ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Στόχος η καθιέρωση στην πρώτη ομάδα του Απόλλωνα…»

Η νέα γνωριμία μας με τα αθλητικά τμήματα της ομάδας του Απόλλωνα, αφορά ένα νεαρό ποδοσφαιριστή της εφηβικής μας ομάδας. Ο 17χρονος Εύδωρας Σιλβέστρος, είναι βασικό μέλος της ομάδας των U21 αλλά και μέλος της εθνικής μας ομάδας των U17.

Πάμε να τον γνωρίσουμε…

Εύδωρα, πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο, σε ποια θέση αγωνίζεσαι;

Με το ποδόσφαιρο ξεκίνησα να ασχολούμαι στην ηλικία των 6 χρονών σε ιδιωτική ακαδημία. Στην ηλικία των 15 χρόνων ήρθα στον Απόλλωνα και ήταν η χρονιά που πήραμε το πρωτάθλημα. Η θέση που αγωνίζομαι είναι στην επίθεση και κυρίως στα άκρα, τόσο δεξιά όσο και αριστερά.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

Στόχος μου είναι να καταφέρω να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και σίγουρα όπως κάθε νεαρός της ηλικίας μου, να καταφέρω να αγωνιστώ στην πρώτη ομάδα του Απόλλωνα.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που υπάρχουν για ένα νεαρό Κύπριο ποδοσφαιριστή;

Οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές δεν δουλεύονται σωστά όπως στο εξωτερικό, παρόλο που αυτό βελτιώνεται με τα χρόνια. Δυσκολία είναι επίσης η προτίμηση που δείχνουν οι ομάδες στους ξένους ποδοσφαιριστές. Προσωπικά μεγάλη δυσκολία για μένα, θα είναι η στρατιωτική θητεία που θα κληθώ σε λίγους μήνες να υπηρετήσω.

Πόσο δύσκολο είναι να συνδυαστούν οι υποχρεώσεις του σχολείου με τον αθλητισμό;

Είναι αρκετά δύσκολο αφού μειώνονται οι ώρες ξεκούρασης και ο ελεύθερος χρόνος. Κάποια στιγμή αναγκάζεται ένας νεαρός να επιλέξει ανάμεσα στα μαθήματα και τον αθλητισμό, κάτι που αναγκάζει πολλούς νεαρούς αθλητές λόγω των συνθηκών που υπάρχουν στην Κύπρο να μην ασχολούνται επαγγελματικά.

Ποια ήταν η καλύτερη σου στιγμή μέχρι τώρα;

Μέχρι στιγμής δύο ήταν οι καλύτερες μου στιγμές. Η πρώτη ήταν όταν στην ηλικία των 15 χρονών μπήκα στην εφηβική ομάδα του Απόλλωνα και την ίδια χρονιά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και η δεύτερη όταν πριν λίγους μήνες αγωνίστηκα σε ένα φιλικό με την πρώτη ομάδα, όπου και σκόραρα το δεύτερο από τα τρία τέρματα της ομάδας.

Εύδωρα, κλείνοντας θα θέλαμε να στείλεις το δικό σου μήνυμα στον κόσμο της ομάδας μας.

Ο κόσμος πρέπει να παραμείνει κοντά στην ομάδα και να έχει υπομονή. Η ομάδα δουλεύει σε επαγγελματικά επίπεδα και πρότυπα κάτι που θα φέρει αποτελέσματα και τίτλους στο μέλλον.

To Top