ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Του «μάγου» το πρώτο γκολ (video)!

Λατρεία, μαγεία, τρέλα! Ο Μιλένκο Σπόλιαριτς δεν ήταν ποδοσφαιριστής, ήταν ένας γητευτής της μπάλας, ένας αρτίστας του γηπέδου του οποίου οι τρελές εμπνεύσεις και τα απίστευτα γκολ του ήταν για να τα χαζεύεις ξανά και ξανά για ώρες ατέλειωτες, προσπαθώντας να κατανοήσεις τον τρόπο που είχαν επιτευχθεί!

Περίοδος 1992/93 και στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Απόλλωνα τίθεται αντιμέτωπος με την Ομόνοια στο Τσίρειο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος σε μια άτυπη ρεβάνς του τελικού κυπέλλου που είχε γίνει στο ίδιο γήπεδο, τέσσερεις περίπου μήνες νωρίτερα, με νικητή και κυπελλούχο τη δική μας ομάδα.

Το ρολόι σημάδευε τις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και ο Απόλλωνας βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-1 όταν κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Εκτελεί ο Μιλένκο και με ένα μαγικό τρόπο περνά τη μπάλα πάνω από το τείχος και την καρφώνει στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του τερματοφύλακα της Ομόνοιας, Χαρίτου, που μένει άναυδος κοιτάζοντας απορημένος την πορεία της μπάλας χωρίς να μπορεί να αντιδράσει!

Είναι το πρώτο γκολ του «μάγου» στο θεσμό του πρωταθλήματος και τα πρώτα φιλιά του προς την Δυτική εξέδρα των οπαδών του Απόλλωνα οι οποίοι για περισσότερο από μια δεκαετία θα απολαμβάνουν τα μαγικά του.

Ο αξεπέραστος Μιλένκο Σπόλιαριτς θα σκοράρει ακόμα 115 γκολ στο θεσμό του πρωταθλήματος με τη φανέλα του θρύλου, επίτευγμα μοναδικό, αφού φιγουράρει πρώτος στη σχετική λίστα των καλύτερων σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία του Απόλλωνα!

To Top