ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μια απίστευτη ιστορία και μια γκολάρα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»!(video)

Περίοδος 2003/04, και η ομάδα μας στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, αντιμετωπίζει την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», ένα εφιαλτικό γήπεδο, όπου η ομάδα μας από το 1986 που είχε κτιστεί δεν είχε ποτέ κερδίσει για το θεσμό του πρωταθλήματος!

Όλα αυτά μέχρι εκείνο το ανεπανάληπτο βράδυ της 20ης Σεπτεμβρίου 2003, όπου η ομαδάρα μας επικρατώντας με το εντυπωσιακό 0-3 υποχρέωσε την Ανόρθωση στην μεγαλύτερη σε έκταση ήττα στην ιστορία της μέχρι και σήμερα, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για το θεσμό του πρωταθλήματος!

Το α’ ημίχρονο λήγει με 1-0 υπέρ της ομάδας μας με γκολ του Αλέξη Πίττα και ο προπονητής μας Ίλιε Ντουμιτρέσκου ετοιμάζεται με την έναρξη του β’ ημιχρόνου να προβεί σε δύο αλλαγές, (η μια αναγκαστική του τραυματία Καταλίν Λίτα), βάζοντας στον αγώνα τους Αντώνη Αντωνίου (Φαρμακά) και τον Αλγερινό Καρίμ Μουζαουί.

Ωστόσο τα πράγματα περιπλέκονται και στο σημείο αυτό εξελίσσεται μια απίστευτη ιστορία που όμοια της δεν έχει ξανασυμβεί στα κυπριακά γήπεδα! Μόλις ο Αλγερινός παίρνει οδηγίες να ετοιμαστεί για να εισέλθει στον αγώνα αντιλαμβάνεται ότι η φανέλα του που είχε τοποθετήσει πάνω στο στέγαστρο του πάγκου της ομάδας μας είχε κλαπεί από οπαδό της Ανόρθωσης που βρισκόταν ακριβώς πίσω από τον πάγκο της ομάδας μας!!!

Ακολουθούν διαβουλεύσεις των παραγόντων της ομάδας μας με τον διαιτητή κ. Κώστα Θεοδότου, (αλήθεια τον θυμάστε;), ο οποίος τους ξεκαθαρίζει ρητώς ότι ο Μουζαουί θα μπορέσει να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο μόνο αν φορέσει τη δική του φανέλα. Αφού οι προσπάθειες των παραγόντων μας για να βρεθεί φανέλα με το όνομα του Αλγερινού από την κερκίδα των οπαδών μας δεν καρποφόρησαν (!) ο προπονητής μας αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του ρίχνοντας στον αγώνα τον Κωνσταντίνο Μακρίδη ενώ να σημειωθεί ότι η ομάδα μας στα πρώτα 3’ του β’ ημιχρόνου αναγκάζεται να αγωνιστεί με 10 ποδοσφαιριστές αφού Λίτα και Πίττας είχαν μείνει στα αποδυτήρια!

Η μοίρα παίζει απίστευτα παιγνίδια έτσι ο Μακρίδης ο οποίος από «σπόντα» μπαίνει στον αγώνα και ελέω κλοπής της φανέλας του Μουζαουί πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση δίνοντας την ασίστ στο δεύτερο καθοριστικό γκολ από τον Ούκας Σόσιν ενώ στο 82’ επισφραγίζει την μεγαλειώδη του εμφάνιση με ένα καταπληκτικό τεχνικό σουτ γράφοντας το 0-3 μέσα σε αποθέωση αφού πρώτα «αδειάζει» τον αντίπαλο αμυντικό και Πέτρο Κονναφή!

Η σύνθεση της ομάδας μας: Aυγουστή, Θεοφίλου, (90’ Α. Νικολάου), Α. Σοφοκλέους, Μ. Aντωνίου, A. Δημητρίου, Iακώβου, Σίμπικ, Mπογκτάν, Σόσιν, Λίτσα, (48’ Mακρίδης), Πίττας, (46’ Α. Aντωνίου).

 

To Top