ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Δεν μου πήρε αρκετό χρόνο…»

Δηλώσεις σε ιστοσελίδα της Κροατίας έκανε ο Άντον Μάγκλιτσα. Ο Κροάτης επιθετικός  αναφέρθηκε στην παρουσία του στη Λεμεσιανή ομάδα, ενώ αποκάλυψε γιατί πήρε τη φανέλα με τον αριθμό 99.

 

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

“Δεν μου πήρε αρκετό χρόνο έτσι ώστε να προσαρμοστώ εδώ”.

“Είναι καλά και γρήγορα αντιλήφθηκα πως θα είχα την ιδανική υποδοχή. Ο πρώην συμπαίκτης μου στη Χάιντουκ Ντέγιαν Μέζγκα με βοήθησε να βρω διαμέρισμα, αυτοκίνητο, να ανοίξω ένα τραπεζικό λογαριασμό και να πάρω αριθμό τηλεφώνου. Ότι κι αν χρειαζόμαστε, το έχουμε. Ευχαριστώ την ηγεσία του συλλόγου για τη βοήθειά τους, αλλά και γιατί με πίστεψαν, ενώ με βοήθησαν και ψυχολογικά έτσι ώστε να έρθει γρήγορα το πρώτο μου γκολ”.

“Πρέπει να το παραδεχθώ πως είχα ανάγκη αυτό το γκολ, αλλά το καλύτερο είναι ότι ήρθε μετά από αρκετό καιρό”.

“Είμαι ένα μήνα εδώ και μου αρέσει. Η πόλη είναι όμορφη και είναι ένα ωραίο μέρος για να ζεις. Η ομάδα και οι φίλαθλοί μας είναι καλοί και ξεκινήσαμε με νίκες. Φυσικά, αυτό που είχα με τη Χάιντουκ παραμένει μία όμορφη ανάμνηση, αλλά αυτοί οι τελευταίοι έξι μήνες με πλήγωσαν πολύ. Κάποιος αποφάσισε ότι δεν μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα. Παρότι έδινα τον καλύτερό μου εαυτό, δεν πήρα την ευκαιρία να δείξω τι γνωρίζω. Ανεξαρτήτως, όμως, αυτών των έξι μηνών, η Χάιντουκ πάντα θα είναι στην ομάδα μου και δεν μπορώ να ξεχάσω όλα τα όμορφα πράγματα που απέκτησα εκεί και τους φίλους που κέρδισα”.

“Έχω πολλούς φίλους στο Σπλιτ και έχω επαφή με τους πρώην μου συμπαίκτες, κυρίως με το Σούσιτς, που θα τον συναντήσω πιθανότατα την άνοιξη. Θα είναι ο ηγέτης της νέας Χάιντουκ. Νομίζω ότι στην πορεία η Χάιντουκ θα είναι καλύτερη, αφού θα έχουν προσαρμοστεί οι νέοι παίκτες, ενώ θα επιστρέψουν και κάποιοι τραυματίες”.

“Αν παίξουμε στην Ευρώπη (Ο Απόλλων με τη Χάιντουκ) δεν θα είναι καλό για εμάς. Θα στεναχωρηθώ, γιατί κάποιος θα πρέπει να αποκλειστεί. Σε μία συνάντηση με την ηγεσία του συλλόγου συμφωνήσαμε να κάτσουμε κάτω το καλοκαίρι και να δούμε τι θα κάνουμε μετά. Οι φιλοδοξίες μου είναι να αγωνιστώ σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα, αλλά όταν παλεύεις για την Ευρώπη, δεν θα σκεφτόμουν να φύγω. Η Κύπρος είναι ένα ωραίο μέρος για να ζεις, το διαμέρισμά μου είναι 50 μέτρα από τη θάλασσσα, ενώ η θερμοκρασία σπάνια πέφτει κάτω από τους 20 βαθμούς και σε ένα μήνα θα ξεκινήσει η περίοδος για κολύμπι. Το μόνο πρόβλημα είναι το καλοκαίρι, όπως μου έχουν πει, όταν η προπόνηση είναι στις 7 λόγω της υπερβολικής ζέστης. Τρώω κυρίως ψάρι που μου ταιριάζει, ενώ εδώ έχουν και αρκετό σολωμό. Το πρωτάθλημα είναι ενδιαφέρον και τα παιχνίδια διεξάγονται κυρίως σε τρεις πόλεις, Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό, με τη μεγαλύτερη απόσταση να είναι 50 λεπτά με το λεωφορείο. Όλα είναι τέλεια, εκτός από το ότι οδηγείς ανάποδα το αυτοκίνητό σου στο δρόμο. Πήρα ένα αυτόματο αυτοκίνητο, έτσι τουλάχιστον δεν έχω πρόβλημα με τις ταχύτητες, Είναι καλό όταν οδηγώ ευθεία, αλλά ακόμα να συνηθίσω αυτή τη διαφορά. Όλα είναι λίγο περίεργα, έτσι χρειάζομαι λίγο χρόνο και να πηγαίνω σιγά όταν θέλω να πάω κάπου”.

“Επέλεξα το “99” για δύο λόγους. Το “9” το έχει άλλος ποδοσφαιριστής, έτσι πήρα το “99”, τον αριθμό του φίλου μου Άντριγια Μπάλιτς. Φαίνεται να μου έχει φέρει τύχη κι ελπίζω να συνεχίσει να μου φέρνει”.

To Top