ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πριν από 50 χρόνια!(Φώτο)

Η στήλη σας μεταφέρει 50 ολόκληρα χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα στις 11 Νοεμβρίου, 1967 όταν η ομάδα μας, με παίκτη-προπονητή το «παιδί της Αλάνας» θρυλικό Πανίκο Κρυστάλλη αντιμετώπισε στο γραφικό ΓΣΟ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος 1967/68, την συμπολίτιδα ΑΕΛ.

Ο αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1 με το γκολ της ομάδας μας να σημειώνει ο Άντρος Κωνσταντίνου (φωτογράφος).  Στη πιο πάνω φωτό διακρίνεται ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Αντωνάκης Παναγίδης σε μια εναέρια μονομαχία με τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ Αντρέα Κωνσταντίνου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Αντωνάκης Παναγίδης αγωνιζόταν ως αριστερός εξτρέμ, ήταν διεισδυτικός, ταχύτατος, με αέρινο στυλ και στα 5 χρόνια παρουσίας του με τα χρώματα της ομάδας μας σημείωσε συνολικά 23 γκολ, 18 στο θεσμό του πρωταθλήματος και 5 στο θεσμό του κυπέλλου, ενώ έχει αγωνιστεί και μια φορά στην Ευρώπη κόντρα στην Στάνταρ Λιέγης.

Για την ιστορία να αναφέρομε ότι στην συγκεκριμένη αγωνιστική περίοδο ο Απόλλωνας τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας, την καλύτερη του θέση μέχρι τότε, και ήταν η μοναδική ομάδα που η πρωταθλήτρια ομάδα της ΑΕΛ δεν κατάφερε να κερδίσει αφού στον αγώνα του β’ γύρου την κερδίσαμε με το θριαμβευτικό 3-0 σπάζοντας της το αήττητο!

Comments
To Top