ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Τεράστια εμπειρία για μένα…»

Συνέντευξη παραχώρησε στο επίσημο περιοδικό της ομάδας μας «ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ τεύχος 123», ο νεαρός ποδοσφαιριστής της ομάδας μας και διεθνής με την Εθνική Παίδων, Μιχάλης Γενεθλίου!

Αναλυτικά:

Γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 2000 και από την ηλικία των δώδεκα χρόνων αγωνίστηκε σε όλα τα κλιμάκια των Ακαδημιών της ομάδας μας. Κατέκτησε το πρωτάθλημα με την ομάδα των U15 και στην ηλικία των δεκατεσσάρων χρόνων κλήθηκε στην Εθνική Παίδων όπου βρίσκεται μέχρι τώρα. Ο Μιχάλης Γενεθλίου είναι βασικό στέλεχος της ομάδας των U18, που φιλοδοξεί να πάρει φέτος το πρωτάθλημα. Η θέση του είναι στον νευραλγικό χώρο του κέντρου με μεσοαμυντικά καθήκοντα.

Μιχάλη, πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;

Με το ποδόσφαιρο ξεκίνησα να ασχολούμαι στην ηλικία των 5 χρόνων όταν και βρέθηκα στην ιδιωτική ακαδημία «Calcomania». Εκεί παρέμεινα μέχρι και την ηλικία των 12 χρόνων όπου μετακόμισα στον Απόλλωνα. Με τον Απόλλωνα αγωνίστηκα στην ομάδα των U13 που εκείνη τη χρονιά τερματίσαμε στην 3η θέση του Παγκυπρίου πρωταθλήματος, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά βρισκόμουν στην ομάδα των U15. Αξίζει να αναφέρω ότι στις ομάδες αυτές ήμουν παρόλο που η ηλικία μου ήταν ποιο μικρή. Στα δεκατέσσερα μου δέχθηκα πρόταση από τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης κάτι όμως που δεν έμελλε να τελεσφορήσει. Την περσινή χρονιά ήμουν βασικό στέλεχος της ομάδας των U17 με προπονητή το Φίλιππο Φιλίππου, ενώ φέτος προπονούμαι με τους U18 και U21.

Από ότι ενημερωνόμαστε, βρίσκεσαι συνεχώς στις κλήσεις των μικρών Εθνικών ομάδων. Από πότε δέχθηκες την πρώτη κλήση;

Ακριβώς και για μένα είναι μεγάλη τιμή να φορώ τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος. Σε ηλικία 14 χρονών κλήθηκα στην Εθνική Παίδων U15. Δυστυχώς αυτή η κλήση δεν ήταν όπως την περίμενα αφού λίγο πριν αναχωρήσουμε με την υπόλοιπη ομάδα για το εξωτερικό τραυματίστηκα και αυτό μου στέρησε τη συμμετοχή. Όμως δεν τα έβαλα κάτω, ξεπέρασα τον τραυματισμό και στην επόμενη κλήση και πάλι βρισκόμουν στις επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή.

Μας μίλησε για τραυματισμό που σου στοίχισε. Υπήρξαν και άλλοι τραυματισμοί που ξεπέρασες;

Ναι εκτός από τον τραυματισμό που είχα όταν κλήθηκα για πρώτη φορά στην Εθνική, που τον ξεπέρασα σε διάστημα τριών μηνών, είχα πάθει εξάρθρωση ώμου, έπαθα και ρήξη αστραγάλου που μου στέρησε αρκετές αγωνιστικές υποχρεώσεις. Μέσα από αυτές τις άτυχες στιγμές γίνεσαι πιο δυνατός, δουλεύεις πιο σκληρά και οι κόποι σου κάποια στιγμή επιβραβεύονται. Δεν τα έβαλα ποτέ κάτω γιατί αγαπώ αυτό που κάνω.

Είσαι μαθητής απ΄ότι γνωρίζουμε. Πως καταφέρνεις να συνδυάζεις το σχολείο και το ποδόσφαιρο;

Ακριβώς είμαι μαθητής της Β΄Λυκείου στο Λύκειο Πολεμιδιών και είμαι και καλός μαθητής. Σίγουρα είναι δύσκολο να συνδυαστούν αυτά τα δύο αλλά προσπαθώ και στα δύο γιατί δεν ξέρεις πως θα τα φέρει η ζωή. Αφού σχολάσω ακολουθούν οι προπονήσεις και μετά φροντιστήρια και διάβασμα. Κάνω καλή ζωή και δεν ξεφεύγω από τα όρια, για να μπορώ να αντεπεξέλθω και στα δύο, όσο το δυνατόν καλύτερα.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

Όπως κάθε νεαρού ποδοσφαιριστή που περνά από τα κλιμάκια των ακαδημιών, στόχος μου είναι να παίξω όσο το δυνατό πιο σύντομα στην πρώτη ομάδα και αυτό είναι που με κάνει να δουλεύω σκληρά τόσο στις προπονήσεις, όο και στους αγώνες. Από κει και πέρα αφού γίνει αυτό το βήμα θα ήθελα μια καριέρα στο εξωτερικό, γιατί όχι να δοκιμάσω την τύχη μου σε μια ομάδα του εκτός Κύπρου.

