ΓΥΝΑΙΚΕΣ

«Στόχος να πάμε τις ΑΠΟΛΛΩΝ Ladies ακόμη ποιο ψηλά στην Ευρώπη»

Αποκλειστική συνέντευξη έδωσε στην αθλητική ιστοσελίδα www.cyprusacademies.com, ο νέος προπονητής της ομάδας των Ladies μας Πανίκος Κίμωνος, ο οποίος μίλησε για τους στόχους της ομάδας που είναι το μεγάλο όνειρο, της πρόκρισης στους»16» του Τσάμπιονς Λίγκ.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη:

Είναι πολύ μεγάλη χαρά μας να φιλοξενούμε στο πρώτο site Ακαδημιών της Κύπρου τη συνέντευξη ενός ανθρώπου ο οποίος έχει αφήσει τη δική του σφραγίδα στο χώρο των Ακαδημιών αφού προσέφερε εκεί τις υπηρεσίες του για 20 ολόκληρα χρόνια. Τώρα γυρίζει σελίδα στη ζωή και την καριέρα του ως προπονητής της ομάδας των ΑΠΟΛΛΩΝ Ladies αναζητώντας να την οδηγήσει ακόμη ψηλότερα στην Ευρώπη. Ο λόγος φυσικά για τον Πανίκο Κίμωνος, ένα άνθρωπο επαγγελματία εκατό τοις εκατό και αγαπητό από όλους τους συνάδελφους προπονητές και φυσικά τα παιδιά. Ο Πανίκος Κίμωνος δε βρέθηκε τυχαία στη θέση του προπονητή των ΑΠΟΛΛΩΝ Ladies και αν ρίξετε μια ματιά στο βιογραφικό του θα καταλάβετε το γιατί! Από πολλούς θεωρείται ο προπονητής των επιτυχιών αφού όπου έχει εργαστεί έχει σηκώσει αμέτρητους τίτλους και το ίδιο φιλοδοξεί να κάνει με την νταμπλούχο Κύπρου ομάδα των APOLLON Ladies. Για την μέχρι τώρα πορεία του αλλά, τους στόχους και τα νέα μεγάλα μεταγραφικά αποκτήματα των ΑΠΟΛΛΩΝ Ladies αλλά και άλλα πολλά μας μιλά ο ίδιος ο Πανίκος Κίμωνος σε μια αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο πρώτο site Ακαδημιών της Κύπρου!

Πανίκο ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής σου ανοίγει ως προπονητής της Απόλλων Ladies. Πως νιώθεις γι’ αυτό;

Είναι όντως ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μου, αφού εδώ και 20 χρόνια προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε ακαδημίες ποδοσφαίρου. Είναι κάτι που ήθελα να κάνω εδώ και λίγους μήνες δηλαδή να κάνω ένα βήμα παραπέρα και να ασχοληθώ πιο σοβαρά με την προπονητική μου καριέρα. Νιώθω ότι μετά από 20 χρόνια στις ακαδημίες είναι η ώρα να κάνω ένα βήμα μπροστά και είμαι πανέτοιμος να το κάνω. Η ομάδα της Απόλλων Ladies είναι μια καλή αρχή. Είναι ομάδα με σοβαρή διοίκηση και με ψηλούς στόχους. Κάθε χρόνο διεκδικούν πρωτάθλημα και κύπελλο. Οι στόχοι τους συνάδουν με τους δικούς μου τους προσωπικούς στόχους.

Μαγική πορεία φέτος για την ΑΕΛ U13 και Παγκύπριο Πρωτάθλημα μαζί με σένα στο τιμόνι της ομάδας. Μια χρονιά η οποία έκλεισε για σένα με τους καλύτερους οιωνούς και πολύ όμορφες στιγμές. Τι έχεις να πεις για αυτή την εμπειρία;

