ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ο νεαρότερος στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου που σκόραρε σε τελικό Κυπέλλου!

Αντωνάκης Παναγίδης ένα όνομα κι ένας ποδοσφαιριστής που έγραψε τη δική του ιστορία όχι μόνο στον Απόλλωνα αλλά και στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Ο Αντωνάκης Παναγίδης αγωνίστηκε με τα χρώματα του θρύλου μόνο για 5 χρόνια, συγκεκριμένα από την περίοδο 1964/65 μέχρι την περίοδο 1969/70 κι όμως πρόλαβε να καταγράψει κάποια ξεχωριστά ρεκόρ που αφορούν τους τελικούς κυπέλλου που ακόμα μέχρι και σήμερα παραμένουν αξεπέραστα!

Κατ’ αρχήν μαζί με τους Χριστάκη Πολυκάρπου (Φασουλή), Άντρο Θεμιστοκλέους, Βάλε, Γιώργο Βασιλείου, Αγγελή, Χάμπο και Παπουλή είναι οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα με το θεό Απόλλωνα στο στήθος, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε περισσότερους από ένα τελικό κυπέλλου, συγκεκριμένα σε δύο , και κατάφεραν να πανηγυρίσουν ισάριθμες κατακτήσεις κυπέλλων έχοντας 100% επιτυχία ενώ είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα μέχρι σήμερα που έχει σκοράρει σε δύο νικηφόρους τελικούς.

Τα επιτεύγματα του Αντωνάκη Παναγίδη όμως δεν σταματούν εδώ αφού είναι ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής του θρύλου που αγωνίστηκε ποτέ σε τελικό κυπέλλου αλλά και ο νεαρότερος στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου που έχει καταφέρει να σκοράρει σε τελικό σε ηλικία μόλις 16 ετών, όντας μαθητής της Δ’ τάξης του Β’ γυμνασίου Λεμεσού!

Ο Αντωνάκης Παναγίδης αγωνιζόταν ως αριστερός εξτρέμ, ήταν διεισδυτικός, ταχύτατος, με αέρινο στυλ και στα 5 χρόνια που αγωνίστηκε με τα χρώματα της ομάδας μας σημείωσε συνολικά 23 γκολ, 18 στο θεσμό του πρωταθλήματος και 5 στο θεσμό του κυπέλλου, ενώ αγωνίστηκε και μια φορά στην Ευρώπη κόντρα στην Στάνταρ Λιέγης.

Comments
To Top