ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το ιστορικό πρώτο γκολ από τον σπουδαίο «Τσέπο»!(video)

Την περίοδο 1994/95 κάνει την παρθενική της εμφάνιση στην Α’ κατηγορία η νεοσύστατη ομάδα της ΑΕΚ Λάρνακας και στις 29 Οκτωβρίου, 1994 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, στο Τσίρειο στάδιο, διεξάγεται ο πρώτος ιστορικός αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων.

Το χρονόμετρο σημαδεύει το 72’ με το αποτέλεσμα να είναι κολλημένο στο άγονο 0-0 όταν ο μεγάλος Σλάτζιαν Τσέποβιτς έχει έμπνευση και λύνει τον «γόρδιο δεσμό»! Με την πλάτη προς το αντίπαλη εστία και με ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ να «κρέμεται» από πάνω του, υποδέχεται με άψογο τρόπο με το δεξί την κάθετη μπαλιά του Πάμπου Πίττα και με ένα αστραπιαία γύρισμα, σήμα κατατεθέν του, από απίθανη γωνία τραβάει την σκανδάλη και πυροβολεί με το αριστερό αφήνοντας άναυδο τον Σάββα Κωνσταντίνου που κοιτάει απορημένος την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του.

Το γκολ του «Τσέπο» ήταν το πρώτο γκολ που σημείωσε ο Απόλλωνας στην ιστορία του κόντρα στην ΑΕΚ ενώ για την ιστορία το γκολ αυτό ήταν μόλις το δεύτερο του της περιόδου 1994/95 αλλά το 40ο με τη φανέλα του Απόλλωνα για το θεσμό του πρωταθλήματος από τα συνολικά 54 γκολ που έχει σημειώσει ο τεράστιος αυτός ποδοσφαιριστής.

 

To Top