ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Εξαιρετικές συνθήκες εργασίας στον Απόλλωνα…»

Συνέντευξη σε ιστοσελίδα της πατρίδας του παραχώρησε ο Πέδρο Εμάνουελ που αναφέρθηκε στην παρουσία του στον Απόλλωνα.

Αναλυτικά:

Ποιοι στόχοι τέθηκαν από την διοίκηση όταν υπέγραψες; Νιώθεις ότι ανταποκρίνεσαι σε αυτούς;

Φτάνουμε σε μια καθοριστική φάση στο πρωτάθλημα. Είμαστε στην κανονική περίοδο, πέντε παιχνίδια πριν τα πλέι-οφ. Είμαστε μέσα στις προσδοκίες που είχαμε, περιμέναμε να είμαστε σε καλύτερη θέση αλλά πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο. Ο στόχος του Απόλλωνα που πέρσι έχασε το πρωτάθλημα στα τελευταία δυο παιχνίδια, είναι πάντα ο ίδιος: Να προσπαθεί για τον τίτλο. Όμως πάνω από όλα είναι η εξασφάλιση της συμμετοχής στην Ευρώπη. Είμαστε και στα προημιτελικά του κυπέλλου που είναι ένας θεσμός που κάθε ομάδα θέλει να τον κερδίσει, επομένως είμαστε μέσα στις προσδοκίες.

Μετά από αρκετές περιπέτειες στην Πορτογαλία ήταν η ώρα να δοκιμάσεις μια άλλη χώρα; Τι περιμένεις να πάρεις από αυτή την περιπέτεια στο εξωτερικό;

Πάνω από όλα ένιωθα πως χρειαζόμουν μια άλλη πρόκληση. Ήθελα να εξελιχθώ στην καριέρα μου. Οι εμπειρίες στην Ακαντέμικα και την Αρούκα ήταν πολύ ικανοποιητικές και νομίζω έγινε καλή δουλειά. Ήθελα να ανεβάσω το επίπεδο. Ήθελα έναν σύλλογο που θα μου επέτρεπε να προχωρήσω. Και για να προχωρήσω ήθελα έναν σύλλογο που θα μου επέτρεπε να παλέψω για το πρωτάθλημα, να συμμετέχω στην Ευρώπη και να πρέπει να κερδίζω σε κάθε παιχνίδι. Στον Απόλλωνα βρήκα ένα σύλλογο καλά οργανωμένο και με καλές συνθήκες εργασίας. Παρόλο που είναι πιο κάτω από το επίπεδο του ΑΠΟΕΛ από οικονομικής άποψης, πιστεύω ότι έχουμε μια ισορροπημένη και ανταγωνιστική ομάδα που είναι έτοιμη για την επίθεση σε αυτή την τελική φάση.

Υπάρχουν διαφορές στους συλλόγους σε σχέση με τις Πορτογαλικές ομάδες;

Λίγες. Οι συνθήκες μας εδώ είναι όπως στην Μπράγκα. Καμία ομάδα εδώ δεν είναι στο επίπεδο της Πόρτο, της Μπενφίκα και της Σπόρτινγκ. Επίσης χώρα, όπως και η Πορτογαλία, αντιμετωπίζει κάποια οικονομικά προβλήματα.
Έχεις μαζί σου Πορτογάλους παίκτες. Είναι σημαντική η παρουσία αθλητών από την πατρίδα σου;
Φυσικά, είναι πάντα σημαντικό, όχι τόσο για εμάς όσο για τους παίκτες. Έχουμε τον Μπρούνο Βάλε που είναι εδώ αρκετά χρόνια και επίσης έχουμε κάποιους παίκτες που τους γνώριζα από την Πορτογαλία, που ήρθαν και μας βοήθησαν πολύ. Παίκτες όπως ο Πέδρο, ο Ελίζιο και ο Φρέιρε. Δεν υπάρχουν πολλοί Κύπριοι ποιοτικοί παίκτες και επομένως η παρουσία ξένων είναι σχεδόν υποχρεωτική.

Στην Κύπρο αναγνωρίζεται η αξία των Πορτογάλων παικτών και προπονητών;

Όχι και τόσο. Οι Κύπριοι είναι παθιασμένοι αλλά έχουν λίγη υπομονή. Τους συγκρίνω με τους Πορτογάλους αλλά είναι ακόμα λιγότερο υπομονετικοί. Ο Ντομίγκος Πασιένσια έφυγε πολύ γρήγορα. Εμείς είμαστε εδώ εφτά μήνες και είναι σημαντικό ότι πιστεύουν στη δουλειά μου. Έχουμε κάνει μια δεμένη ομάδα και νομίζω ότι αυτό είναι μέρος της αναγνώρισης που έχουμε.

To Top