ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Με το έβδομο, στον έβδομο ουρανό!(video)

Μετά από 120 λεπτά μάχης, συγκινήσεων και έντονων συναισθημάτων, το ντέρμπι της Λεμεσού βάφτηκε «κυανόλευκο» με την ομάδα μας να επικρατεί με 2-1 της ΑΕΛ στο μεγάλο τελικό στο Τσίρειο χάρις σε γκολ των Οράσιο Καρδόσο στο 94’και Ρόμεο Σούρντου με πέναλτι στο 118’ κατακτώντας έτσι το έβδομο τρόπαιο Κυπέλλου στην ιστορία της! Ήταν αναμφίβολα και το πιο γλυκό αφού προήλθε απέναντι στην αιωνία αντίπαλο σβήνοντας ταυτόχρονα και το φάντασμα του χαμένου τελικού του 1987!

Η καθοριστική φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 85’ όταν ο «γίγαντας» Μπρούνο Βάλε απέκρουσε το πέναλτι του Βουό βάζοντας φτερά στα πόδια των ποδοσφαιριστών της ομάδας μας και ανοίγοντας της το δρόμο για την κατάκτηση του έβδομου κυπέλλου στην ιστορία μας.

Για την ιστορία, η ομάδα μας, για να φτάσει στον μεγάλο τελικό, απέκλεισε στον α’ γύρο σε μονό παιγνίδι την ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς με 5-0 εντός (Θεοδωρίδης 2, Μαρκόφσκι, Ντάντι, Γκαρσία), στον β’ γύρο την Νέα Σαλαμίνα με 1-0 εκτός (Χάμπος) και 1-0 εντός (Γκαρσία), στη προημιτελική φάση την Αγία Νάπα εκτός έδρας με 2-0 (Παπουλής, Σούρντου) και 1-1 εντός (Αγγελή), ενώ στα ημιτελικά απέκλεισε την ΑΕΚ κερδίζοντας με 2-0 εντός (Παπουλής, Άλεξ Κωνσταντίνου) και αποσπώντας ισοπαλία 1-1 εκτός (Σούρντου). Πρώτος σκόρερ της ομάδας μας στο θεσμό του Κυπέλλου ο Ρόμεο Σούρντου με 3 γκολ.

Σύνθεση τελικού: Βάλε, Λόπες, Μερκής, Χαραλάμπους, Βασιλείου, Σούρντου, Αμντανί, Κυριάκου (86′ Κωνσταντίνου), Παπουλής, Θεοδωρίδης (73′ Παουλίνιο / 92′ Καρδόσο), Γκαρθία.

Προπονητής: Χριστάκης Χριστοφόρου

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα.

Θεατές: 16.000.

 

To Top