ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Στόχος μου η καθιέρωση…»

Συνέντευξη παραχώρησε στο επίσημο περιοδικό της ομάδας μας «ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ τεύχος 123», ο νεαρός ποδοσφαιριστής της ομάδας μας και διεθνής με την Εθνική Νέων, Λεωνίδας Κυριάκου!

Λεωνίδα, πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Ποδόσφαιρο;

Με το ποδόσφαιρο ξεκίνησα να ασχολούμαι από την ηλικία των πέντε χρόνων στην ιδιωτική ακαδημία «Ξενοφώντος». Τα πρώτα μου βήματα σ΄αυτή την ακαδημία τα έκανα πάνω σε χαλίκια καθώς δεν είχε γρασίδι είτε πλαστικό είτε κανονικό. Εκεί παρέμεινα μέχρι τα δέκα μου όταν μια μέρα σ΄ένα τουρνουά που έγινε στη Λεμεσό με είδε ο νυν τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών του Απόλλωνα, Βαλεντίνος Κουλουντής και μου έγινε η πρόταση που φυσικά δέχθηκα μετά χαράς. Από τότε αγωνίστηκα σε όλα τα κλιμάκια των ακαδημιών της ομάδας μας U13, U15, U17 και στην Εφηβική ομάδα, όπου αγωνίζομαι μέχρι τώρα.

Αγωνίζεσαι σε μια πολύ δύσκολη θέση αυτή του κεντρικού αμυντικού. Εσύ το επέλεξες να αγωνίζεσαι σ΄αυτή τη θέση;

Ξεκίνησα να αγωνίζομαι στη θέση του σέντερ φορ, όπως κάθε παιδί που του αρέσει το ποδόσφαιρο γιατί είναι ωραίο να βάλεις γκολ. Μέχρι και τα δεκατρία μου έπαιζα στην επίθεση όταν ο Βαλεντίνος Κουλουντής με προέτρεψε να δοκιμάσω να αγωνιστώ στη θέση του σέντερ μπακ, λέγοντας μου ότι κάνω γι αυτή τη θέση. Αγωνιζόμουν τότε στην ομάδα των U17 και το δοκίμασα, μου άρεσε και από τότε παίζω στη συγκεκριμένη θέση.

Είσαι μέλος της Εθνικής Νέων που τον Νοέμβρη θα έχει επίσημες υποχρεώσεις. Πότε κλήθηκες για πρώτη φορά σε Εθνική ομάδα;

Όταν ήμουν στα δεκατρία δέχθηκα την πρώτη μου κλήση. Ήταν τότε που η Κυπριακή ομοσπονδία άρχισε να δημιουργεί μικρές εθνικές ομάδες. Αγωνίστηκα λοιπόν στην Εθνική U14 και U15 όπου είχα επίσημα παιχνίδια και συμμετείχα σε προπονήσεις, αλλά και στην U17 που έπαιξα επίσημα παιχνίδια, θυμάμαι τους αγώνες με Γαλλία στην Πάφο και τη Σλοβακία στο εξωτερικό. Τώρα είμαι μέλος της Εθνικής Νέων και πριν από λίγες μέρες είχαμε επίσημες υποχρεώσεις στα Σκόπια, ενώ θα έχουμε και επίσημα παιχνίδια στο Μαυροβούνιο.

Ήσουν με την πρώτη ομάδα στην αποστολή στην Ουγγαρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και συμμετείχες σε φιλικούς αγώνες. Ποιες οι εντυπώσεις σου;

Ήταν για μένα μια τεράστια εμπειρία που μου πρόσφερε πολλά οφέλη και κέρδισα αρκετά πράγματα που θα με βοηθήσουν παραπέρα στην καριέρα μου. Δεν θα ξεχάσω το φιλικό με την Ισραηλινή Χάποελ που θα ήμουν στο βασικό σχήμα πόσο άγχος είχα, αλλά στο τέλος τα πήγα καλά παρ όλες τις δυσκολίες αλλά και τις καιρικές συνθήκες που υπήρχαν. Τα δέκα λεπτά που αγωνίστηκα επίσης στην Τούμπα στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ ήταν για για μένα μια αξέχαστη εμπειρία.

Απ΄ότι ξέρουμε προπονείσαι με την πρώτη ομάδα στο Κολόσσι. Πως είναι οι ρυθμοί εκεί;

Ακριβώς κάνω προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και αγωνίζομαι με την U21, εκτός αν χρειαστεί να βρίσκομαι στην αποστολή κάποιου αγώνα της πρώτης ομάδας. Είναι πολύ διαφορετικοί οι ρυθμοί, πιο γρήγοροι με περισσότερη ένταση και όσοι νεαροί είμαστε στις προπονήσεις κερδίζουμε εμπειρίες, βελτιωνόμαστε και γινόμαστε καλύτεροι.