Ήταν όντως μαγική η πορεία φέτος με την ομάδα της ΑΕΛ. Αυτά που έχουμε πετύχει φέτος νομίζω ότι δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία των παιδικών πρωταθλημάτων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, όπως για παράδειγμα οι 35 νίκες σε 38 παιχνίδια, τα 240 γκολ που πέτυχαν οι παίκτες μου, τα μόλις 18 γκολ παθητικό, ότι σκοράραμε στα 37 από τα 38 παιχνίδια, ότι οι δύο πρώτοι σκόρερ του πρωταθλήματος προέρχονται από την ομάδα μας, οι οποίοι πέτυχαν 89 και 58 γκολ και πολλά άλλα. Τα παιδιά μου πρόσφεραν απέραντες χαρές και πραγματικά τους νιώθω σαν δικά μου παιδιά. Εννοείται ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος πρόσφερε μεγάλες χαρές στα παιδιά και τους γονείς αλλά και τον κόσμο της ΑΕΛ όπως φυσικά και σε μένα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι τα παιδιά έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ και νιώθω ότι έχουν πάρει πολλά εφόδια στην προσπάθειά τους να παίξουν στην πρώτη ομάδα ή ακόμη και στο εξωτερικό. Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάστηκα με αυτά τα παιδιά και θέλω να τους ευχηθώ ότι καλύτερο στη ζωή τους, στο σχολείο και στο ποδόσφαιρο. Είναι γνωστό ότι φεύγω με βαριά καρδιά γιατί πραγματικά αγάπησα πολύ αυτά τα παιδιά.

Ως υπεύθυνος των Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Πειραιώς διετέλεσες ένα πραγματικό θαύμα με τη σχολή του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Κύπρο να αποτελεί τη μεγαλύτερη ακαδημία της Λεμεσού και όχι μόνο. Τι θα ήθελες να αναφέρεις για τα τελευταία οχτώ Ερυθρόλευκα χρόνια που έζησες;

Πριν από ακριβώς οχτώ χρόνια μου είχε γίνει πρόταση για να ξεκινήσω  τη Σχολή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Πειραιώς στη Λεμεσό. Ήταν πραγματικά μεγάλη τιμή για μένα να μου γίνει τέτοια πρόταση από ένα μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο όπως είναι ο Ολυμπιακός Πειραιώς. Για να είμαι ειλικρινής στην αρχή είχα κάποιους ενδοιασμούς γιατί τότε ήμουν στον Απόλλωνα Λεμεσού και είχα ήδη κλείσει 12 χρόνια εκεί και δεν ήταν εύκολο να πάρεις μια τέτοια απόφαση να αποχωρήσεις από τον Απόλλωνα και να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο. Μετά από πολλή σκέψη είχα αποφασίσει να αποδεχτώ την πρόταση του Ολυμπιακού και έτσι ξεκίνησα τη σχολή στη Λεμεσό. Είχα βάλει τότε πολύ ψηλούς στόχους που για κάποιους ίσως να φαίνονταν απραγματοποίητοι και υπερβολικοί. Σιγά-σιγά η σχολή του Ολυμπιακού Πειραιώς έγινε η πιο μεγάλη σε Κύπρο και Ελλάδα και η πιο ποιοτική. Σε κάποια στιγμή όλες οι ομάδες της σχολής κέρδιζαν τα πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο και παρουσίαζαν εξαιρετικό και μοντέρνο ποδόσφαιρο. Πολλοί παίκτες της σχολής παρακολουθούνται στενά από τον επίσημο Ολυμπιακό Πειραιώς της Ελλάδας και όλοι πραγματικά έχουν να πουν τα καλύτερα για τη σχολή. Η εμπειρία μου με τον Ολυμπιακό αυτά τα οχτώ χρόνια πραγματικά μόνο χαρές μου έχει δώσει. Σίγουρα συνάντησα πολλές δυσκολίες στην πορεία αυτή των οχτώ χρόνων όμως το να διοικήσεις μια τεράστια σχολή όπως είναι αυτή του Ολυμπιακού είναι λογικό να έχεις και πολλές φουρτούνες. Όπως και να ‘χει ήταν μια τρομερή εμπειρία η οποία με έκανε πιο δυνατό, πιο έμπειρο και μου έδωσε πολλά εφόδια για να συνεχίσω την προπονητική μου καριέρα.

