ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Να φτάσουμε τον Απόλλωνα στο ψηλότερο σκαλοπάτι»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Γκολ και Θέαμα» στο ΡΙΚ ο πρόεδρος της ομάδας μαςΝίκος Κίρζης.

Οι σημαντικότερες από τις τοποθετήσεις του:

Για τον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα: «Με τα τελευταία μας παιχνίδια μας έμεινε μια μικρή φοβία. Αλλά ήταν μια καθαρή νίκη σε ένα γήπεδο που παραδοσιακά έχουμε δυσκολίες. Σημαντικό που κρατήσαμε το μηδέν. Στο τέλος αυτό που μετρά είναι οι τρεις βαθμοί».

Για το τι κρατά από την πρεμιέρα: «Η παρουσία της ΑΕΖ και της Καρμιώτισσας. Είδα όλο το παιχνίδι της ΑΕΖ, δεν πρόλαβα ολόκληρη την Καρμιώτισσα όμως έπαιξαν πάρα πολύ καλά».

Για την ΑΕΖ: «Παίξαμε φιλικό στο Κολόσσι με την ΑΕΖ και από τότε φάνηκε πόσο καλή ομάδα είναι. Ξεχώρισε από τότε ο Πάγκαλος, είναι πολύ καλός παίκτης. Είναι όμως ένας μαραθώνιος, υπάρχουν ακόμα 35 παιχνίδια. Δεν μπορούμε να κρίνουμε από τώρα, υπάρχει πολύς δρόμος».

Για τη συμμετοχή πολλών Κύπριων: «Είναι η πολιτική της εταιρείας από τότε που αναλάβαμε το 2012».

Για πιθανή μεταγραφή: «Δε ψαχνόμαστε για να βρούμε κάτι. Έχουμε αρκετές μέρες μπροστά μας. Για Χαμντανί τώρα το ακούω και δεν απαντώ σε υποθετικές ερωτήσεις. Νομίζω το πιο σημαντικό είναι πως η ομάδα είναι πλήρης. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και φτάνει να συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε. Ακόμα και στην Ευρώπη που με κάποια ατομικά λάθη χάσαμε την πρόκριση. Ξεκινήσαμε πολύ καλά στην Κύπρο και βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Να πάρουμε τρεις βαθμούς με τον Άρη και συνεχίζουμε».

Για τον αποκλεισμό: «Μας πείραξε πολύ. Με κάποια ατομικά λάθη χάσαμε την πρόκριση. Μπορούμε να χτίσουμε πάνω στις εμφανίσεις με την Γκρασχόπερς. Δεν είναι ομάδα της γειτονιάς, έχει προϋπολογισμό 20εκ. Δεν είμαστε στο σεργιάνι για παίκτη, αν βρεθεί κάτι θα το αξιολογήσουμε».

Για το αν βοηθά που ξέρει από ποδόσφαιρο: «Δεν περηφανεύομαι πως κατέχω από ποδόσφαιρο. Το σημαντικό είναι να έχεις και άτομα δίπλα σου που κατέχουν από ποδόσφαιρο και να παίρνεις τις αποφάσεις. Πάντα όμως με βάση το πλάνο μας. Όπως για παράδειγμα η χρησιμοποίηση νεαρών και Κύπριων στην ομάδα. Έχουμε τώρα και ένα προπονητή που επαυξάνει σε αυτή τη λογική».

Για τα εισιτήρια διαρκείας: «Είναι πολύ λίγα ναι. Είναι και για μας απογοητευτικό. Κάνουμε τεράστιες προσπάθειες για να είναι η ομάδα στα ψηλά. Δυστυχώς τα διαρκείας δεν αντικατοπτρίζουν την εικόνα του Απόλλωνα εντός γηπέδου. Διεκδικούμε το πρωτάθλημα, πήραμε δυο κύπελλα, μπήκαμε ομίλου, αλλά δεν έχουμε τα διαρκείας που θα θέλαμε. Όταν βγήκαν τα εισιτήρια του τελικού, έφυγαν έξι χιλιάδες σε μερικές ώρες. Αν είχαμε ακόμα έξι, θα τα εξαντλούσαμε. Υπάρχει απογοήτευση του κόσμου, για το χαμένο πρωτάθλημα, το κακό γήπεδο».

Για το τι κάνει στο ημίχρονο άμα χάνει ο Απόλλωνας: «Δεν σηκώνομαι από τη θέση του. Δεν πάω στα αποδυτήρια ούτε στο ημίχρονο ούτε μετά τον αγώνα και είμαι από τους λίγους προέδρους που δεν το κάνουν. Είναι η πολιτική μου αυτή. Δεν θεωρώ πως υπάρχει λόγος να είμαι εκεί ειδικά μετά τους αγώνες που η ένταση είναι μεγάλη».

Ο στόχος του για τον Απόλλωνα: «Να φτάσουμε τον Απόλλωνα στο ψηλότερο σκαλοπάτι του κυπριακού ποδοσφαίρου. Να φεύγει ο κόσμος της ομάδας περήφανος από το γήπεδο. Δε γίνεται να κερδίζουμε πάντα, αλλά να είμαστε περήφανοι».

Για τα φαβορί: «Ο ΑΠΟΕΛ πάντα ξεκινά σαν φαβορί, είναι τέσσερις φορές πρωταθλητής. Η ΑΕΚ παρουσιάζει μια καλή ομάδα, ενώ και η Ομόνοια πάντα είναι εκεί. Η ΑΕΛ, με τον Πάμπο Χριστοδούλου θα έχει κι αυτή μια καλή ομάδα, την Ανόρθωση δεν την είδα. Αυτό που θέλουμε είναι να είναι όλοι εκεί για έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

 

 

To Top