ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Back to back!(video)

Τρίτος διαδοχικός τελικός τη σεζόν 1966-67, με την ομάδα μας να αναδεικνύεται κυπελλούχος Κύπρου για δεύτερη φόρα στην ιστορία της, κερδίζοντας με 1-0 την Αλκή, στον τελικό που διεξήχθη στις 2 Ιουλίου, 1967 στο ΓΣΠ.

Η ομάδα μας υποτιμώντας την ομάδα της Αλκής και θεωρώντας ότι θα είχε ένα εύκολο έργο παρουσιάστηκε στον μεγάλο τελικό κατώτερη των προσδοκιών, ήταν μέτρια και νωθρή και το τελικό αποτέλεσμα αδικεί την Αλκή που ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Το χρυσό γκολ σημείωσε ο Αντωνάκης Παναγίδης στο 76’ μετά από σέντρα του Δήμου Καβάζη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η διετία έμεινε στην ιστορία για την ομάδα μας αφού μέχρι και σήμερα, ποτέ δεν έχουμε καταφέρει να σηκώσουμε δύο συνεχόμενα κύπελλα, παρά το γεγονός ότι φτάσαμε 3 φορές μια ανάσα από αυτό.

Για την ιστορία, η ομάδα μας, για να φτάσει στον μεγάλο τελικό, απέκλεισε στον α’ γύρο τον ΑΣΙΛ Λύσης εντός έδρας με 3-1 χάρη στα γκολ των Πανίκου Κρυστάλλη (2) και Κωστάκη Βασιλειάδη, στη προημιτελική φάση το ΑΠΟΕΛ εντός έδρας με 3-1 με γκολ των Άντρου Κωνσταντίνου (φωτογράφο), Δημητράκη Αντωνίου (Πίου-Πίου) και Κωστάκη Βασιλειάδη, ενώ στα ημιτελικά η κλήρωση τον έφερε αντιμέτωπο με την πανίσχυρη ομάδα της Ανόρθωσης στο ΓΣΕ με τον Απόλλωνα να είναι το μεγάλο αουτσάιντερ.  Ο Θρύλος κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και με τους ποδοσφαιριστές του να επιστρατεύουν όλες τους τις δυνάμεις και την παλικαριά τους κέρδισαν στην παράταση με 1-0 με σκόρερ, ποιόν άλλο, τον Κωστάκη Βασιλειάδη.

Σύνθεση τελικού: Γιαννάκης Παπαϊωάννου, Χριστάκης Πολυκάρπου (Φασουλής), Ανδρέας Γεωργίου (Κύρου), Δήμος Καβάζης, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, Μιχάλης Κωνσταντίνου (Γαβαλούδι), Δημητράκης Αντωνίου (Πίου-Πίου), Πανίκος Κρυστάλλης, Κωστάκης Βασιλειάδης, Γιαννάκης Βασιλειάδης, Αντωνάκης Παναγίδης.

Προπονητής: Πανίκος Κρυστάλλης.

Διαιτητής: Τζέρι Λάνγκλιν (Αγγλία).

Εισιτήρια: 9.000 θεατές.

 

To Top