Πανίκο γνωρίζοντας σε εδώ και χρόνια θεωρώ ότι ίσως είσαι ο πιο καταξιωμένος προπονητής σε ακαδημίες ποδοσφαίρου. Τι έχεις να πεις γι’ αυτό;

Δεν ξέρω και δεν μπορώ να κρίνω, καλύτερα να το κρίνει ο κόσμος αυτό. Συνήθως ο κόσμος κρίνει από τις κατακτήσεις των πρωταθλημάτων και των κυπέλλων, αλλά πιστεύω ότι το πιο σημαντικό έργο ενός προπονητή σε ακαδημία είναι να αναπτύξει τα παιδιά και να τα φτάσει σε επίπεδο που θα είναι έτοιμοι για να παίξουν στην πρώτη κατηγορία. Προσωπικά νιώθω πολύ περήφανος για κάποια παιδιά που έχουν περάσει για κάποια χρόνια από τα χέρια μου και αυτή τη στιγμή παίζουν στην πρώτη κατηγορία είτε στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό. Εύχομαι και τα παιδιά τα οποία έχω μεγαλώσει στον Ολυμπιακό αλλά και στην ΑΕΛ να έχουν την ίδια πορεία και γιατί όχι και καλύτερη.

Απόλλων Ladies. Μια ομάδα που έχουμε συνηθίσει να κατακτά πρωτάθλημα και κύπελλο κάθε χρόνο και που μας κάνει περήφανους στην Ευρώπη. Ποιοι είναι η φετινοί στόχοι σας βάση του σχεδιασμού που κάνατε;

Είναι γεγονός ότι εδώ και εννιά χρόνια η ομάδα αυτή κατακτά πρωτάθλημα και κύπελλο και έχει μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Στόχος μας για την φετινή περίοδο είναι σίγουρα το πρωτάθλημα και το κύπελλο και από εκεί και πέρα να πραγματοποιήσουμε ένα όνειρο πολλών χρόνων δηλαδή να περάσουμε στους 16 του Championsleague.

Πότε ξεκινά η προετοιμασία, που θα γίνει και πώς η ομάδα των Ladies θα καταφέρει να διατηρηθεί στο θρόνο της και να διακριθεί ακόμη περισσότερο στην Ευρώπη;

Η προετοιμασία μας ξεκινά 26 Ιουνίου και θα γίνει στη Λεμεσό στο γήπεδο της Σεκ Αγίου Αθανασίου αλλά και σε γήπεδο με κανονικό χόρτο. Εννοείται ότι τα κορίτσια θα ακολουθήσουν εντατικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο αλλά θα έχουμε και κάποιες άλλες δραστηριότητες οι οποίες θα τις βοηθήσουν στην όσο το δυνατό πιο καλή προετοιμασία. Προσπάθειά μας είναι να χτίσουμε μια πολύ δυνατή και αξιόλογη ομάδα η οποία θα διατηρήσει την ομοιογένεια της καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αυτό που προσπαθήσαμε να αλλάξουμε φέτος είναι το ότι θέλουμε να έχουμε ένα συγκεκριμένο ρόστερ τόσο για τους αγώνες του Championsleague όσο και για τους αγώνες του κυπριακού πρωταθλήματος. Δεν θα ήθελα να έχω κάποιες παίκτριες μόνο για την Ευρώπη και μετά να φύγουν και να χρειάζομαι και πάλι χρόνο για να ετοιμάσω την ομάδα για το κυπριακό πρωτάθλημα. Θέλω το ρόστερ μου να είναι το ίδιο και για τις δύο διοργανώσεις. Τώρα αν περάσουμε στους 32 και θα προσθέσουμε 2-3 παίκτριες αυτό είναι άλλη ιστορία. Θέλω να έχω τις παίκτριες για 2-3 χρόνια να δουλέψω πάνω τους και να κάνω μια ομάδα η οποία θα “αναγκάσει” τον κόσμο, όχι μόνο του Απόλλωνα, να έρχεται στο γήπεδο να μας βλέπει.

