ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πατέρας και γιος σκόραραν κι δυο!

Οι ποδοσφαιριστές, πατέρας και γιος, οι οποίοι φόρεσαν την τιμημένη φανέλα με το θεό στο στήθος αρκετοί.

Αρχίζοντας από τους παλαιότερους, Κρίστη και Βάλτερ Βέβη, Κωστάκη Αντωνίου Ταβέλλα και Άντρο Ταβέλλα, Δήμο και Γιώργο Καβάζη, Γιαννάκη, Αργύρη και Ραφαήλ Γιαγκουδάκη μέχρι τους νεώτερους Πάμπο και Γιάννη Πίττα αλλά και Γιώργο και Θεόδωρο Ιωσηφίδη.

Οι Δήμος και Γιώργος Καβάζης όμως απολαμβάνουν ένα μοναδικό κατόρθωμα. Είναι οι μοναδικοί, πατέρας και γιος, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί στον Απόλλωνα και έχουν σκοράρει αμφότεροι με την «κυανόλευκη» φανέλα στον θεσμό του πρωταθλήματος.

Ο Δήμος Καβάζης ο οποίος αγωνίστηκε στην ομάδα μας από την περίοδο 1964/65 μέχρι την περίοδο 1970/71 αγωνιζόταν στη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα και σκόραρε συνολικά 7 γκολ στο πρωτάθλημα με την ομάδα μας. Αναδείχτηκε Κυπελλούχος δύο φορές με τα χρώματα της ομάδας μας (1965/66, 19696/67), και είχε 4 συμμετοχές στην Ευρώπη. Το καλοκαίρι του 1971 μέχρι και το 1977 πήρε μεταγραφή στο ελληνικό πρωτάθλημα συμμετέχοντας στις ομάδες του Εθνικού Πειραιώς, της Χαλκίδας και του Ατρόμητου.

Ο γιος του, Γιώργος Καβάζης, αγωνίστηκε στην ομάδα μας από την περίοδο 1996/97 μέχρι την περίοδο 1998/99, και μετά από μια μικρή διακοπή δύο ετών στο ελληνικό πρωτάθλημα, (πέρασε από ΑΕΚ και Καλαμάτα), επέστρεψε ξανά στον Απόλλωνα την περίοδο 2001/02 μέχρι την περίοδο 2002/03. Αγωνιζόταν στη θέση του μέσου και σκόραρε με τα χρώματα της ομάδας μας στο πρωτάθλημα 4 γκολ. Αγωνίστηκε 9 φορές στην Ευρώπη και σκόραρε 3 γκολ, με τον Πάμπο Πίττα να είναι ο μοναδικός Κύπριος ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει περισσότερα του γκολ, συγκεκριμένα 4!

To Top