Με την Εφηβική ομάδα πάτε πολύ καλά αν και δεχθήκατε την πρώτη σας ήττα την 5η αγωνιστική. Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας φέτος;

Στόχο μας είναι το πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, είμαστε μια οικογένεια χωρίς ζήλιες και αντιπαραθέσεις και γι αυτό παίζει σημαντικό ρόλο και ο προπονητής μας ο Σωφρόνης Αυγουστή.

Ποιοι είναι οι δικοί σου προσωπικοί στόχοι;

Στόχος μου είναι να καθιερωθώ στην πρώτη ομάδα αλλά και στην Εθνική Ανδρών. Θα ήθελα να παίξω με τον Απόλλωνα σε ευρωπαϊκά παιχνίδια αλλά και στην μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση του Champions League.

Λεωνίδα, ποια ήταν μέχρι τώρα η καλύτερη και η χειρότερη σου στιγμή;

Καλύτερη μου στιγμή ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου με την Εφηβική ομάδα, όταν νικήσαμε το ΘΟΙ στο ΓΣΠ. Ήταν για μένα κάτι το συναρπαστικό αφού εκτός από το Κύπελλο, έπαιζα για πρώτη φορά σε τέτοιο γήπεδο αν και ήμουν τότε μόλις δεκαέξι χρονών. Χειρότερη μου στιγμή ήταν ένας τραυματισμό που είχα στον μηνίσκο που με κράτησε εκτός για δύο μήνες. Όταν τον ξεπέρασα και με μόλις μια εβδομάδα σε κανονικές προπονήσεις, στον πρώτο αγώνα που συμμετείχα έπαθα θλάση και έμεινα εκτός αγωνιστικών χώρων και πάλι για δύο μήνες αλλά τα κατάφερα και το ξεπέρασα και πρόλαβα την προετοιμασία με την πρώτη ομάδα.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα σου και που μειονεκτείς;

Σε κάθε παιχνίδι αλλά και στις προπονήσεις παλεύω σαν να είναι τελικός, παθιάζομαι σε κάθε αγώνα και έχω αποκτήσει τη νοοτροπία του νικητή, δεν θέλω να χάνω. Τώρα για μειονέκτημα μού νομίζω ότι αν είχα λίγους πόντους ακόμα σε ύψος θα ήταν ιδανικά για τη θέση που αγωνίζομαι.

Ποιον ποδοσφαιριστή θαυμάζεις και ποια ομάδα υποστηρίζεις στο εξωτερικό;

Μ΄αρέσει πολύ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ενώ υποστηρίζω την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ξεχωρίζεις κάποιον ποδοσφαιριστή από την πρώτη ομάδα;

Τον Κωνσταντίνο Μακρίδη που αν και είναι στα 36 του, τα δίνει όλα τόσο στις προπονήσεις αλλά και στους αγωνιστικούς χώρους. Δουλεύει πολύ και στις προπονήσεις παθιάζεται και είναι παράδειγμα προς μίμηση για μας τους νεαρούς. Γύρισε από τον τραυματισμό του πολύ δυνατός και μας βοηθά συνεχώς στην προπόνηση συμβουλεύοντας μας συνεχώς.

Ως αμυντικός που είσαι πιο ποδοσφαιριστής σε δυσκόλεψε μέχρι τώρα πιο πολύ;

Δυσκολεύομαι αφάνταστα να μαρκάρω στα οικογενειακά διπλά που κάνουμε τον Γκίε. Είναι εκρηκτικός ποδοσφαιριστής και δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει, είναι απρόβλεπτος. Σε επίσημους αγώνες δεν είχα ακόμα μεγάλη δυσκολία με κάποιον αλλά στην συνέχεια αναλόγως θα κρίνω.

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους πιο νεαρούς από σένα;

Να βλέπουν κάθε παιχνίδι σαν τελικό, να δουλεύουν σκληρά στις προπονήσεις και αν θέλουν να προχωρήσουν να κάνουν και από μόνοι τους κάτι, ατομικές προπονήσεις, να γυμνάζονται και να προσπαθούν συνεχώς. Αν υπάρξουν δύσκολες στιγμές με τραυματισμούς να μην τα βάζουν κάτω να το παλεύουν για να πάνε πιο ψηλά.

Κλείνοντας Λεωνίδα, θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Απόλλωνα;

Να μείνει κοντά στην ομάδα τώρα που τον χρειάζεται για τι ο Απόλλωνας είναι ο κόσμος του, χωρίς αυτόν δεν έχει ελπίδες διακρίσεις. Μόνο με τη βοήθεια του κόσμου θα πάει η ομάδα καλά.

Πηγή: https://issuu.com/apollonlimassolfc/docs/apollon123

 

 

To Top