Μιχάλη, φέτος γίνετε μια νέα προσπάθεια στην ομάδα των U18. Πες μας λίγο πως είναι το κλίμα;

Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, δεν υπάρχουν ζήλιες, ίντριγκες και υπάρχει αλληλοβοήθεια μεταξύ μας για το καλό της ομάδας. Οι προπονητές μας είναι πολύ καλοί τόσο ο Σωφρόνης Αυγουστή, όσο και Ο Ιωακείμ Ιωακείμ. Είναι πάντα δίπλα μας σε ότι χρειαστούμε, μας ενθαρρύνουν συνεχώς και παθιάζονται μαζί μας για την ομάδα.

Στόχος είναι το πρωτάθλημα έτσι;

Σίγουρα μοναδικός στόχος μας για φέτος είναι η πρώτη θέση και η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κάτι που αν γίνει με το καλό θα μας φέρει την έξοδο στην Ευρώπη και στο Τσάμπιονς Λιγκ U19.

Μιχάλη, αν δεν κάνουμε λάθος συμμετείχες και σε προπονήσεις της πρώτης ομάδας στο προπονητικό κέντρο στο Κολόσσι. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;

Συμμετείχα μέχρι τώρα σε πέντε προπονήσεις. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία με πολύ ψηλούς ρυθμούς προπονήσεις που έχουν πολύ κούραση αλλά και ποιότητα. Οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες στον τρόπο που προπονείται η πρώτη ομάδα. Για μένα είναι τεράστια εμπειρία γιατί μαθαίνω πράγματα και βελτιώνομαι συνεχώς.

Πως είναι να προπονείσαι με τους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας; Ξεχωρίζεις κάποιον;

Το μυστικό είναι όταν κάνεις προπόνηση μαζί τους να τους βλέπεις όμοιους σου για να μπορείς να αντεπεξέλθεις στο επίπεδο της προπόνησης. Ξεχωρίζω το Άλεξ Ντα Σίλβα, ενώ μ΄αρέσει πάρα πολύ ο Χάμπος που παίζουμε και την ίδια θέση, μεσοαμυντικός.

Ποια είναι το πλεονέκτημα σου και σε τι μειονεκτείς;

Θεωρώ ότι η αποφασιστικότητα μου και η θέληση μου να είμαι πάντα νικητής είναι ένα καλό μου χαρακτηριστικό, ενώ ίσως πολλές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα να χάνω τη ψυχραιμία μου. Είναι κάτι που καταπολεμώ και προσπαθώ να παραμένω ήρεμος παρά τις όποιες προκλήσεις μέσα στον αγώνα.

Καλύτερη και χειρότερη σου στιγμή μέχρι τώρα;

Καλύτερη μου στιγμή μέχρι τώρα ήταν πριν δύο χρόνια όταν το 2014 αγωνιζόμουν στην ομάδα των U15 και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Επίσης εκείνη τη χρονιά είχα πετύχει ένα τέρμα που βγήκε το καλύτερο της χρονιάς. Χειρότερη μου στιγμή βέβαια είναι η στιγμή του τραυματισμού που είχα όταν κλήθηκα στην Εθνική Παίδων για πρώτη φορά.

Ποιος ποδοσφαιριστής είναι το ίνδαλμα σου και ποια ομάδα υποστηρίζεις στο εξωτερικό;

Μ΄αρέσει πάρα πολύ ο Λούκα Μόντριτς, ενώ η ομάδα μου στο εξωτερικό είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Κλείνοντας Μιχάλη τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του Απόλλωνα.

Να παραμείνει κοντά στην ομάδα τώρα που υπάρχου δυσκολίες γιατί είναι ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας. Επίσης θα ήθελα να στείλω και ένα μήνυμα στους συμποδοσφαιριστές μου να μην τα βάζουν κάτω και πάντα να συνεχίζουν να αγωνίζονται για το καλύτερο.

Πηγή: https://issuu.com/apollonlimassolfc/docs/apollon123 

 

To Top