρο. Όσον αφορά τα πρόσφατα παιχνίδια, σίγουρα υπήρχε διαφορά επιπέδου και δυναμικότητας με τις αντίπαλές ομάδας παρόλα αυτά όμως εμείς, κάναμε και θα κάνουμε κάθε χρόνο την προσπάθεια μας διορθώνοντας τα λάθη μας για να γίνουμε καλύτεροι.

Κατερίνα από πότε είσαι μέλος των εθνικών ομάδων;

Από το 2012 αγωνίζομαι στην Εθνική Νεανίδων και το 2013 πήρα και κλήση για την Εθνική γυναικών με την οποία κατακτήσαμε και το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες μικρών κρατών Ευρώπης. Επίσης είμαι μέλος της εθνικής Μπητς βόλεϊ.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Απόλλωνα;

Ο κόσμος του Απόλλωνα είναι πάντα στο πλευρό μας και τον ευχαριστούμε πολύ. Θα θέλαμε να είναι πάντα στο πλάι μας και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να του προσφέρουμε χαρές με τις κατακτήσεις τροπαίων.

Ευχαριστούμε λοιπόν την Κατερίνα για τον πολύτιμο της χρόνο και της ευχόμαστε να κάνει τα όνειρα της επιτυχία, πάντα με υγεία και χωρίς προβλήματα.

{loadposition belowcontent}

To Top