ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Όταν ο τερματοφύλακας των τίτλων μεγαλουργούσε στην Ευρώπη! (video)

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες που αγωνίστηκαν στην Κύπρο τη δεκαετία του 1990.

Ο λόγος για τον παλαίμαχο τερματοφύλακα της ομάδας μας Μιχάλη Χριστοφή ο οποίος γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου του 1967 και αγωνίστηκε στον Απόλλωνα από την περίοδο 1989/90 μέχρι και το 1996/1997, έχοντας συμμετοχή σε 180 περίπου αγώνες πρωταθλήματος, 50 κυπέλλου ενώ φόρεσε και τη φανέλα της Εθνικής Κύπρου 18 φορές.

Θεωρείται δίκαια ο τερματοφύλακας των τίτλων αφού πανηγύρισε την κατάκτηση των δύο πρώτων πρωταθλημάτων στην ιστορία της ομάδας, κι ενός κυπέλλου, ενώ συμμετείχε σε ακόμη δύο χαμένους τελικούς.

Ο Μιχάλης Χριστοφή αγωνίστηκε με τη φανέλα του Απόλλωνα σε 15 αγώνες στην Ευρώπη και είναι ο πρώτος σε συμμετοχές κύπριος τερματοφύλακας με τον μεγάλο Μπρούνο Βάλε να είναι ο μοναδικός ο οποίος έχει περισσότερες του συμμετοχές σαν τερματοφύλακας.

Αγωνίστηκε στις επικές προκρίσεις της ομάδας μας κόντρα στην Κραϊόβα Ρουμανίας και Βατς Ουγγαρίας και πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις απέναντι σε Ρεάλ Σαραγόσα, Ερυθρό Αστέρα, Λίβερπουλ, Ίντερ, Σιον.

Απολαύστε τον Μιχάλη Χριστοφή σε κάποιες θεαματικές αποκρούσεις του στους αγώνες της ομάδας μας κόντρα στον τότε μεγάλο Ερυθρό Αστέρα!

 

 

Comments
To Top