ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η πεντάρα με την υπογραφή Μιλέγκο!(video)

Το www.apollon365.news γυρνάει το ρολόι του χρόνου 18 πίσω και πιο συγκεκριμένα στην ποδοσφαιρική περίοδο 1998/99!

Στις 21 Νοεμβρίου, 1998 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής η ομάδα μας αντιμετώπισε την ΑΕΚ στο Τσίρειο στάδιο, 4 μόλις χρόνια μετά την ενοποίηση της, με την ομάδα μας να βρίσκεται στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα 5 μόλις βαθμούς πάνω από την ουραγό Δόξα και 12 πίσω από το πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ κάνοντας επιτακτική ανάγκη την νίκη και τους 3 βαθμούς.

Η χρονιά για την ομάδα μας δεν είχε ξεκινήσει καθόλου καλά με τη φυγή του προπονητή Ντουμιτρίου αλλά και του Ρουμάνου κεντρικού αμυντικού Σπουρλέα έχοντας προλάβει μέσα σε 8 αγώνες να καταγράψει 5 ήττες, ανάμεσα σε αυτές και δύο συντριβές από Άχνα 6-1 και Ομόνοια εντός 5-1!

Ο αγώνας προμηνυόταν αρκετά δύσκολος γιατί η ΑΕΚ διέθετε μια πολύ συγκροτημένη ομάδα, ήταν η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και βρισκόταν στην 5η θέση της βαθμολογίας 6 μόλις βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση.

Η ομάδα μας μπήκε δυνατά στον αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί σχετικά νωρίς μετά από εκπληκτικό φάουλ του Μιλένκο Σπόλιαριτς από 35 μέτρα ο οποίος στη συνέχεια ολοκλήρωσε το προσωπικό του χατ-τρικ πετυχαίνοντας ακόμα δύο γκολ από το σημείο του πέναλτι ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Η ομάδα μας κέρδισε και τρίτο πέναλτι, (ήταν και τα τρία πεντακάθαρα), μετά από ανατροπή του Γιώργου Κάη με εκτελεστή και σκόρερ αυτή τη φορά τον Νικόδημο Παπαβασιλείου. Ο θρίαμβος ολοκληρώθηκε με γκολ του Μάριου Θεμιστοκλέους ο οποίος έγραψε το 5-0, νίκη που αποτελεί την μεγαλύτερη νίκη της ομάδας μας επί της ΑΕΚ μέχρι και σήμερα.

Η σύνθεση της ομάδας μας: Α. Μιχαήλ, Α. Παναγιώτου, Γερμανός, Μ. Χαραλάμπους, Π. Πίττας, Γ. Καβάζης, Σπόλιαριτς, Κάης (Μ. Θεμιστοκλέους), Βοσκαρίδης (Κ. Κωνσταντίνου), Παπαβασιλείου, Κιρστέα.

 

To Top