ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

1991/1992:Και…καρέ στα Κύπελλα! (video)

Το 1992 ο θρύλος θα κατακτήσει το τέταρτο Κύπελλο στην ιστορία του νικώντας μέσα στο Τσίρειο στάδιο την Ομόνοια στον τελικό με 1-0.

Μπορεί εκείνη τη βραδιά της 10ης Ιουνίου η ομάδα μας να μην απέδωσε εκπληκτικό ποδόσφαιρο όμως το πάθος, η θέληση των ποδοσφαιριστών μας και ίσως και λίγο η τύχη (η Ομόνοια σημάδεψε δύο φορές τα δοκάρια) καθόρισαν την τελική έκβαση του αγώνα.

Το γκολ που πέτυχε  ο Εβγένιο Πτακ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι στο 54΄, μετά από ανατροπή του Πίττα, έκρινε την τύχη του αγώνα (1-0), και ήταν το αποχαιρετιστήριο του Πολωνού με τη φανέλα της ομάδας μας, αφήνοντας την Ομόνοια για πρώτη φορά εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων από το 1974 και μετά από 18 συνεχόμενες χρονιές!

Για την ιστορία, η ομάδα μας, για να φτάσει στον μεγάλο τελικό, απέκλεισε στον α’ γύρο την ΑΕΚ Καθολικής με  5-0 εκτός (Πεσίρεβιτς 2, Δ. Ιωάννου, Μ. Χαραλάμπους, Δ. Ορφανίδης) και 2-0 εντός, στον β’ γύρο τον Πεζοπορικό με 2-0 εντός (Π. Χριστοφή, Πεσίρεβιτς) και 1-0 εκτός (Πτακ), στη προημιτελική φάση την Ομόνοια Αραδίππου εκτός έδρας με 3-0 (Δ. Ιωάννου, Πτακ, Μ. Χαραλάμπους) και 2-1 εντός (Πεσίρεβιτς 2), ενώ στα ημιτελικά έβγαλε νοκ-αουτ την Ανόρθωση 0-0 εντός έδρας και 0-0 εντός έδρας και 1-0 εκτός έδρας με χρυσό σκόρερ τον Εβγένιο Πτακ. Πρώτοι σκόρερ της ομάδας μας στο θεσμό του κυπέλλου οι Πεσίρεβιτς με 5 γκολ και Πτακ με 4 γκολ.

Σύνθεση τελικού: Μιχάλης Χριστοφή, Αντρελλής, Πάμπος Πίττας, Δημήτρης Ιωάννου, Πάμπος Χριστοφή, Γιαννάκης Γιαγκουδάκης, Ευγένιος Πτακ, Χρίστος Ιωσηφίδης (88΄ Χρυσόστομος Χριστοφή-Τζιούρας), Σουάτ Πεσίροβιτς, Γιώργος Ιωσηφίδης (63΄ Ντέηβιντ Κένι), Μάριος Χαραλάμπους.

Προπονητής: Ντίτιλμ Φέρνερ.

Διαιτητής: Γιώργος Μηχανικός.

Θεατές: 25.000.

Comments
To Top