ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Όταν ο Θρύλος στελέχωνε τη μισή Εθνική Κύπρου!

Η στήλη σας μεταφέρει 24 ολόκληρα χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα στις 29 Νοεμβρίου, 1992 όταν η Εθνική Κύπρου, με τιμονιέρη τον Αντρέα Μιχαηλίδη, αντιμετωπίζει για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου 1994 στις ΗΠΑ, την καλύτερη Ρουμανία όλων των εποχών, την παρέα του Χάτζι και σία στο γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Ο Απόλλωνας την περίοδο αυτή διέθετε το ποιοτικότερο έμψυχο υλικό στην ιστορία του και μια από τις καλύτερες ομάδες που εμφανίστηκαν στο κυπριακό ποδόσφαιρο και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όλη σχεδόν η αμυντική γραμμή της τότε Εθνικής Κύπρου αποτελείτο από ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα.

Για του λόγω του αληθές, η πιο πάνω φωτογραφία, με πέντε ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, Γιαννάκη Γιαγκουδάκη, Δημήτρη Ιωάννου, Μιχάλη Χριστοφή, Πάμπο Χριστοφή και Πάμπο Πίττα, να είναι στην αρχική ενδεκάδα και να ποζάρουν έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη κόντρα στη Ρουμανία για να τιμήσουν τα χρώματα της πατρίδας μας.

Για την ιστορία να αναφέρομε ότι η Εθνική μας, παρά το γεγονός ότι 10 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, έχανε με 2-1 και ήταν στη μάχη διεκδίκησης βαθμολογικού κέρδους, εντούτοις στο τέλος «λύγισε» χάνοντας με το πλασματικό 1-4! Το γκολ της Εθνικής μας ο Πάμπος Πίττας με κτύπημα πέναλτι.

To Top