ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Η χρονιά 2015/16 από στατιστικής πλευράς!

Μετά την συμπλήρωση της φετινής αγωνιστικής περιόδου στο πρωτάθλημα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που αξίζουν αναφοράς.

Ο ποδοσφαιριστής μας με τις περισσότερες συμμετοχές και τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής είναι ο Μπρούνο Βάλε με 36 συμμετοχές και 3240 λεπτά συμμετοχής χωρίς να έχει χάσει ούτε ένα λεπτό τις τελευταίες τρεις περιόδους συμπληρώνοντας 104 σερί συμμετοχές με τη φανέλα του θρύλου! Δεύτερος σε λεπτά συμμετοχής είναι ο Ζοάο Πέδρο με 2986’ και τρίτος ο Φρέιρε Αραούχο με 2970’.

Πρώτος κύπριος ποδοσφαιριστής μας σε συμμετοχές είναι ο Γιώργος Βασιλείου με 23 ενώ τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής είχε ο Αγγελής Αγγελή με 1877’.

Η ομάδα μας έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της 15 φορές (42%),8 εντός (53%) και 3 εκτός (47%) ενώ έχει μείνει άσφαιρη 9 φορές (25%), 4 εντός (44%), και 5 εκτός (56%).

Οι ποδοσφαιριστές μας οι οποίοι έχουν σημειώσει τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα είναι οι Στογιάνοβιτς και Παπουλής με 9 γκολ και ακολουθούν οι Ντα Σίλβα και Μαγκλίτσα με 8 γκολ.

Οι ποδοσφαιριστές μας με τα περισσότερα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις είναι οι Στογιάνοβιτς, Παπουλής με 12 γκολ ενώ οι μοναδικοί μας ποδοσφαιριστές που έχουν σκοράρει και στις τρεις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη) είναι οι Στογιάνοβιτς, Κολοκούδιας και Παπουλής.

Ο ποδοσφαιριστής μας με τα καλύτερα ποσοστά σκοραρίσματος είναι ο Μαγκλίτσα αφού έχει σκοράρει 8 γκολ σε 850’ δηλ. 1 γκολ κάθε 106’!

Ο Φώτης Παπουλής έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ της ομάδας μας σε εντός έδρας αγώνες, συγκεκριμένα 7 ποσοστό δηλ. 80% των συνολικών του τερμάτων ενώ ο Άλεξ Ντα Σίλβα έχει σκοράρει 8 γκολ εκτός έδρας τα περισσότερα απ’ οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα γκολ του Ντα Σίλβα στο θεσμό του πρωταθλήματος έχουν επιτευχθεί εκτός έδρας και κανένα σε εντός έδρας αγώνα!

Το γρηγορότερο γκολ μας σημειώθηκε στο 7’ από τον Γιώργο Κολοκούδια στον εντός έδρας αγώνα μας κόντρα στην ΕΝΠ ενώ ο ποδοσφαιριστής μας με τις περισσότερες ασίστ είναι ο Ζοάο Πέδρο με 13 και δεύτερος ο Άλεξ Ντα Σίλβα με 7.

Ο ποδοσφαιριστής μας που έχει αγωνιστεί στα περισσότερα παιγνίδια ως αλλαγή είναι ο Ροτζέριο Τουράμ, σε 14 παιγνίδια, ενώ τις περισσότερες κίτρινες κάρτες έχουν δεχτεί οι Φρέιρε, Σακέττι, (δέχτηκε και 2 κόκκινες), Στογιάνοβιτς και Βασιλείου από 7.

Το πιο παραγωγικό μας χρονικό διάστημα είναι το διάστημα 16’-30’ και 76’-90’ αφού έχουν επιτευχθεί τα 50% των συνολικών μας γκολ ενώ στο χρονικό διάστημα 76’-90’ έχουμε δεχτεί το 40% των συνολικών μας γκολ!

Η ομάδα μας έχει σκοράρει κατά τη διάρκεια του α’ ημιχρόνου 28 και έχει δεχτεί 14 ενώ κατά τη διάρκεια του β’ ημιχρόνου σκόραρε 30 και δέχτηκε 22.

Τα περισσότερα γκολ της ομάδας μας, ποσοστό 57%, έχουν επιτευχθεί από σουτ ή πλάσα, 13% από κεφαλιές, 9% από εκτελέσεις πέναλτι, 2% από φάουλ και 3% από αυτογκολ.

Ποσοστό 43% των γκολ που έχει πετύχει η ομάδα μας έχουν επιτευχθεί από μη επιθετικούς ποδοσφαιριστές, (αμυντικούς ή κεντρώους), ενώ 16% έχουν επιτευχθεί από ποδοσφαιριστές που είχαν περάσει ως αλλαγή στο παιγνίδι.

Στις 19 φορές που η ομάδας πήρε το προβάδισμα στο σκορ κέρδισε στις 15 δηλ. περίπου ποσοστό 80% ενώ έχασε στις 2, ποσοστό 10%. Στις 10 φορές που η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ στις τρεις φορές ανέτρεψε το αποτέλεσμα, κερδίζοντας, ενώ στις τέσσερεις φορές δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα!

To Top