ΚΙ ΕΤΣΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ

Του Θρύλου οι μεγαλύτερες σ’ έκταση νίκες!(Φωτορεπορτάζ)

Είναι αλήθεια πως πλέον στο ποδόσφαιρο η τακτική έχει προσδώσει ένα διαφορετικό τόνο κι έχει επηρεάσει στο μέγιστο βαθμό το θέαμα εν συγκρίσει με παλιότερες εποχές. Η διαφορά δυναμικότητας δυο αντίπαλων ομάδων δύναται να μειωθεί, κάποιες φορές μάλιστα να εξουδετερωθεί παντελώς, ελέω συγκεκριμένης προσέγγισης. Ως εκ τούτου, στις μέρες μας σπανίζουν τα μεγάλα σκορ ή τουλάχιστον το φαινόμενο δεν είναι τόσο διάχυτο όσο τα προηγούμενα χρόνια. Η ομάδα μας έχει πετύχει πολλές νίκες με πολυάριθμα τέρματα. Πιο κάτω παρατίθενται τα μεγαλύτερα αποτελέσματα σ’ όλες τις διοργανώσεις.

Θεσμός Πρωταθλήματος

Στην προκειμένη περίπτωση ο Απόλλωνας την μεγαλύτερη σ’ έκταση νίκη πέτυχε τρεις φορές με 9-1. Στις 30 Οκτωβρίου του 1966 κατέβαλε την ομάδα του ΑΠΟΠ με σκόρερ τους: Βασιλειάδη (4) Γιολίτη (2) Άντρο Κωνσταντίνου (2) και Παναγίδη (1). Η Παφίτες τερμάτισαν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι άλλες δύο φορές ήταν μ’ αρνητικό πρωταγωνιστή την Ομόνοια Αραδίππου στην ίδια ποδοσφαιρική περίοδο. Στον πρώτο γύρο 31/12/88 οι σκόρερ: Ιωάννου (4), Πίττας (2) και Γιαγκουδάκης, Άνταμτσικ, Σιακόλας από ένα. Στον δεύτερο γύρο 9/4/89 σκόραραν: Ιωάννου με «καρέ» τερμάτων, Χριστοδόυλου(3) και Πίττας (2).

Θεσμός Κυπέλλου

Στον δεύτερο τη τάξει θεσμό, ο Θρύλος πέτυχε νίκη με το ευρύτερο μέχρι και σήμερα αποτέλεσμα (9/7/16) με το εκπληκτικό 13-1. Στις 5 του Ιανουαρίου 1977 κατατροπώνει τον ανήμπορο να αντιδράσει ΑΣΟΒ Βατυλής περνώντας πανηγυρικά στον δεύτερο γύρο. Στην καταιγιστική ορμή των «κυανόλευκων» είχαν ρόλο καθοριστικό οι: Σωτηρίου(4), Στυλιανού(3), Μοράρης (2) Βάλτερ(2) Αγιομαμίτης (1) και Ζαχαρίας(1). Στην συνέχεια απέκλεισε τον Άδωνη Ιδαλίου στο Δάλι με 4-1 και στα προημιτελικά τον Διγενή Μόρφου (2-1). Δυστυχώς η πορεία τερματίστηκε στην επόμενη φάση μ’ αντίπαλο τον Ολυμπιακό Λευκωσίας (2-0).

Θεσμός Ευρωπαϊκός

Η μεγαλύτερη σ’ έκταση νίκη του Απόλλωνα μ’ άρωμα Ευρώπης πραγματοποιήθηκε στις 29 του Σεπτέμβρη το 1993. Μέσω της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα η ομάδα μας εξασφάλισε εισιτήριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η κληρωτίδα έβγαλε την Ουγγρική Βατς, με τον πρώτο αγώνα στην Ουγγαρία (14/9/93), να λήγει 2-0 παρά τη σωρεία ευκαιριών που βρήκαν οι ποδοσφαιριστές μας. Στην επανάληψη που διεξήχθη στις 29 Σεπτεμβρίου του 1993, η «κυανόλευκη στρατιά» πέτυχε μία μεγαλειώδη νίκη-ανατροπή με το ευρύ 4-0. Στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης ο Τσέποβιτς στο 40’ και στο 66’ έφερε το αποτέλεσμα στα ίσα. Στην παράταση ο Σπόλιαριτς πέντε λεπτά μετά την έναρξη του β’ ημιχρόνου κι ο Κρισμάρεβιτς στο 118’ διαμόρφωσαν την ευρύτερη νίκη του Θρύλου μας στην Ευρώπη.

 

 

To Top