ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μισή ντουζίνα τρόπαια Κυπέλλου!(video)

Η έκτη κατάκτηση Κυπέλλου του Απόλλωνα ήρθε τη σεζόν 2009-10, όταν η ομάδα μας επικράτησε στο μεγάλο τελικό απέναντι στο ΑΠΟΕΛ με 2-1.

Ο τελικός διεξήχθη στις 15 Μαΐου, 2010 στο ΓΣΖ, και παρά το γεγονός ότι η ομάδα μας παρουσιάστηκε χωρίς τα δυο επιθετικά της όπλα, Σαγκόι και Αγκόκο που είχαν πετύχει τα 7 από τα συνολικά 10 γκολ στην πορεία μας για τον τελικό, εντούτοις με ένα γκολ του Μουσταφά Μπανγκούρα από τα αποδυτήρια στο 1΄ και ένα από τον Γιώργο Μερκή στο 72΄ πανηγυρίσαμε την έκτη κατάκτηση Κυπέλλου στην ιστορία μας.

Για την ιστορία, η ομάδα μας, για να φτάσει στον μεγάλο τελικό, απέκλεισε στην φάση των «16» την Νέα Σαλαμίνα χάνοντας στο εκτός έδρας παιγνίδι με 1-0 αλλά κερδίζοντας με 2-0 εντός (Αγκόκο, Οσενί), στην προημιτελική φάση την Ανόρθωση κερδίζοντας την και στα δυο παιγνίδια 3-1 εντός (Σαγκόι 2, Αγκόκο) και 3-2 εκτός (Σαγκόι, Αβραάμ, Ατόρνο), ενώ στα ημιτελικά απέκλεισε την ΑΕΛ κερδίζοντας και τους δύο αγώνες με 1-0 με δράστη τον Σαγκόι. Πρώτος σκόρερ της ομάδας μας στο θεσμό του κυπέλλου ο Γκαστόν Σαγκόι με 5 γκολ.

Σύνθεση Τελικού: Άλες Σβαλόφσκι, Αντόνιο Λόπες, Γκονζάλο Σεγκάρες, Γιώργος Μερκής, Τιάγκο Σάλες, Έντι Οσενί, Δανιέλ Κιντέρος, Αντόνιο Νούνιες, Άλδο Αδόρνο (76΄ Βαλεντίνο Λάι), Ανδρέας Αβραάμ (81΄ Σαμουέλ Νεβά), Μουσταφά Μπανγκούρα (89΄ Ανδρέας Σταύρου).

Προπονητής: Σλόμπονταν Κρισμάρεβιτς.
Διαιτητής: Ρομπέρτο Ροζέτι (Ιταλία).
Θεατές: 12.000.

 

Comments
To Top