ΘΡΥΛΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Σαν σήμερα η αρμάδα του Φέρνερ αφήνει άφωνη την Ευρώπη!(video)

Σαν σήμερα (3/11) πριν ακριβώς 23 χρόνια, στο πλαίσιο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ο Απόλλωνας, μετά την σούπερ ανατροπή (0-2, 4-0) και τον αποκλεισμό της Βατς Ουγγαρίας, αντιμετωπίζει στον επαναληπτικό αγώνα, του 1-0 στο «Τζουζέπε Μεάτσα», την Ίντερ Μιλάνου.

Την μέρα εκείνη 20 και πλέον χιλιάδες φίλοι του Απόλλωνα είδαν την ομάδα τους να κάνει μία μνημειώδη εμφάνιση και να υποχρεώνει σε ισοπαλία 3-3 την μεγάλη Ίντερ που εκείνη την εποχή είχε στις τάξεις της οκτώ Ιταλούς διεθνείς, τον Ντένις Μπέργκαμπ, τον Ιγκόρ Σαλίμοφ τον Ρούμπεν Σόουζα κ.α.

Η ισοπαλία για τα δεδομένα της εποχής, θεωρήθηκε μεγάλη έκπληξη για την ποδοσφαιρική Ευρώπη και δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι μετά την ισοφάριση σε 3-3 από τον Γιώργο Ιωσηφίδη στο 85′ η ομάδα μας έχασε ευκαιρίες για να πάρει ακόμα και την νίκη απέναντι στους μετέπειτα τροπαιούχους του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ!

Ήταν μια μεγάλη βραδιά για τον Απόλλωνα, που όσα χρόνια και αν περάσουν αυτοί που την βιώσαν δεν πρόκειται με τίποτα να την ξεχάσουν. Ήταν μια μεγάλη βραδιά την οποία ένας από τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες της τότε εποχής και τερματοφύλακας της Ίντερ, Βάλτερ Ζένγκα, δεν θα ήθελε να θυμάται με τίποτα αφού ρεζιλεύτηκε από τους «ψαράδες» της Κύπρου, (έτσι αποκάλεσε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας), δεχόμενος τρία γκολ σ’ ένα αγώνα!

Η σύνθεση της ομάδας μας: Μ. Χριστοφή, Αντρελλής, (63′ Σοφοκλέους), Μ. Χαραλάμπους, Γιαγκουδάκης, Τσολάκης, (69′ Χ. Χριστοφή), Πίττας, Ιωάννου, Τσέποβιτς, Σπόλιαριτς, Γ. Ιωσηφίδης, Κρισμάρεβιτς.

 

To Top