Τι αλλαγές θα γίνουν στο φετινό ρόστερ της ομάδας;

Προσπαθήσαμε μαζί με τον Γιώργο τον Παπαγεωργίου τον αναπληρωτή πρόεδρο της ομάδας, ο οποίος είναι όχι γνώστης αλλά παντογνώστης θα έλεγα του γυναικείου ποδοσφαίρου, να διατηρήσουμε τον βασικό κορμό της ομάδας και από κει και πέρα να κάνουμε κάποιες ποιοτικές προσθήκες οι οποίες θα μας βοηθήσουν τόσο στην Ευρώπη όσο και στο Κυπριακό Πρωτάθλημα. Οι παίκτριες που θα έρθουν θέλουμε να είναι ποιοτικές και δεν θα κάνουμε μεταγραφές για χάρη των μεταγραφών. Όπως είπα και πριν οι παίκτριες που θα έρθουν θα πρέπει να μείνουν τουλάχιστον για ένα με τρία χρόνια, έτσι ώστε να έχουμε το χρόνο να δουλέψουμε πάνω τους και να χτίσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα.

Γυναικείο ποδόσφαιρο. Ένα άθλημα αρκετά διαδεδομένο στην Κύπρο με πολλά κορίτσια να ασχολούνται με τη στρογγυλή θεά. Πώς πιστεύεις ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο ώστε και το κυπριακό πρωτάθλημα να γίνει πιο ανταγωνιστικό;

Το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα το οποίο σε όλη την Ευρώπη έχει διαδοθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και απ’ ότι ξέρω η FIFA σε μικρό χρονικό διάστημα θα αναγκάσει όλες τις ομάδες που παίζουν στο Championsleague να έχουν και γυναικεία ομάδα. Στην Κύπρο νομίζω ότι ακόμα δεν έχει διαδοθεί πολύ, όμως θα πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε έτσι ώστε να διαδοθεί περισσότερο γιατί υπάρχουν κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν και έχουν και τις δυνατότητες και θα πρέπει να τις βοηθήσουμε. Νομίζω οι διοικήσεις των ομάδων ιδιαίτερα της πρώτης κατηγορίας θα πρέπει να το δουν πιο ζεστά και να αφιερώσουν ένα μέρος του budget τους για να δημιουργήσουν γυναικείες ομάδες και με τη βοήθεια και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, η οποία πρέπει να δώσει κίνητρα, σιγά-σιγά να ανεβάσουμε το επίπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κύπρο.

Ποιοι αποτελούν το τεχνικό team της ομάδας των Απόλλων Ladies;

Εκτός από μένα στην ομάδα είναι ο Αντρέας Προκοπίου βοηθός προπονητής, ο οποίος είναι για πολλά χρόνια στην ομάδα και κάνει εξαιρετική δουλειά. Θα έχουμε επίσης δύο γυμναστές τον Tam Toward και τον Κωνσταντίνο Παπακωνσταντίνου και προπονητή τερματοφυλάκων τον Μιχάλη Σαββίδη. Να αναφέρω ακόμη ότι θα έχουμε μια ομάδα επιστημόνων πίσω από εμάς η οποία θα μας βοηθήσει έτσι ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Η ομάδα αυτή αποτελείται από γιατρό, διατροφολόγο, χημικό, φαρμακοποιό, αλλά και άλλους επιστήμονες.

Τέλος ποιους θα θέλατε να ευχαριστήσετε δημοσίως για τη μέχρι τώρα καταξιωμένη πορεία που είχατε στο χώρο του ποδοσφαίρου;

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Απόλλωνα Λεμεσού γιατί ήταν η ακαδημία που με έβαλε στα ποδοσφαιρικά δρώμενα και ιδιαίτερα τον Γιαννάκη Γιαγκουδάκη, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που με προσέλαβε στον Απόλλωνα. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Επίσημο Ολυμπιακό Πειραιώς στην Ελλάδα αλλά και την εταιρεία SoccerworldCyprus για την τεράστια ευκαιρία που μου έδωσαν να ξεκινήσω την Σχολή Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Πειραιώς στη Λεμεσό και να έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ με ανθρώπους  που έγραψαν ιστορία στο Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία για μένα η οποία μου έδωσε πολλές γνώσεις και εμπειρίες. Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω την ΑΕΛ Λεμεσού για την άψογη συνεργασία που είχαμε κατά τη φετινή περίοδο γιατί ήταν πραγματικά μια πολύ όμορφη συνεργασία.

 

 

Comments
To Top