ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Απίστευτο συναίσθημα να αγωνίζεσαι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση…»

Σειρά για να γνωρίσουμε μια από τις αθλήτριες του Απόλλωνα, παίρνει το ποδοσφαιρικό γυναικείο τμήμα του σωματείου μας. Η ομάδα του Απόλλων Ladies, έχει δημιουργήσει τη δική της δυναστεία στο γυναικείο ποδόσφαιρο και τη φετινή χρονιά συνεχίζει από κει που έμεινε πέρσι.

Η νέα μας γνωριμία έχει να κάνει με τη βασική τερματοφύλακα της ομάδας Εύα Κουτσόφτα. Η δεκαεννιάχρονη «πορτιέρο» της ομάδας μας αφιερώνει λίγο από το χρόνο της για να «αποκρούσει» κάποιες από τις ερωτήσεις μας.

Γνωρίστε την λοιπόν…

Εύα πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Ποδόσφαιρο;

Από πολύ μικρή και στην ηλικία των 6 χρόνων άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο. Μου άρεσε η θέση του τερματοφύλακα στην οποία ξεκίνησα και παρέμεινα μέχρι τώρα.

Πως είναι ένα κορίτσι να ασχολείται με το Ποδόσφαιρο και ιδίως στην Κύπρο;

Το να ασχολείται μια γυναίκα με το Ποδόσφαιρο είναι το ίδιο όπως και ένας άνδρας. Οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις είναι οι ίδιες, όμως δυστυχώς στην Κύπρο κάποιοι το βλέπουν διαφορετικά. Θεωρούν το ποδόσφαιρο ως μονοπώλιο των ανδρών και γενικά μια γυναίκα πρέπει να μένει στο σπίτι, .άντε να βρει μια δουλειά και να προσέχει τα παιδιά. Βέβαια αυτό πάει να αλλάξει.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί στου στόχοι και φιλοδοξίες;

Ο στόχος μου είναι να τελειώσω τις σπουδές μου, να βρω μια δουλειά που να έχει σχέση με το αντικείμενο που σπουδάζω και να συνεχίσω να παίζω Ποδόσφαιρο για πολλά χρόνια ακόμα γιατί μ΄αρέσει.

Ποια ήταν η κορυφαία στιγμή στην πορεία σου στο χώρο του Ποδοσφαίρου;

Η καλύτερη μου στιγμή είναι όταν αφού πήρα κλήση στην εθνική Γυναικών είχα συμμετοχή στο Aphrodite Cup. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο. Πήρα λοιπόν την ευκαιρία που μου έδωσε ο προπονητής μου κ. Βασιλείου.

Ποια είναι τα συναισθήματα σου και οι εμπειρίες σου από τη συμμετοχή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

Είναι απίστευτο συναίσθημα να αγωνίζεσαι στην Ευρώπη που δύσκολα περιγράφεται. Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση που μπορεί να παίξει ένας ποδοσφαιριστής και τα συναισθήματα αλλά και οι εμπειρίες είναι υπέροχες.

Ποιοι είναι οι φετινοί στόχοι του Απόλλωνα και ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της ομάδας;

Οι φετινοί στόχοι του Απόλλωνα είναι όπως κάθε χρόνο η κατάκτηση όλων των εγχώριων τίτλων. Η αρχή έγινε με το Super Cup και πλέον προχωράμε για το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Επίσης στόχος της ομάδας είναι να προχωρήσουμε ακόμα ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη που δυστυχώς φέτος δεν τα καταφέραμε. Γιατί όχι να μην περάσουμε στους «16» ακόμα και στους «8» του Champions League. Θα ήθελα όπως και οι υπόλοιπες συμπαίκτριες μου τον κόσμο της ομάδας στο πλευρό μας, τουλάχιστον στα εντός έδρας παιχνίδια μας για να του δώσουμε χαρές με την κατάκτηση των τίτλων.

Ευχαριστούμε την Εύα για τον πολύτιμο της χρόνο και της ευχόμαστε να πετύχει τους στόχους τόσο στην ποδοσφαιρική καριέρα της, όσο και στην προσωπική ης ζωή πάντα με υγεία και καλή καρδιά.

To Top