ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Τίτλο με μένα πρώτο σκόρερ»

Μετά από δύο μόλις επίσημες εμφανίσεις στην ομάδα, άνοιξε ήδη λογαριασμό σκοραρίσματος και πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο. Η όρεξή του Αρκάντιους Πίεχ, ωστόσο, δεν κορέστηκε μ’ αυτά. Ο επιθετικός μας παραχώρησε συνέντευξη σε ιστοσελίδα της πατρίδας του και δεν δίστασε να βάλει ψηλά τον πήχη των στόχων του ενόψει της νέας σεζόν, τονίζοντας ότι αυτό που θα τον χαροποιήσει στο τέλος της χρονιάς θα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους «γαλανόλευκους», με τον ίδιο πρώτο σκόρερ.

Ο 31χρονος Πολωνός φορ μίλησε στην ιστοσελίδα «Sportowe Fakty» και ανάμεσα σε άλλα, τοποθετήθηκε για τη νίκη της νέας του ομάδας στο Σούπερ Καπ, εξήγησε τις διαφορές ανάμεσα στο κυπριακό και το πολωνικό ποδόσφαιρο τονίζοντας ότι αυτό του νησιού μας του ταιριάζει περισσότερο και ανέφερε ότι οι Κύπριοι οπαδοί εκτιμούν όταν δουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους να παλεύουν εν αντιθέσει με τους Τούρκους.

Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Πίεχ:

Για την παρουσία του στη Λέγκια: «Δεν είχα τη δυνατότητα να παίζω συχνά. Έχω φιλοδοξίες, θέλω να παίζω να σκοράρω πολύ. Αρχικά, στην πρώτη μου σεζόν στη Λέγκια, πήρα ευκαιρίες σε κάποια παιχνίδια, όμως δεν σκόραρα ούτε ένα γκολ. Εμπιστεύτηκαν άλλους παίκτες κι εγώ πήγα στην Κύπρο. Νομίζω ότι ήταν μια καλή επιλογή».

Για τη μέχρι στιγμής παρουσία του στον Απόλλωνα: «Στη διάρκεια της προετοιμασίας έπαιξα σε κάποια φιλικά, όμως ήμουν νέος στην ομάδα και έπρεπε να εγκλιματιστώ. Γνωρίζω κάπως το κυπριακό πρωτάθλημα και θα είναι πιο εύκολο για μένα, όμως πρέπει να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες και να δείξω καλό πρόσωπο με το να πετυχαίνω γκολ. Όσο για το Σούπερ Καπ, δεν έχει το πρεστίζ που έχει στην Πολωνία. Είναι ένα λιγότερο πολύτιμο τρόπαιο, όμως δεν παύει να είναι ένας τίτλος. Προσεγγίσαμε το παιχνίδι επαγγελματικά, έπρεπε να κάνουμε τη δουλειά μας και το πετύχαμε».

Για τις διαφορές ανάμεσα στο κυπριακό και το πολωνικό πρωτάθλημα: «Το κυπριακό είναι πιο τρελό. Υπάρχουν πολλοί τεχνίτες παίκτες, Πορτογάλοι και Ισπανοί, που συχνά παίζουν αντισυμβατικά και κάνουν πολλές ντρίμπλες. Οι οπαδοί σίγουρα δεν βαριούνται στις κερκίδες. Η πρώτη κατηγορία της πολωνίας έχει σίγουρα περισσότερη τακτική. Το κυπριακό πρωτάθλημα μου ταιριάζει περισσότερο».

Για τους αγώνες με τη Γκρασχόπερ: «Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Χάσαμε πέναλτι στον πρώτο αγώνα και ηττηθήκαμε με 2-1. Στην έδρα μας κερδίζαμε με 3-1, όμως δεχτήκαμε δύο γκολ στην παράταση. Οι οπαδοί δεν αντέδρασαν άσχημα, δείξαμε χαρακτήρα. Εδώ δεν είναι σαν την Τουρκία. Οι οπαδοί είναι πιο ήρεμοι. Όταν δουν ότι το πάλεψες, το εκτιμούν».

Για τους στόχους του τη νέα σεζόν: «Να σκοράρω. Θέλω να κερδίσω μια θέση στην εντεκάδα και στο τέλος της χρονιάς να είμαι ο πρώτος σκόρερ και να πάρω πρωτάθλημα με τον Απόλλωνα. Αυτό θα είναι καταπληκτικό».

To Top