ΣΤΗΛΕΣ

Τι πρέπει να προσεχθεί κόντρα στην ΑΕΚ

Ντέρμπι για το ποιος θα ακολουθήσει τον ΑΠΟΕΛ μέχρι το τέλος δίνει η ομάδα μας αφού ο νικητής θα διατηρήσει τις πιθανότητες του. Πάμε να δούμε τι ξεχωρίζει αυτή την περίοδο στην ΑΕΚ.

Φλοριάν Τολμές: Ο Γάλλος ήρθε τον Γενάρη και είναι από τα καλύτερα φορ που κυκλοφορούν στο νησί.Διαθέτει πλουραλισμό κινήσεων που τον βοηθούν να απελευθερώνεται και να δοκιμάζει στα ξαφνικά το τρομερό πόδι που διαθέτει, κάτι που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα ώστε ο Γάλλος να μην δοκιμάσει πολλά σουτ.

Χόρχε Λαρένα: Από τους πιο ολοκληρωμένους μέσους που έχει το πρωτάθλημα μας.Εντυπωσιάζει με την ταχύτητα των σκέψεων του αφού με μια πάσα βγάζει την ομάδα στην επίθεση. Διαθέτει πολύ καλό πόδι και ο ίδιος το δοκιμάζει όποτε βρεθεί σε θέση βολής. Αναλαμβάνει και τις στατικές φάσεις.

Μανουέλ Ορτίθ: O δεξιός μπακ χαφ της ΑΕΚ είναι ο άρχοντας της δικής του πλευράς. Το πλεονέκτημα του να πατά εύκολα αντίπαλη περιοχή δημιουργεί συχνά πυκνά αριθμητικό πλεονέκτημα στις επιθέσεις της ΑΕΚ αφού διαθέτει απίστευτα γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση.

Γενικά: O επόμενος μας αντίπαλος διαθέτει πολλές αρετές που βγαίνουν στο γήπεδο ανάλογα με το σύστημα που χρησιμοποιεί ο προπονητής τους σε κάθε αγώνα. Φυσικά σε κάθε σύστημα υπάρχουν και τρωτά σημεία. Η ΑΕΚ γενικά αρέσκεται στην κατοχή και στο να σκοράρει από στατικές φάσεις (πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα). Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της έχουν τα ακραία αμυντικά μπακ τα οποία βγαίνουν πολύ ψηλά. Διαθέτει εξαιρετική μεσαία γραμμή και πολύ καλούς αυτοματισμούς στα άκρα. Αδύνατο της σημείο τα αργά κεντρικά μπακ, όπως και η σωστή εκμετάλλευση των χώρων που αφήνουν οι πλάγιοι μπακ τους. Θεωρώ πως σε ένα παιχνίδι υψηλής έντασης με γρήγορη μεταφορά παιχνιδιού από άμυνα σε επίθεση η μεγάλη σε ηλικία ΑΕΚ αυτή την περίοδο δεν θα ανταποκριθεί πλήρως. Μείον της πως δέχτηκε γκολ σε όλα τα παιχνίδια των μπαράζ πλην της Ανόρθωσης των 9 ποδοσφαιριστών. Αν η ομάδα μας μπει δυνατά και σκοράρει πρώτη μάλλον θα φύγει χωρίς ήττα για αυτό σημασία έχει το δυνατό ξεκίνημα.

Comments
To Top